Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΔΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΖΗΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ;


Φώτης Χαλιώτης  IONIANPRESS  http://ionianpress.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠ. ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ.
Πολλές είναι οι απορίες που δημιουργούνται και μετά την χθεσινή ομιλία του Αντ. Βασιλάκη στον Πόρο. Σχετικά με την «αρπαγή» κυριολεκτικά, των αρχαίων από το κτίριο του Πόρου.
Ο Αντ. Βασιλάκη καταδίκασε αυτή τη ενέργεια, και όπως άφησε να εννοηθεί δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Γιατί όμως ο κ. Σωτηρίου προχώρησε σ' αυτή την ενέργεια; Του το ζήτησε ο Δήμος; Πράγματι τα αρχαία αντικείμενα κινδύνευαν από κλοπή; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε, δηλαδή ενδο-αρχαιολογικές διαφορές με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα μεταξύ των ανασκαφών στα Τζανάτα και της ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, εδώ τοπικά;
Δεν εξηγείται αυτή η συμπεριφορά, ίσως η μεγάλες αυτές ανασκαφές που έγιναν στον Θολωτό Τάφο εδώ και είκοσι χρόνια, αλλά και οι νέες ανακαλύψεις, να έχουν δημιουργήσει «αντιπαλότητες» (ζήλιες το λέει ο λαός μας), μεταξύ των αρχαιολόγων. Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν δικαιολογείται μιας και η σπουδαιότητα των τελευταίων ανακαλύψεων που θα αλλάξουν τον αρχαιολογικό χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, θα έχουν μερτικό όλοι όσοι εργάζονται στην Κεφαλονιά.

2 σχόλια:

  1. Είναι μία άποψη και αυτή βέβαια, αλλά μάλλον στα μαλακά το ρίχνει ο κ. Αλεβιζόπουλος.
    Η δική μου άποψη είναι ότι για δεκαετίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τίποτε σοβαρό κάτι που προέκυψε από ασχετοσύνη, από έλλειψη ενδιαφέροντος, από τεμπελιά, από έλλειψη οικονομικών κινήτρων, και με λίγα λόγια δεν υπήρξαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις νευραλγικές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ELEICH AJIOPOIHSHS,, PROKALESE KAI THN MEGALH DIAMAXH, KAI
    DIAKOPH EMPISTOSYNHS PROS OTIDHPOTE ARXAIOLOGIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή