Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Απετράπησαν επτά αυτοκτονίες μέσα σε δέκα ημέρες!

Επτά απόπειρες αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου σε διαφορές περιοχές της χώρας αλλά και του εξωτερικού απετράπησαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο δεκαήμερο. 

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε για επτά χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι είχαν αποστείλει ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) σε θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιστοσελίδων, τηλεοπτικών σταθμών, ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, καθώς επίσης είχαν επικοινωνήσει με χρήστες σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), εκδηλώνοντας την πρόθεση τους να αυτοκτονήσουν.

Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές αλλά και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίσθηκαν τα άτομα αυτά σε διάφορες περιοχές της χώρας, υστέρα από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών των μηνυμάτων τους.

Επιπλέον, σε μία περίπτωση τα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονταν από πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου της Γερμανίας και από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε η Europol προκειμένου να ειδοποιηθούν οι αρχές της Γερμανίας και να εντοπιστεί ο προτιθέμενος αυτόχειρας.

Σε μία περίπτωση, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η προτιθέμενη αυτόχειρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=226645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου