Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

άσκηση προσομοίωσης πεδίου ενός μαζικού συμβάντος


Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στη Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ Β .Νοσηλευτών

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών " Διαχείριση Κρίσεων - Διεθνής Ανθρωπιστική Ιατρική " διοργανώνει το 2nd Advanced Course for Disaster Victims από 28 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2012 στο Αργοστόλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δήμο Κεφαλληνίας το ΤΕΙ Αργοστολίου –Ληξουρίου και την ΕΠΑ.Σ Β.Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αργοστολίου. Στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος του σεμιναρίου έχουν ενταχθεί μια πρακτική άσκηση διαλογής θυμάτων ενός ατυχήματος την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και μια άσκηση προσομοίωσης πεδίου ενός μαζικού συμβάντος με μεγάλο αριθμό θυμάτων στα Φάρσα, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012.
Σ´ αυτές τις ασκήσεις χρειάζονται εθελοντές, που θα υποδυθούν ρόλο θυμάτων και γι’ αυτό το λόγο θα μακιγιαριστούν και θα εκπαιδευτούν από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Σεμιναρίου, ώστε να αποδώσουν πειστικότερα την κατάσταση των θυμάτων. Η επιτυχία αυτού του τύπου ασκήσεων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην σωστή και ρεαλιστική απόδοση των θυμάτων και στην ευσυνειδησία των εθελοντών. Πρόκειται για μια πραγματική εμπειρία όσων εθελοντικά συμμετάσχουν σ´ αυτές τις ασκήσεις τόσο από συναισθηματικής - ψυχολογικής άποψης όσο και από εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Σεμιναρίου καλεί όσους από τους σπουδαστές επιθυμούν να συμμετάσχουν σ´ αυτές τις ασκήσεις να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους για τις δυο αυτές μέρες, σημειώνοντας :
Τετάρτη 31/10. Ονοματεπώνυμο Ηλικία Ώρες διαθεσιμότητας
1μμ-6μμ
Πέμπτη 1/11. Ονοματεπώνυμο. Ηλικία. Ώρες διαθεσιμότητας
7.30πμ-4 μμ
Είναι ευνόητο ότι η δήλωση για την εθελοντική συμμετοχή σας θα είναι και δεσμευτική από πλευράς σας, γιατί από αυτήν θα βασιστεί η επιτυχία των ασκήσεων και η εφαρμογή των σεναρίων.

Σε όλους δε, όσους εθελοντικά συμμετάσχουν στις ασκήσεις αυτές θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής από πλευράς της Οργανωτικής Επιτροπής του Σεμιναρίου

Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην ενθουσιώδη μαζική συμμετοχή σας στην πρωτόγνωρη αυτή εκπαιδευτική εμπειρία
Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στη Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ Β .Νοσηλευτών καθημερινά από 8.30-13.00 –εκτός Σαββάτου και Κυριακής- τηλ.2671023623-6945544541,φαξ: 2671025915, email:nossholi@otenet.gr (κ. Σ. Σακαλή, Δ/ντή ΕΠΑ.Σ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου