Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ!!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΚΑΙΝΑ


  Οι ανασκαφές στη Σπηλιά της Δράκαινας
                   
Κυρία Στρατούλη για πια κοινωνία  του Πόρου αναφέρεσθε  ότι είναι αρνητικοί στην ανάδειξη των ευρημάτων  της Δράκαινας ?? Θα θέλαμε να τους ονομάσετε , να μην μας βάλετε όλους στο ίδιο τσουβάλι .
  Γεώργιος Μεταξάς
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ     ΜΕΡΙΚΗ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  http://www.drakainacave.gr/

Πού βρίσκεται η Σπηλιά της Δράκαινας;

Σπηλιά της Δράκαινας βρίσκεται σε ύψος 70 μ. στις απότομες πλαγιές του Φαραγγιού του Πόρου, ενός μικρού παραλιακού χωριού στο νησί τηςΚεφαλονιάς, στο Ιόνιο Πέλαγος!
cave1

Ποιά είναι η σημερινή μορφή της Σπηλιάς της Δράκαινας;

Η Σπηλιά της Δράκαινας είναι ένα μικρό (σχεδόν 90 τ.μ.) ανοιχτό Σπήλαιο. Μοιάζει δηλαδή περισσότερο με βραχοσκεπή παρά με τα μεγάλα, κλειστά και σκοτεινά σπήλαια που όλοι έχουμε δει. Στo εσωτερικό της Σπηλιάς υπάρχουν μεγάλοι βράχοι, κομμάτια της οροφής, ένα μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει εξαιτίας ισχυρών σεισμών!
DSC_0055

Τί έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στη Σπηλιά της Δράκαινας;

Σχεδόν 7500 χρόνια πριν από σήμερα, στη Νεολιθική Εποχή, οι άνθρωποι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Σπηλιά της Δράκαινας, κι από τότε συνέχισαν να τη χρησιμοποιούν για χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, οι αρχαιολόγοι κάνουν ανασκαφές στη Σπηλιά και βρίσκουν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι όταν επισκέπτονταν τη Σπηλιά, όπωςπήλινα αγγεία, διάφορα εργαλεία από πέτρα & κόκκαλο, κοσμήματα, αλλά και υπολείμματα από τις τροφές που έτρωγαν εκεί, όπως κόκκαλα άγριων & ήμερων ζώων, κόκκαλα ψαριών, σπόρια από σιτάρι και καρπούς από άγρια φρούτα. Οι αρχαιολόγοι μελετούν αυτά τα ευρήματα, με σκοπό να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους οι νεολιθικοί άνθρωποι επισκέπτονταν τη μικρή αυτή Σπηλιά, τί ακριβώς έκαναν εκεί και γενικότερα πώς ήταν η ζωή στην Κεφαλονιά 7500 χρόνια πριν. Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις τους αρχαιολόγους να ανακαλύψουν τα Μυστικά που κρύβει η Σπηλιά της Δράκαινας;

1 σχόλιο:

  1. http://porosnews.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8420.html

    αυτος που εστειλε την απορια πηρε θεση τουλαχιστον. Οτι πει ο δημος για το μουσειο και ο δημος ειπε οχι μουσειο στον Πόρο. Αρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή