Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

REPORTAZ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟ!!


Ο Αντ. Βασιλάκης ανατρέπει όλα όσα ξέρουμε περί αρχαιολογίας, Οδυσσέα και Ομηρική Ιθάκη.

September 24th, 2012 → 8:54 am @ 
http://kefaloniaphotonews.gr
Ο Αντ. Βασιλάκης ανατρέπει  όλα όσα ξέρουμε περί αρχαιολογίας, Οδυσσέα και Ομηρική Ιθάκη.

Όλοι περίμεναν τον Αντώνη Βασιλάκη, να ….μιλήσει. Πιστεύω ότι η συναυλία ήταν το πρόσχημα. Ο καλό τραγουδιστής και συνθέτης Θανάση  Γκαιφύλλιας, ασφαλώς από τη δική του μεριά μας ταξίδεψε σε μια εποχή που όλοι ζήσαμε, με τραγούδια που όλοι τραγουδήσαμε και θυμηθήκαμε. Όμως ο Αντώνης Βασιλάκης μας ταξίδεψε στην εποχή του Οδυσσέα, σε μια εποχή άγνωστη για πολλούς.

Η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου.

Μια αναδρομή έκανε ο Αντ. . Βασιλάκης από το σπήλαιο της Δράκαινας μέχρι σήμερα στις ανασκαφές στα Τζανάτα.  ‘Όμως όλοι περίμεναν αυτό που ….περίμεναν εδώ και χρόνια.
Για πρώτη φορά ακούστηκε ότι ο κ. Κολώνας  δήλωσε καθαρά, πριν 20 χρόνια, ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι εδώ ήταν η έδρα της ανακτορικής εξουσίας, της επικράτειας των Κεφαλλήνων , ο οποίος άνακτας ήταν  ο Οδυσσέας.  Όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, αυτά τα είπε ο κ. Κολώνας πριν είκοσι χρόνια, «και τα  λέω αυτούσια κι εγώ τώρα, συνυπογράφοντας τα και έχοντας περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μου».




Θα ακούσετε όλη τη   σημαντική ομιλία του κ. Βασιλάκη, που ανατρέπει τα αρχαιολογικά δεδομένα στη Δυτική Ελλάδα, ο οποίος για την ανασκαφή που συνδέεται προσωπικά, στα Τζανάτα δηλαδή, είπε τα εξής:  «Ανακαλύψαμε μια οικιστική εγκατάσταση, έναν μυκηναϊκό οικισμό της ίδιας εποχής με τον τάφο, μάλιστα με λίγη παλιότερη ιστορία, είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος (οικισμός) που έχει ανασκαφεί  μέχρι τώρα  στην Κεφαλονιά και σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Έτσι, έρχομαι να προσθέσω  αδιάσειστα  τεκμηριωμένα και στρωματογραφημένα, ευρήματα, τις δυο τελευταίες λέξεις παρακαλώ να τις σημειώσετε, γιατί ανάλογα ευρήματα τεκμηριωμένα και στρωματογραφημένα, δεν έχει να επιδείξει καμιά ανασκαφή, που φιλοδοξεί, όπου και να’ναι, να λέει ότι έχει σχέση  με το μεγάλο θέμα του Οδυσσέα και της Ομηρικής και Μυκηναϊκής Ιθάκης. Εμείς δηλώνουμε αυτά που βρήκαμε και τα τεκμηριώνουμε».

Ασφαλώς η ομιλία αυτή θα δημιουργήσει αίσθηση σ’ όλη την Κεφαλονιά αλλά και στα νησιά του Ιονίου, ιδιαίτερα στην Ιθάκη.
Και κάτι άλλο: Ο Αντ. Βασιλάκης στην ομιλία του δεν μίλησε για προφύλαξη των αρχαίων που πήραν από το κτίριο του Πόρου. Μάλιστα καυτηρίασε την ενέργεια αυτή. Είπε συγκεκριμένα: Όποιοι διαμαρτύρονται για τις ζώνες προστασίας μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει να προστατεύουμε τα αρχαία. Σε ποιους απευθύνονταν άραγε;
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Βασ. Καμπίτσης.
Ακούστε την ομιλία. ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ο Θανάσης Γκαιφύλλιας

Μαζί με τον Φραγκόπουλος μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή.

Ο κ. Βασ. Καμπίτσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Ως δημοτικός σύμβουλος ή ως εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου