Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τα μαθητικά δρομολόγια. Πως θα εξυπηρετούνται οι μαθητές
Oλοκληρώθηκε και υπογράφηκε προχθές από τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση η λίστα (διαπιστωτική απόφαση) των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Γυμνασίων και Λυκείων) του Δήμου Κεφαλονιάς που θα εξυπηρετούνται με δημόσια συγκοινωνία (ΚΤΕΛ και φέρι) προς και από τις Σχολικές μονάδες που θα φοιτούν.

Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα δεδομένα (έως και 6/9) που παρέδωσαν οι Διευθυντές των Σχολείων που παρέδωσαν στο Δήμο, από τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούνται 327 μαθητές, ενώ με το φέρι της γραμμής Αργοστόλι-Ληξούρι και επιστροφή θα εξυπηρετούνται 25 μαθητές.
Με επόμενη διαπιστωτική απόφαση του δημάρχου, θα ορίζονται οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συμπληρωματικά οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας, που δικαιούται μεταφορά στις Σχολικές τους Μονάδες.
Επίσης, στην ίδια διαπιστωτική απόφαση θα ορίζονται ακριβώς τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, αλλά και ο τύπος των μεταφορικών μέσων, προκειμένου να να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ανάθεσής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Μετά από έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς, ο δήμος δήλωσε αδυναμία μεταφοράς των μαθητών με ίδια μεταφορικά μέσα.
Σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών ο Δήμος Κεφαλονιάς ανακοίνωσε χθες τα εξής:
Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Κεφαλονιάς ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α 171/5-9-2012, παρατείνεται το καθεστώς μεταφοράς των μαθητών από την Περιφέρεια, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες από το Δήμο (μελέτη, διακήρυξη, κλπ).
O Δήμος Κεφαλλονιάς σε πρώτη φάση διαπιστώνει τους μαθητές που θα μετακινούνται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας. Η Διαπιστωτική Πράξη που είναι αναρτημένη στο Διαύγεια με ΑΔΑ: Β4Θ4ΩΕ5-06Κ περιλαμβάνει τους δικαιούχους Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (http://et.diavgeia.gov.gr/f/kefallonia).
Oλοι οι υπόλοιποι μαθητές που χρήζουν μετακίνησης θα εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια (λεωφορείων, mini bus, Ταξί) που εκτελούσαν το έργο μέσω της Περιφέρειας κατά την περσινή σχολική χρονιά (με τις αναγκαίες προσαρμογές).
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι Δήμοι, για την άσκηση της αρμοδιότητας της μεταφοράς των μαθητών εκπονούν από μηδενικής βάσης τεχνική μελέτη εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία (νέα ΚΥΑ) και δεν συνεχίζουν απλώς το καθεστώς του έργου από την Περιφέρεια.
O Δήμος Κεφαλλονιάς βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ώστε να είναι ομαλή η διεξαγωγή του έργου από την Περιφέρεια.
O Α/Δήμαρχος Παιδείας
ΣABBAΣ ΣABBAOΓΛOY
ΠΗΓΗ