Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Για να μην έχουμε αυταπάτες από πότε άρχισε να συντελείτε η καταστροφή της χώρας


H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!



ΕΣΤΑΛΗ  ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.

Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.


Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.

Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.

Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 σχόλια:

  1. Ένας σωστότατος νόμος!
    Εγκρίνω και επαυξάνω!
    Θα πάει ο άλλος ο χλιμίτζουρας ο Νεοέλληνας που ακόμα δεν έμαθε Αριστοτέλη, που δε γνωρίζει Σωκράτη, δεν γνώρισε Πλάτωνα, Διογένη κλπ, να βάλει μόστρα τα έργα των πραγματικών ΕΛΛΗΝΩΝ και να τα υποβιβάσει στο επίπεδό του.
    Να γίνει πρώτα στην ουσία ΕΛΛΗΝΑΣ και μετά να φωτογραφεί όπου θέλει.
    Για την ώρα ας έχει φόντο τις Μερτσέντες και τα Καγιέν.
    Χουά χα χα χα χα. (το κράταγα μα δεν άντεξα αγαπητέ Λορεντζάτε).

    Υ.Γ.
    Με τον μακαρίτη το καθηγητή της Αρχαιολογίας έχεις καμιά συγγένεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το "φωτογραφεί" φωτογραφιθεί παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aris,το θέτεις σε άλλη και σωστή βάση το θέμα, αλλά οι αγράμματοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν δεν έκαναν την απαγόρευση γι αυτό τον λόγο.
    Αν ήταν αυτή η πρόθεσή τους θα είχαν κάνει άλλη εξωτερική πολιτική και για τους "Μακεδονοειδείς" και δεν θα υπήρχε αυτό το ζήτημα.
    Αλλά, φρόντισαν και τα κατάφεραν να αφελληνίσουν τους κατοίκους αυτής της χώρας και να φτιάξουν τα μορφώματα ανθρωποειδών που σωστά περιγράφεις.
    Ο σκοπός τους ήταν δόλιος και πέρα για πέρα ανθελληνικός.
    Συγχαρητήρια κύριε Λορεντζάτε που ανεβάζετε τέτοια κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου Kikirikoy, βλέπεις οι Θιακοκεφαλλονίτες δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα σε 5-6 ιστοσελίδες αλλά προτιμούν την απομόνωση. Καθένας και ένα blog όπως παλιά 400 χωριά και βάλε, έτσι τι συνεννόηση να υπάρχει?
    Εγώ, ή ο άλλος μπορεί να γράφω βλακείες, πως θα το καταλάβω αν δεν με διορθώσει κάποιος? Όλη η ουσία των blogs αυτή είναι, μια σωστά διατυπωμένη άποψη, εδώ ο καθένας το τσιφλίκι του!
    Ας είναι, λοιπόν έχεις δίκιο ότι το πήρα από άλλη σκοπιά το θέμα.
    Πές μου όμως το νόμο τον έβγαλε το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αυτοί δεν ήταν Έλληνες?
    Ο νόμος βγήκε για όλους μας, αντίδραση υπήρξε?
    Άρα φταίμε όλοι.
    Αυτή είναι η παιδεία μας φίλε δυστυχώς.
    Ίσως υπάρχουν και ψιλά γράμματα που δε τα γνωρίζω για την επιβολή του νόμου.
    Αλλά αν πάρουμε τον αφελληνισμό σαν βάση, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ανάλογα το χρόνο που υπάρχει βρίσκεται από κάποια κέντρα τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος.
    Τη Γιουγκοσλαβία είδες για πότε την «καθαρίσανε»?
    Εκεί δεν υπήρχε πολύς χρόνος ήπιας προσαρμογής φαίνεται …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ,,ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aris έχεις μεγάλο δίκιο.
    Τώρα πια είναι σίγουρο ότι οι πασόκοι δεν αισθανόντουσαν Έλληνες όπως συνεχίζουν να μην αισθάνονται κάποιοι οπαδοί και αρχηγοί δήθεν "προοδευτικών" κομμάτων.
    Ο Ελληνικός λαός φταίει αλλά δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει πολλά πράγματα όπως και εγώ για πρώτη φορά διάβασα γι αυτό τον νόμο.
    Εύχομαι τώρα πια με την ενημέρωση που μπορούμε να έχουμε εκτός των δολοπλόκων ΜΜΕ, να ξυπνήσει ένα μεγάλο κομμάτι του λαού από τον λήθαργο που μας είχαν ρίξει.
    Όσο για την Γιουγκοσλαβία που γράφεις είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση.
    Αν οι χωριανοί σου συνεχίζουν να προτιμούν στα ξενοδοχεία και στις δουλειές τους αλλοδαπούς για φτηνό μεροκάματο.....ίσως να καταλήξουμε κάπως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή