Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, συζήτησαν στη συνάντηση τους, στο Διοικητήριο, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος
Καράογλου και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας. 


Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι το ΥΜΑΘ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο σχεδιασμό κύκλου εκδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, στις οποίες θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Κάρολος Παπούλιας.

«Στις 26,27 και 28 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γιορτάζουν. Το ενδιαφέρον μας είναι δεδομένο και να είστε σίγουροι πως το υπουργείο Πολιτισμού θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των Θεσσαλονικέων να γιορτάσουν με λαμπρότητα
αυτήν τη σπουδαία επέτειο» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.
Φωτογραφία για Ξεκίνησε από τον Βόλο η πεζοπορία των εμπορευματοβιοτεχνών προς την Αθήνα [video]
Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 08:55, οι εμπορευματοβιοτέχνες του Βόλου, από το Λιμάνι του Βόλου, με τα πόδια, για την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα φτάσουν για διαμαρτυρία με συναδέλφους τους και από άλλες πόλεις, που θα συναντήσουν στον δρόμο για την Αθήνα.

Το ταξίδι τους θα διαρκέσει 11 ημέρες, αν όλα πάνε καλά, ενώ γενικότερα το εγχείρημά τους θα διαρκέσει 13 ημέρες, καθώς την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ την 13η ημέρα θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Οι εμπορευματοβιοτέχνες του Βόλου, βρήκαν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας, προκειμένου να εναντιωθούν, τόσο απέναντι σε όλα αυτά τα μέτρα και σε όλες αυτές τις πολιτικές που τους έχουν οδηγήσει, όπως και άλλους επαγγελματικούς κλάδους στην εξαθλίωση, όσο και στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές θα διανύουν καθημερινά 25 με 30 χιλιόμετρα, ενώ θα διανυκτερεύουν σε σκηνές ή στα κατά τόπους Δημαρχεία.

Το πρωί του Σαββάτου, στο πλευρό των εμπορευματοβιοτεχνών βρέθηκε για υποστήριξη η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Μαγνησία, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία όπως δήλωσε, θα υποδεχτεί και στην Αθήνα τους διαδηλωτές, έξω από την Βουλή, όπου θα φτάσουν με σκοπό να καταθέσουν υπόμνημα.

Επίσης στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνος Τσέλιος, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης του Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανβασός, ενώ την πορεία προς την Αθήνα ακολουθούν και αρκετά μέλη Συλλόγων της Μαγνησίας με ειδικές ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τι δήλωσαν στο e-Volos.gr, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κ. Κόγιας, ο πρόεδρος του ΕΣΒ Κ. Τσέλιος και η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου