Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ένστολοι εξαγγέλλουν και κινητοποιήσεις για το άλλο Σαββατοκύριακο




  • Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) , τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών, αλλά και των λοιπών ενώσεων των σωμάτων ασφαλείας είχαν συναντήσεις με τις φυσικές ηγεσίες Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, στους οποίους επέδωσαν επιστολές με τις θέσεις τους. Μάλιστα, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών συναντήθηκαν στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ωστόσο, η ανάρτηση του πανό στο κτήριο της ΓΑΔΑ είναι μόνο η αρχή, όπως προαναγγέλλουν οι ένστολοι, καθώς ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης ξεκινούν τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, με κορύφωση αυτών την αυριανή στο Καλλιμάρμαρο. Παράλληλα, εξαγγέλλουν και κινητοποιήσεις για το άλλο Σαββατοκύριακο, που διεξάγονται οι αγώνες της τρίτης αγωνιστικής στο κέντρο των ΜΑΤ στο Γουδί.

    Μετά τις συναντήσεις, οι συνδικαλιστές σημείωναν πως κοινό σημείο των συναντήσεων ήταν η άποψη των ηγεσιών τους πως τυχόν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια σημαίνουν και μείωση στο αξιόμαχο του προσωπικού.

    Αρχηγός Αστυνομίας: «Δεν θα δουλεύουμε εάν δεν δοθούν χρήματα για πενθήμερα- νυχτερινά»

    Όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές, κατά τη συνάντησή τους με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, του ανακοίνωσαν πως ενώ δεν θα δουλεύουν εφεξής νυχτερινά και Σαββατοκύριακα, εφόσον δεν τα πληρώνονται. Ο αντιστράτηγος φέρεται να συμφώνησε μαζί τους και να είπε: «Εάν δεν δοθούν τα χρήματα για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, τότε δεν θα δουλεύουμε!», για να πάρει την απάντηση των συνδικαλιστών: «Για να γίνει κάτι τέτοιο εσείς θα πρέπει να εκδώσετε διαταγή». Ο κ. Παπαγιαννόπουλος σε αυτή την πρόταση φάνηκε να είναι θετικός, απαντώντας: «Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω και μάλιστα με έγγραφη διαταγή», παρέχοντάς τους τη διαβεβαίωση πως θα συμμετείχε στις αυριανές κινητοποιήσεις τους, αν δεν είχε να παραστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η αρχική αντίδραση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες της zougla.gr, σε στιχομυθία που είχε με άλλο εκπρόσωπο των αστυνομικών ο κ. Παπαγιαννόπουλος φέρεται να είπε πως δεν θα εκδώσει διαταγή, αλλά είπε ότι «από τον εργασιακό νόμο προβλέπεται να μην δουλεύεις, αν δεν πληρώνεσαι».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές φέρονται να ανακοίνωσαν πως την επόμενη Κυριακή, που διεξάγονται οι αγώνες της τρίτης αγωνιστικής, θα αποκλείσουν την έξοδο από το Γουδί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν οι άνδρες των ΜΑΤ σε κανέναν αγώνα.

    «Παρών» στις κινητοποιήσεις και ο Υπαρχηγός του Λιμενικού

    Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας, ευχάριστη έκπληξη τους προκάλεσε το γεγονός ότι άκουσαν τον Υπαρχηγό του Λιμενικού να δηλώνει «παρών» στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 17.30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ακόμη, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα εμφανιστεί κάποιος από την φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής.

    Παρατίθεται η επιστολή που παρέδωσαν οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας στις φυσικές ηγεσίες:

    Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2012
    Αρ. Πρωτ.:500/1/17θ
    Προς: 1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
    Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
    2) Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
    Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΜΠΟΝΑΤΣΟ
    3) Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος
    Αντιναύαρχο κ. Δημήτριο ΜΠΑΝΤΙΑ

    Κύριοι Αρχηγοί,
    Τούτες τις μέρες της δικής μας εντατικής προσπάθειας με στόχο την αποτροπή των νέων καταστροφικών περικοπών των μισθών και των δαπανών που διατίθενται συνολικά για τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, γνωρίζετε ότι απευθυνθήκαμε και σε εσάς, επιζητώντας και τη δική σας προσωπική παρέμβαση επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι από τον αγώνα που δίνουμε δεν πρέπει να λείψει κανείς.

    Γι' αυτό οι κρίσιμες τούτες στιγμές απαιτούν να εξωτερικεύσετε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αυτά που σε συναντήσεις μας έχετε εκθέσει όσον αφορά την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο οι Υπηρεσίες όσο και οι υπηρετούντες σ' αυτές και να καταστήσετε σαφές εντός και εκτός Ελλάδας ότι οι συνεχιζόμενες παράλογες περικοπές οδηγούν σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση τα Σώματα Ασφαλείας.

    Είναι πασίδηλο ότι τα σχέδια αυτά στοχεύουν πρωτίστως στην εξασθένηση της ψυχικής αντίστασής μας επιδιώκοντας τη «σιωπή των αμνών».

    Κύριε Αρχηγοί,
    Σας καλούμε να προστατεύσετε την τιμή και την υπόληψη των διοικουμένων όχι μόνο με όρους ιεραρχίας, αλλά και με όρους κοινωνίας, διότι σε τελική ανάλυση «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Και οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας, επιβεβαιώνουν και πάλι μέχρι κεραίας ό,τι προ πολλών αιώνων είχε σοφά ειπωθεί από τον Αθηναίο τραγικό ποιητή Αγάθωνα.

    Σας καλούμε, εν κατακλείδι, να διαβείτε το Ρουβίκωνα και να συνταχθείτε μαζί μας, στέλνοντας στον αγωνιζόμενο Αστυνομικό, Πυροσβέστη και Λιμενικό ένα μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του, αλλά και αντίστασης σε κάθε περαιτέρω παρέμβαση που θα υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλειας προς όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων.

    Το πατριωτικό μας καθήκον, η δημοκρατική μας συνείδηση και το όραμά μας για Σώματα Ασφαλείας αξιόπιστα και αξιόμαχα στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού και μόνον του Ελληνικού Λαού οδηγούν τον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου