Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΟΥ 'ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ' ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΕΙΣ ΑΓΩΓΗ

ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
ο αυθεντικό ημερολόγιο των Μάγια, απο το Μουσείο του Μεξικού.
Το συγκεκριμένο ημερολόγιο έχει ENTEXNΩΣ ' συνδεθεί ' ( αυτό βέβαια δεν αποδεικνύεται από κανένα ουσιαστικό στοιχείο ) με προφητεία των Μάγια περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

(1) Γερμανός ειδικός στο θέμα του πολιτισμού των Μάγια, λίγο μετά την ανακάλυψη και δεύτερης προφητείας - αναφοράς στο έτος 2012 σε αρχαιολογικά ευρήματα στο Μεξικό, μιλάει για «παρερμηνεία» και ισχυρίζεται ότι η προφητεία δεν αναφέρεται στο τέλος του κόσμου αλλά για νέα αρχή. Η γνωστή λίθινη πλάκα του Τορτουγκέρο ( περιοχή Ταμπάσκο ) αναφέρεται στο 2012 και χαράχθηκε πριν από 1.300 χρόνια. Ομως έχει θραυσθεί και δεν διακρίνεται καθαρά το τέλος της προφητείας που αναφέρεται πάνω σε αυτή. Φαίνεται ότι πολλοί αρχαιολόγοι συγκλινουν στο γεγονός ότι τα περί συσχετισμού των προφητειών των Μάγια και της συντέλειας του κόσμου είναι καθαρά ' δυτική άποψη'. Ισως αναφέρονται κοπτικά σις απόψεις του Βατικανού. Το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει σαφώς για κάθοδο από τον ουρανό του θεού Bolon Yokte, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη δημιουργία. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΑΡΧΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ. Η προφητεία αναφέρει ότι η κάθοδος θα γινόταν στο τέλος της 13ης περιόδου 400 ετών (τα λεγόμενα «μπακτούν»), δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Κατά τον Σβεν Γκρονεμάγερ (του αυστραλιανού πανεπιστημίου La Trobe) η ερμηνεία του ημερολογίου αφορά στην έναρξη μιας νέας εποχής (2) και όχι στη συντέλεια του κόσμου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το περίφημο αυτό ημερολόγιο φέρει έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών (3). Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος.
Στη μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Τέσσερις φορές έχουν προσπαθήσει οι 'θεοί' να δημιουργήσουν τον κόσμο, αλλά κάθε φορά τον καταστρέφουν.  Από τα καταγεγραμμένα στην Ελληνική μη-θεολογία ίσως να συν - διάσουμε την μυθολογία των Μάγια με τους 3 κατακλυσμούς  του Δαρδάνου, του Ωγύγου και του Δευκαλίωνα    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου