Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΚΕΔΗΚΕ




10/10/2012

«Έναρξη χρήσης QRcode για τις εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΚΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων».


Ανακοινώνουμε ότι η ΚΕΔΗΚΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα χρησιμοποιεί δοκιμαστικά στο προσεχές διάστημα την Τεχνολογία των QRcode στο έντυπο υλικό (αφίσες, έντυπα κτλ) για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Τα QRcode είναι ένα είδος barcode που μπορούν να «σκαναριστούν» από κινητά τηλέφωνα νέας Τεχνολογίας (smartphones). Με την παρουσία τους στις αφίσες και στα έντυπά μας δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον διαθέτει smartphone να αποθηκεύσει στο κινητό του τηλέφωνο τα στοιχεία της εκδήλωσης στην οποία παρουσιάζονται. 

Η αποθήκευση γίνεται στο ημερολόγιο του κινητού τηλεφώνου και έτσι θα υπάρχει πλέον υπενθύμιση της ημερομηνίας και της ώρας της εκδήλωσης αλλά και υπενθύμιση όλων των βασικών στοιχείων μιας εκδήλωσης (Τίτλος και τόπος εκδήλωσης). Με τον τρόπο αυτό στοχεύουμε στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού για τις εκδηλώσει που διοργανώνουμε και ιδιαίτερα της νέας γενιάς που χρησιμοποιεί κυρίως κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.
Σε συνεργασία λοιπόν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που πραγματοποιεί ήδη έρευνα στην Τεχνολογία των QRcodes και τις πιθανές χρήσης της στον Πολιτισμό τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό, εισάγουμε αυτή την καινοτομία στον τρόπο ενημέρωσης του κοινού.
Για να έχει τη δυνατότητα ένα smartphone να διαχειριστεί QRcode πρέπει να εγκατασταθεί κάποια από τις δεκάδες δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης QRcode που είναι διαθέσιμες τόσο για λογισμικό IoS (iphone) όσο και για λογισμικό Android. Η χρήση των QRcode των εκδηλώσεων δεν απαιτούν τη σύνδεση του κινητού τηλεφώνου με το Διαδίκτυο.
Η τεχνολογία είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα και αναμένουμε τα αποτελέσματα της χρήσης της από το κοινό.

                                                                                                             Με εκτίμηση για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Κωνσταντάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου