Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Άγιος Γεράσιμος Ο θησαυρός της Κεφαλονιάς Λιτανεια 20 οκτωβριου 2012


Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012   -   ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟhttp://www.kefaloniaphotos.gr/2012/10/20-2012.html


Άγιος Γεράσιμος ο θησαυρός της Κεφαλλονιάς


Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης Άγιος της Κεφαλονιάς. Οι κάτοικοι του νησιού μιλούν με ιδιαίτερη συγκίνηση για τη χάρη του και τιμούν τη μνήμη του με δύο λιτανείες.
Κάθε επισκέπτης της Κεφαλονιάς θεωρεί ιερό χρέος του την επίσκεψη στη μονή του Αγίου Γερασίμου.
Η ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται δυτικά του Αργοστολίου, στην περιοχή των Ομαλών, κοντά στην κοιλάδα των 40 Πηγαδιών. Είναι κτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία και περιβάλλεται από αμπελώνες.
Το οικοδομικό συγκρότημα περιλαμβάνει το μοναστήρι με το καθολικό της μονής και την καινούρια εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο και κτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953.
Στη μονή φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου. Κατά την ανακομιδή των λειψάνων του το σώμα του βρέθηκε άφθαρτο και ανέδιδε μια ευχάριστη μυρωδιά.
 Οι λιτανείες
Οι Κεφαλλονίτες τιμούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου. Προς τιμήν του γίνονται δύο λιτανείες κατά τη διάρκεια του έτους.
Η πρώτη λιτανεία πραγματοποιείται στις 16 Αυγούστου, την ημέρα του θανάτου του και η δεύτερη στις 20 Οκτωβρίου, την ημέρα της ανακομιδής των λειψάνων του, όπου είναι και η επίσημη εορτή του.
Το σκήνωμα του Αγίου μεταφέρεται με πομπή σε μια απόσταση 500 περίπου μέτρων από την εκκλησία όπου υπάρχει ένας αιωνόβιος πλάτανος κι ένα πηγάδι το οποίο – σύμφωνα με την τοπική παράδοση - έσκαψε με τα χέρια του ο ίδιος ο Άγιος.
Προσκυνητές απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος έρχονται για να προσκυνήσουν το θαυματουργό σκήνωμά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου