Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ...ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ!


Φώτης Χαλιώτης ΙΟΝΙΑΝPRESS.GR

Βρετανοί έφτιαξαν πετρέλαιο από αέρα και νερόΟι επιστήμονες ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή θα παράγουν έναν τόνο την ημέρα.
Μπορεί σήμερα ο αέρας να θεωρείται αγαθό και μάλιστα δεδομένο, σε μερικά χρόνια ακόμα, όμως, η τιμή του μπορεί να αγγίζει αυτή του «μαύρου χρυσού». Επιστήμονες από τη Βρετανία αναφέρουν ότι κατάφεραν να μετατρέψουν αέρα σε πετρέλαιο με τη βοήθεια πρωτοποριακής μεθόδου που υπόσχεται να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη και να τον σώσει από την κλιματική αλλαγή.


Οι ειδικοί, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, παρήγαγαν πέντε λίτρα πετρελαίου από τον Αύγουστο, όταν και έθεσαν σε λειτουργία το μικρό διυλιστήριο της εταιρείας. Η διαδικασία που ακολουθείται από τους ειδικούς δεν διευκρινίστηκε πλήρως, πιθανώς για να εμποδίσουν την αντιγραφή της τεχνολογίας από αντίπαλες εταιρείες.

Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε σε συνέδριο: «Πήραμε το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το υδρογόνο από το νερό. Τα δύο αυτά στοιχεία τα μετατρέψαμε σε πετρέλαιο».

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε εμβρυϊκό στάδιο, αλλά η επιστημονική ομάδα ελπίζει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα καταφέρει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μεγαλύτερης μονάδας, που θα μπορεί να παράγει έναν τόνο πετρέλαιο την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου