Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ,, ανυπολόγιστες ζημιές!!


Μια πόλη «φάντασμα» με νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές, η Νέα Υόρκη

Μια πόλη «φάντασμα» με νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές, η Νέα Υόρκη
 Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό τυφώνα Σάντι, ο οποίος πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Τα θύματα ανέρχονται σε δεκατρία, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις πλημμύρες και τις πτώσεις δένδρων που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι της καταιγίδας.
Δώδεκα νεκροί έχουν αναφερθεί από τις τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας. Η αστυνομία του Τορόντο στον Καναδά, ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου.
Ένα εκατομμύριο σπίτια στη Νέα Υόρκη βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση.
Το μετρό της Νέας Υόρκης έχει πλημμυρίσει, με το νερό έχει εισχωρήσει σε πολλούς σταθμούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν αυτοκίνητα βυθισμένα, σε μέρη υπεράνω σκέψης, μεταδίδει το CNN.

Ένας 30χρονος άνδρας καταπλακώθηκε από δέντρο, το οποίο έπεσε μέσα στο σπίτι του στην 166 οδό, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Νεκρό είναι ένα από τα δύο μέλη πληρώματος του ιστιοφόρου ΗΜS Bounty που βυθίστηκε στις ακτές της αμερικανικής Πολιτείας  Βόρεια Καρολίνα. Πρόκειται για τον 42χρονο Κριστιάν Κλαουντίν, ο οποίος βρέθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την περιοχή Χατέρας, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Διεξάγονται έρευνες για τον δεύτερο αγνοούμενο ο οποίος είναι ο καπετάνιος του πλοίου.
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άνθρωποι στην Μόρις του Νιού Τζέρσεϊ από πτώση δέντρου επάνω στο αυτοκίνητό τους.
Ακαριαίο θάνατο γνώρισε 48χρονη γυναίκα στη Δυτική Βιρτζίνια, όταν το όχημά της συγκρούστηκε με φορτηγό, σε έναν δρόμο που καλύπτεται από παχύ χιόνι.Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ένα 17χρονο αγόρι που ήταν συνοδηγός της άτυχης γυναίκας. Ο ανήλικος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Παγιδευμένοι βρίσκονται 19 εργάτες,  σε πλημμυρισμένο σταθμό παραγωγής ενέργειας, στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τη μαρτυρία εργαζόμενου στα συνεργεία διάσωσης, στο εσωτερικό του σταθμού έχει σημειωθεί έκρηξη.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και σε καμία περίπτωση να μην βγαίνουν στους δρόμους και να οδηγούν. Ο κ. Μπλούμπεργκ, αφού πρώτα τόνισε ότι υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε τμήματα της πόλης, πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο.
Ο τυφώνας Σάντι -που μετατράπηκε σε «μετά-τροπικός»- έκανε την εμφάνισή του στην Ανατολική Ακτή τη στιγμή που εκατομμύρια Αμερικανοί προειδοποιήθηκαν πως τα χειρότερα έρχονται.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, είναι πλέον ένας «μετά-τροπικός τυφώνας», που σημαίνει ότι οι άνεμοι του έχουν την ισχύ τυφώνα, αλλά στο σύνολό του έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του τροπικού τυφώνα.
Στο πέρασμά του άφησε απόβλητα σε μεγάλα τμήματα των ανατολικών ακτών, ενώ πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα στις περιοχές Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νιού Χάμσαιρ, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Ρόουντ Άιλαντ και Βιρτζίνια. Πόλεις έχουν πλημμυρίσει ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Sandy, έκανε την αμφάνισή του και στη ξηρά στο Cape May, του Νιου Τζέρσεϊ. Η ταχύτητα των ανέμων αυξήθηκε στα 144 χλμ/ώρα με την προειδοποίηση ότι το πιο σοβαρό μέρος της καταιγίδας, μόλις είχε ξεκινήσει.
Η θύελλα δημιούργησε κύματα που έφταναν και τα έξι μέτρα στο Long Island, ενώ η παλίρροια προσέγγισε και το Lower Manhattan. Ισχυροί άνεμοι (100 μίλια/ώρα) έχουν αναφερθεί στη Γέφυρα RFK στο άνω Μανχάταν, ενώ οι θύελλες αναμένονται να διαρκέσουν για ώρες.
Νωρίτερα, κατέρρευσε γερανογέφυρα, η οποία στήριζε υπο κατασκευή ουρανοξύστη 65 επιπέδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για κατάρρευση όλου του κτιρίου!

Πνιγμένοι στο νερό και στο... σκοτάδι

Το  ύψος του νερού άρχισε να κατεβαίνει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ. Τα νερά ανέβηκαν κάποια στιγμή μέχρι τα 4,15 μ. στην περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν, ενώ εδώ και λίγες ώρες το ύψος του νερού είχε κατεβεί στα 3μ. και συνεχίζει να κατεβαίνει, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης. 
sandy new 7.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου