Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

EIΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΑΠΑΝΤΗ


ΣΥΝ: Η άλλη Κεφαλονιά, η Κεφαλονιά που είναι εγκατεστημένη στη Ρίζα και στα Τζαννάτα. Οι δεκάδες εθελοντές που δουλεύουν στην ανασκαφή. Ο στρατός των νέων ανθρώπων που δουλεύει από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου. Οι ιδιοκτήτες γης που προσφέρουν τα ακίνητά τους στην ανασκαφή, οι κάτοικοι που προσθέτουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους. Ποτέ μια ψεύτικη τοπική εξουσία δεν υπέστη μια τέτοια ηχηρή ηθική συντριβή. Είναι τόσο λίγοι που θα μείνουν τελικά μόνοι τους, καταληψίες του εκθεσιακού κέντρου στον Πόρο. Ατενίζουν από το μπαλκόνι τη θάλασσα και βλέπουν να ανατέλλει στο βάθος του ορίζοντα ένας κουβάς ασβέστη με ένα μουντί και ασπρίζουν τα όνειρά τους.

ΠΛΗΝ:  Ο χρόνος που περνάει αμείλικτα. Σε 120 μέρες, στις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα χαθούν τα χρήματα που αφορούν το αρχαιολογικό εκθετήριο στον Πόρο. Αυτοί που διοικούν σήμερα το δήμο δεν κάνανε τίποτα για να εξασφαλιστεί η πίστωση. Κάνουνε τα πάντα για να χαθεί.

ΠΛΗΝ: Οι σημερινοί εκπρόσωποι του Πόρου και του δήμου στην περιοχή των Πρόννων. Με αποκλειστικά δική τους ευθύνη χάθηκε η ιστορική ευκαιρία για ένα μόνιμο εκθεσιακό κέντρο, για ένα μουσείο στην περιοχή, για μια δομή που θα άλλαζε την ιστορία του τόπου, την τοπική ζωή, τον τοπικό πολιτισμό, την τοπική οικονομία. Θα λογοδοτήσουν και θα λογοδοτούν συνεχώς όταν και αν τα αρχαία της περιοχής βρουν αλλού στέγη, μακριά από τον Πόρο. Θα φέρουν την ευθύνη ολόκληρη. Δεν θα έχουν δικαιολογίες, γνωρίζουν πολύ καλά τι πράττουν. Ενεργούν κατά του τόπου.
ΤΑ  ΥΠΟΛΟΙΠΑ  ΑΙΧΜΗΡΑ  ΠΡΟΣΗΜΑ   ΣΤΟΝ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ  http://kefalonianet.blogspot.gr/p/blog-page_2728.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου