Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ


6 σχόλια:

  1. Δηλαδή ΠΡΟΝΕΙΕ ΗΡΑΚΛΕΙΕΥΣ αν οι κυνηγημένοι ήταν οι Γερμανοί ο Ελασίτης θα τους βοηθούσε; Ή μήπως βοηθούσαν τους εχθρούς του πρώην συμμάχου και μετέπειτα εχθρού τους; Ανθρωπισμός κατευθυνόμενος από το κόμμα. Στον εμφύλιο ο ανθρωπισμός ξεχάστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα κατάλαβα γιατί υπάρχουν τόσες πολλές αρνητικές αντιδράσεις σε ότι αφορά τα αρχαία και τον Οδυσσέα. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί του. Είναι ξένος,αυτός ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Εμείς οι Κεφαλονίτες είμαστε απόγονοι των Φράγκων,Βενετσάνων κ.λ.π. Ιταλικών φυλών!
    Γι αυτό τιμούμε τους πεσόντες Ιταλούς στρατιώτες που είχαν έρθει σαν κατακτητές και είχαν προσαρτήσει τα Ιόνια νησιά στο Ιταλικό κράτος. Μας είχαν απελευθερώσει από τους κατακτητές Έλληνες.
    Ήταν οι φασίστες απόγονοι των παππούδων μας που σκότωσαν οι πρώην σύμμαχοί τους φασίστες Γερμανοί.
    Ευτυχώς που ο Μουσολίνι επιτέθηκε στην Ελλάδα,γιατί διαφορετικά ο Χίτλερ ούτε καν το είχε στο μυαλό του να επιτεθεί στους Έλληνες.Έτσι ερχόμενος να βοηθήσει τους συμμάχους του οι Έλληνες άφησαν 700.000 νεκρούς στα πεδία των μαχών και καταστράφηκε το κράτος τους.
    Εμάς όμως αυτά δεν μας αγγίζουν. Εμείς τιμούμε αυτούς που οι Έλληνες θεωρούσαν κατακτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η όλη ιστορία είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα. Αν με ρώταγε κάποιος αν θα παρευρισκόμουν στη τελετή θα απαντούσα όχι.
    Τώρα έχεις ένα εχθρό σου και παραδίνεται, τον σκοτώνεις εν ψυχρώ?
    Πιστεύω όχι.
    Αν δεν τους έκρυβαν λοιπόν ήταν σα να τους σκοτώνουν. Δίλημμα!
    Για τις κατευθύνσεις από τα κόμματα εκατέρωθεν με συγχωρείς kikirikou κατούρα τα.
    Ανάλογα την ιδεολογία ο απέναντι ήταν εχθρός και ας ήταν αδελφός.
    Μπλέκουμε όμως έτσι σε ένα άσχημο γαϊτανάκι, σε ένα από αυτά που ονομάζουν εθνικά λάθη (ποια λάθη, δηλαδή καταστροφή ), που καλό είναι να κρατάμε τα συμπεράσματα και όχι ποιος έκαμε την αρχή, ούτε ποιος είχε ανθρωπισμό και ποιος δεν είχε.
    Δεν υπάρχει έγκυος και ολίγον έγκυος.
    Γκαστρωμένες ήταν και οι δύο.
    Αυτή τη γκαστριά πληρώνουμε ακόμα.
    Και ας προσέξουμε μη μας «ξαναγκαστρώσουνε» είναι κρίμα.

    Προσωπικές απόψεις μου βέβαια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EINAI ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ..,, ΤΟ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ
    ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!!,
    ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ,, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΙΚΟ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΗΡΙΟΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ,
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ!, ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΜΟΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΒΟΡΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ,, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ, ΠΡΟ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://el.wikipedia.org/ στο λήμμα "κατοχή της Ελλάδας"
    Η ζώνη ελέγχου των Ιταλών περιλάμβανε περίπου τα 2/3 της Ελλάδας. Η Ιταλική κατοχή υπήρξε επίσης ιδιαίτερα σκληρή κυρίως στις περιοχές όπου οι Ιταλοί στόχευαν μελλοντικά να προσαρτήσουν στο κράτος τους. Έχοντας οι Ιταλοί δικά τους σχέδια για την επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια προωθούσαν σχέδια διαμελισμού της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτών των σχεδίων καλλιέργησαν αίσθημα αλυτρωτισμού σε πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι Τσάμηδες που ζούσαν κυρίως στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Ενθάρρυναν επίσης τη δράση εξτρεμιστικών ομάδων Τσάμηδων εναντίον του ελληνικού πληθυσμού της Ηπείρου. Εκτός από την Τσαμουριά η ιταλική πολιτική προώθησε και τη δημιουργία κράτους που θα περιλάμβανε τον βλαχόφωνο πληθυσμό της περιοχής της Πίνδου. Το κράτος, που το ονόμασε Πριγκιπάτο της Πίνδου, περιελάμβανε κυρίως ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Η ιδέα αντί για ανταπόκριση συνάντησε την αποδοκιμασία του βλαχόφωνου πληθυσμού και το πριγκιπάτο διαλύθηκε γρήγορα, όταν άρχισε η δράση του ΕΑΜ στην περιοχή.
    Οι Ιταλοί επίσης στόχευαν σε μόνιμη εδαφική προσάρτηση περιοχών της Ελλάδας, όπως τα Ιόνια Νησιά, και για τον λόγο αυτόν εφάρμοσαν συστηματικό πρόγραμμα αφελληνισμού των περιοχών αυτών και επιβολή της χρήσης της Ιταλικής γλώσσας. Λόγω της κατοχής των περισσότερων περιοχών της ελληνικής υπαίθρου, οι Ιταλοί αντιμετώπισαν πρώτοι το αυξανόμενο κίνημα εθνικής αντίστασης. Για την αντιμετώπισή του κατέφυγαν στην τακτική των αντιποίνων πραγματοποιώντας αγριότητες αντίστοιχες των Γερμανών. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ήταν η σφαγή στο χωριό Δομένικο, όπου στις 13 Φεβρουαρίου του 1943 Ιταλοί στρατιώτες έκαψαν το χωριό και σκότωσαν 194 κατοίκους. Περίπου στην ίδια περιοχή λίγους μήνες αργότερα, στις 12 Μαρτίου 1943, έκαψαν την Τσαρίτσανη και εκτέλεσαν 40 κατοίκους του χωριού. Τον Δεκέμβριο του 1942 σε αντίποινα για το κίνημα αντίστασης που αντιμετώπισαν στην περιοχή της Ευρυτανίας, έκαψαν τα χωριά Χρύσω και Μικρό Χωριό και εκτέλεσαν κατοίκους της περιοχής. Στις 6 Ιουνίου 1943, ως αντίποινα για την ανατίναξη από τους αντάρτες της σιδηροδρομικής σήραγγας στην περιοχή του Κουρνόβου (Τρίλοφο Φθιώτιδας), εκτέλεσαν στην περιοχή 106 κρατουμένους. Μεγάλες ήταν επίσης και οι καταστροφές που προκαλούσαν ιταλικές φάλαγγες που κινούνταν στην ελληνική ύπαιθρο. Ιταλική φάλαγγα που αναγκάστηκε να στρατοπεδεύσει στα Σέρβια στις 6 Μαρτίου 1943, κατέστρεψε ολοσχερώς το χωριό.

    Αυτά τα γράφει η wikipedia και τα αντέγραψα για να μην φανεί ότι είμαι εμπαθής έναντι των Ιταλών.
    Και να μην ξεχνάμε ότι και η Αλβανία σαν κράτος κατασκεύασμα των Ιταλών είναι για να εμποδίσουν την εξάπλωση της Ελλάδας.
    Για την καλοσύνη των Ιταλών στρατιωτών ας ρωτήσετε Δωδεκανήσιους όταν ήταν υπό την κατοχή τους. Μέχρι και να μιλάνε Ελληνικά τους είχαν απαγορεύσει.
    E Poros παρακαλούσαν να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν σπίτι τους; Το ίδιο παρακαλούσαν και οι Γερμανοί όταν βαδίζανε εναντίον της Μόσχας μέσα στο βαρύ χειμώνα της Ρωσίας και με τις κακουχίες που αντιμετώπιζαν.

    Δεν είμαι υπέρ των Γερμανών βεβαίως, αλλά βαρέθηκα να ακούω για τους καλούς Ιταλούς και απορώ γιατί δεν μας μαθαίνουν την αληθινή ιστορία και μας λένε παραμύθια
    Και Aris πολύ θα ήθελα να ξέρω αν παραδίδονταν οι Γερμανοί θα τους έκρυβαν ή θα ξεχνάγαμε την ανθρωπιά μας.
    Τώρα για ποιο λόγο τιμάμε τους κατακτητές μας ακόμα δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα πολύ να ξέρω αν κάτι παρόμοιο συμβαίνει κάπου αλλού.
    Τελικά το αποδίδω στα γονίδια μας. Άλλωστε οι περισσότεροι συμπατριώτες μας καμαρώνουν για τα Ιταλικά οικόσημά τους.
    Γι αυτό ας αφήσουμε τον Οδυσσέα στους Θιακούς. Αυτοί τον αγαπάνε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ kikirikou χαίρομαι που τα έγραψες όλα αυτά για να μαθαίνει και ο κόσμος, αλλά σου έγραψα ότι η όλη υπόθεση είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα.
    Οι Ιταλοί θα έπρεπε να εκληφθούν ως κατακτητές γι΄αυτό και έγραψα ότι δεν θα συμμετείχα σε τέτοια εκδήλωση.
    Ο κόσμος τότε όμως ήταν διαφορετικός δεν είχε πληροφόρηση πρώτα, δεύτερο δόθηκε και η εντύπωση μετά την μεταξύ τους μάχη ότι είναι πλέον με εμάς, έπειτα υπήρξε και κάποια κίνηση αντίθεσης προς τις κινήσεις του τότε καθεστώτος τους.
    Μέχρι όπλα στην Ελληνική αντίσταση πουλάγανε και μάλλον τη ρίξη με τους Γερμανούς την υποστήριξε η τότε κατάσταση για να προμηθευτεί πολεμικό υλικό.
    Όσο για τη σφαγή τους από τους Γερμανούς θα πρέπει αν το δούμε με στρατιωτικούς όρους και μόνο, να τη δικαιολογήσουμε.
    Προδότες ήτανε και αν πολεμήσανε τους Γερμανούς όσοι πολέμησαν από ανάγκη το έκαμαν, απλά ήταν εγκλωβισμένοι πάνω στο νησί τι να έκαναν? Το μέλλον τους το ήξεραν.
    Θέλεις να πάμε και στο ρόλο τους πιο πίσω το 1921? Μια από τα ίδια όπως και οι υπόλοιποι «φίλοι» μας.
    Πλην όμως όταν έχεις μια καταστροφή πλέον μπροστά σου, πρέπει να έχεις το θάρρος να ξεκινάς από την αρχή.
    Κέρδος έχουμε να υπάρχουν φιλικές σχέσεις με τα όμορα κράτη όχι χασούρα.
    Δε μπορείς να κλειστείς στα σύνορά σου και να τα γεμίσεις πολυβολεία σαν τη παλιά Αλβανία.
    Μη ξεχνάς ότι είμαστε και ένα ανάδελφο κράτος.
    Προσοχή χρειάζεται και να μη ξεπουλιέσαι από μέσα όπως τώρα.
    Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τους καιρούς που λένε και να μη συμπεριφέρεσαι στενόμυαλα σα κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή