Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αργοστόλι 8 Οκτώβρη 2012 Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς


Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. 
 Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι στις 2.10.2012 η Δημοτική Αρχή(ΝΔ-ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ) κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει για άλλη μια φορά τον λαό. Δημιουργώντας μια πλασματική πραγματικότητα προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και τις δικές της, που λειτουργώντας ως μακρύ χέρι του κράτους στηρίζει και υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ-τρόικα. Έκανε παρουσίαση ανύπαρκτων έργων ως ήδη πραγματοποιθέντων, μοίρασε 6 εκατ. ευρώ που από ώρα σε ώρα «φθάνουν».. στην Παλική, ενώ κατηγόρησε το λαό, ότι είναι «μίζερος και φοβικός..» που δεν ενστερνίζεται την πολιτική της. Από κοντά και οι παρατάξεις της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ(ΠΑΣΟΚ) και της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) που είτε με κοκορομαχίες, είτε με πλήρη στήριξη της συγκεκριμένης πολιτικής δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την πλήρη ευθυγράμμιση τους με την Δημοτική Αρχή. Η συμφωνία τους άλλωστε έχει να κάνει με την γενικότερη πολιτική συμφωνία σε επίπεδο συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και έχει εκφραστεί με μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις όπως π.χ. για την επιβολή και αύξηση των Δημοτικών τελών και φόρων, ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων, ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των λιμνοσπηλαίων και λιμανιών, την εκποίηση της Δημοτικής περιουσίας, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων κ.α. Προσπάθησαν όλοι τους να συγκαλύψουν τις ευθύνες της συγκυβέρνησης στην πολιτική συγχώνευσης και υποβάθμισης του «Ματζαβινάτειου» Νοσοκομείου. Δεν ήθελαν καν να βάλουν ως αίτημα την χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ ώστε να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα και την κατάργηση του εισιτηρίου στο Νοσοκομείο.

 Η λαϊκή παρέμβαση ουσιαστικά επέβαλε εκτός από την ίδια την συνεδρίαση στην Παλική και την υιοθέτηση απόφασης που ήταν σε αντίθεση με την πολιτική τους. Σε κάθε περίπτωση αυτή η απόφαση έχει σημασία αν θα υλοποιηθεί. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να μην έχει καμιά αυταπάτη για τον ρόλο της Δ. Αρχής που με την γνωστή παρελκυστική τακτική της θα βάλλει πλάτη να περάσει μια ακόμη αντιλαϊκή επιλογή της συγκυβέρνησης που στηρίζει με κάθε τρόπο και επισημαίνει, ότι μόνο ένα οργανωμένο λαϊκό κίνημα και στην Παλική μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα και να αντεπιτεθεί διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και λύσεις στο επίπεδο της εξουσίας. Γι’ αυτό καλεί τον λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε να διεκδικήσει: · Να κατοχυρωθεί η δημόσια λειτουργία του «Ματζαβινάτειου» χωρίς καμία συγχώνευση · Ανάπτυξη και στελέχωση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες στο Μαντζαβινάτειο, στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και στα Κ. Υγείας του νομού. · Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους άπορους και τους μετανάστες. · Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας · Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. · Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», και κατ' οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς. · Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας και της νοσηλείας σε νοσηλευτικές, ψυχιατρικές και προνοιακές δημόσιες μονάδες, με κατάργηση της εισφοράς από την παρακράτηση μέρους της σύνταξης των ηλικιωμένων.
 Αργοστόλι 8 Οκτώβρη 2012 Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου