Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ - Έξι σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Συγκέντρωση στο υπ. Αμυνας για τους «αεροψεκασμούς»

Έθνος - ‎πριν από 1 ώρα‎
Οι διαδηλωτές βρίσκονται από τις 7:30 το πρωί έξω από το Πεντάγωνο, ενω παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο καθώς και στους τρεις αρχηγούς των γενικών επιτελείων, περιμένοντας ...


Έξι σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

  Έξι σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία 
Δεν προειδοποίησαν για σεισμό στη Λάκουιλα
Την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας προκάλεσε η απόφαση καταδίκης, για ανθρωποκτονία, έξι σεισμολόγων στην Ιταλία, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν σήμαναν έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου στον σεισμό που σημειώθηκε το 2009 στην πόλη Λάκουιλα και στοίχισε τη ζωή σε 308 ανθρώπους.
"Αν καταδικαστούν, αυτή η απόφαση θα έχει τρομακτικό αντίκτυπο στη σεισμολογική κοινότητα, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη", δήλωσε η Σάντι Στέισι, καθηγήτρια σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Άλστερ.
"Ποιος επιστήμονας θα είναι διατεθειμένος να αξιολογήσει ένα σεισμό, αν ένα λάθος τον οδηγήσει στη φυλακή για ανθρωποκτονία;", διερωτήθηκε.
Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι οι επιστήμονες έδωσαν ανακριβείς διαβεβαιώσεις μετά τις δονήσεις που είχαν προηγηθεί του σεισμού, μεγέθους 6,3 βαθμών. Οι έξι σεισμολόγοι και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πήραν μέρος σε μια συνάντηση, πριν τον σεισμό που έπληξε την περιοχή της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2009, όπου ανακοίνωσαν στους αρμόδιους ότι ήταν απίθανο να σημειωθεί ένα μεγαλύτερος σεισμός, αλλά όχι αδύνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου