Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση-σοκ για αύξηση των ακτοπλοϊκών προς άγονες γραμμές

Fanouris Fragkias To "Αγ.Γεράσιμος" 1960 !
webcache.googleusercontent.com
Από τα αρχαία χρόνια, είχε προκύψει το πρόβλημα της μεταφοράς επιβατών, προϊόντω...Δείτε περισσότερα
Image
Ακριβότερες γίνονται οι μετακινήσεις για επιβάτες, ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα που έχουν ως προορισμό κάποιο νησί της άγονης γραμμής.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, που έχει τεθεί σε ισχύ από το προηγούμενο Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, προβλέπεται αύξηση 2,4% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των άγονων γραμμών, όπου ισχύει το κρατικό ναυλολόγιο.
Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, το υπουργείο Ναυτιλίας, κάθε χρόνο, ορίζει την ανώτατη τιμολόγηση που θα πρέπει να έχει το εισιτήριο επιβατών, ΙΧ οχημάτων μέχρι 4,25 μέτρα καθώς και φορτηγών για τις άγονες γραμμές το λεγόμενο κρατικό ναυλολόγιο.

Για τις ελεύθερες δρομολογήσεις, οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται από τις εταιρείες. Η τελευταία αύξηση στο κρατικό ναυλολόγιο για τις άγονες γραμμές έγινε το 2008 και έως σήμερα, παρά την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και τις αιτιάσεις των πλοιοκτητών, δεν είχε αναπροσαρμοστεί.
Η απόφαση για αύξηση 2,4% αφορά τον καθαρό ναύλο και ελήφθη με βάση τον γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο Ιανουαρίου 2011- Δεκεμβρίου 2011 και θα έχει εφαρμογή στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στις οποίες έχει υπογραφεί είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αποκλειστικής εξυπηρέτησης (άνευ μισθώματος) είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος.
Το ποσό στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που πληρώνουν οι επιβάτες διαμορφώνεται με ένα άθροισμα του καθαρού ναύλου, του επίναυλου 3%, των εισφορών για λιμενικά τέλη που είναι 5% και του ΦΠΑ που είναι, σήμερα, 13% για τους επιβάτες και 23% για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Σημειώνεται ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι άλλα για τους επιβάτες και άλλα για τα οχήματα φορτηγά και δίκυκλα.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές θα είναι, για το 2013, μειωμένος κατά περίπου 10%, από τα 94 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί, συνολικά, πέρυσι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Εντύπωση μου προξενεί ότι ενώ η παρουσίαση του "καράβια της Κεφαλονιάς" είναι πολύ καλή δεν αναφέρεται το πλοίο ΑΣΣΟΣ που μαζί με το ΠΥΛΑΡΟΣ έγραψαν μια επική θα έλεγα και συνάμα ξεχωριστή ιστορία στην τότε ναυτιλιακή ιστορία του Ιονίου.
    Επίσης δεν αναφέρεται το ΠΟΛΙΚΟΣ και το ΑΓΓΕΛΙΚΑ που έκανε δρομολόγιο Πειραιά – Σάμη μέχρι το 1964.
    Δεν αναφέρεται και η χωρητικότητα του ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ σε αυτοκίνητα, έτσι για να πάρουν μια ιδέα και οι νεότεροι.
    Ίσως θα έπρεπε να αναφερθεί και ο τρόπος μεταφοράς αυτοκινήτων πριν τα feries ( με γερανό στο κατάστρωμα)! Χα χα χα χα χα.
    Και στο Πόρο τα βόδια με γερανό από τα κέρατα και βουτιά στη θάλασσα!!!
    Χουά χα χα χα χα χα.
    Γι΄αυτό το κρέας τους ήτανε αλατισμένο και νόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή