Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Οι σφαγές των Ναζί στην Κεφαλλονιά πάλι στην επικαιρότητα


Εστάλη   από  την φίλη   Αριάδνη

Share
O λοχαγός Κορέλι, στη γνωστή χολιγουντιανή ταινία με τον Ν. Κέιτζ, ήταν ένας συμπαθής Ιταλός στρατιώτης, που μαγεύτηκε από τα κάλλη της όμορφης Κεφαλλονίτισσας και τα εκπληκτικά τοπία του ελληνικού νησιού και αντί για όπλο έπαιζε το μαντολίνο του. Όταν μάλιστα, ήρθαν οι ναζί, ο Κορέλι βοήθησε τους Έλληνες αλλά και τους Ιταλούς συμπατριώτες του να γλιτώσουν από τα εγκληματικά ένστικτα των Γερμανών

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Όμως, στην πραγματική ζωή του Β. Παγκοσμίου Πολέμου, όχι στο σελιλόιντ, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ήρθε να μας το θυμίσει μια είδηση από την Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της Ρώμης ζητά την παραπομπή σε δίκη ενός 89χρονου Γερμανού πρώην στρατιώτη, του Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έγινε στην Κεφαλλονιά, το 1943.
Όπως αναφέρουν οι ιταλικές εφημερίδες ο Στορκ πήρε μέρος στην ομαδική δολοφονία 117 Ιταλών αξιωματικών της μεραρχίας Ακουϊ οι οποίοι έπρεπε να προστατευτούν ως αιχμάλωτοι πολέμου μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσης που είχε κάνει σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.
Η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ’ εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου». Όσο για τον Γερμανό; Σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, είχε υποστηρίξει  ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις ήταν αναπόφευκτες».
Η Κεφαλλονιά γίνεται και πάλι το σκηνικό για μια δίκη η οποία έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα κι έρχεται να μας υπενθυμίσει τα δολοφονικά ένστικτα των Ναζί, ειδικά στις ημέρες που ζούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου