Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΊΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ



Ραγδαίες, όπως αναμενόταν, ήταν οι χθεσινές εξελίξεις στο θέμα της αύξησης των ομάδων της Β' εθνικής. Με μία σειρά ενεργειών της ΕΠΟ και της Φούτμπολ λιγκ, το θέμα είχε αίσιο τέλος και η αύξηση θα επικυρωθεί στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ λίγκας.
Η αρχή έγινε το πρωί, με τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Εκεί, το πρόβλημα ήταν πώς θα θωρακιστεί νομικά η αύξηση. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, στην οποία υπήρξε ομοφωνία περί του δίκαιου αιτήματος των τριών ομάδων, ήταν να αποσταλεί επιστολή προς την Φούτμπολ λιγκ, με την οποία της ζητήθηκε να εντάξει στη Β' εθνική Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Για να στηριχθεί η υπέρβαση των κανονισμών, στο κάδρο μπήκαν οι περσινές αποφάσεις της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, την οποία η ΕΠΟ χαρακτήρισε "εξωποδοσφαιρικό-κρατικό όργανο".

Ακόμη κι έτσι, υπήρχε αμφιβολία κατά πόσο η Φούτμπολ λιγκ θα ενστερνιζόταν την επιθυμία της ΕΠΟ. Ωστόσο, η φράση "ζητά από την Ένωση Β’-Γ’ εθνικής κατηγορίας να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας", ερμηνεύτηκε ως απόφαση και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Εκεί, με ψήφους 14 υπέρ και 4 κατά, αποφασίστηκε η αποδοχή της αύξησης των ομάδων σε 21.
Αμέσως μετά, πενταμελής επιτροπή της Φούτμπολ λιγκ είχε επαφή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη συμβολή στη διευθέτηση του ζητήματος.
Η οριστικοποίηση της αύξησης των ομάδων θα επιτευχθεί αύριο, στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ λίγκας, που θα εγκρίνει την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με αυτήν, φέτος θα ανεβούν τέσσερις ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, ενώ την αντίστροφη διαδρομή θα ακολουθήσουν δύο ομάδες.
Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Φούτμπολ λιγκ υπήρξε μεγάλη ένταση και κυρίως κατόπιν αντιδράσεων της Παναχαϊκής και της Καλλιθέας. Μάλιστα, η Παναχαϊκή κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου Σπύρου Καλογιάννη, κίνηση που αποδοκιμάστηκε μέσω ανακοίνωσης από τον συνεταιρισμό.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν όσα γράφονται στην ανακοίνωση της Παναχαϊκής. "Η συμπεριφορά του κυρίου Καλογιάννη είναι παράνομη και εκ του πονηρού, εξ αρχής, προσπαθεί να παραπλανήσει το διοικητικό συμβούλιο Συνεχίζει να εκτελεί εντολές του Μπέου και του Τσακογιάννη που έστηναν παιχνίδια επί προεδρίας του, δυσφημώντας το πρωτάθλημα της Football League", αναφέρεται μεταξύ άλλων. Παράλληλα, ανακοίνωση κατά της απόφασης εξέδωσε η Λάρισα, ενώ σκληρές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής.
Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει. Εφόσον επικυρωθεί η αναδιάρθρωση αύριο από τη Σούπερ λίγκα, Ηρακλής, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούν στην κλήρωση, που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η Φούτμπολ λιγκ ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.
Το επόμενο στοίχημα του Ηρακλή είναι να καταρτίσει ρόστερ που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει άνοδο στη Σούπερ λίγκα. Τα χρονικά περιθώριο, πάντως, είναι πολύ στενά και θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Η απόφαση για την αύξηση
"Σε εκτέλεση της από 12/09/2012 απόφασης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, το διοικητικό συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την προκήρυξη πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/09/2012. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας.
Το δ.σ. καταδικάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, θεωρώντας την απαράδεκτη, ιδίως ως προς τη μομφή που απέδωσε στον Πρόεδρο της Football League κ. Σ. Καλογιάννη, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο ως πρόεδρο της Football League αλλά και ως άνθρωπο".
«Πιο κοντά στην επιστροφή»Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αργύρης Ασφαλτίδης, σχολίασε τις εξελίξεις: "Απώτερος στόχος ήταν να βρεθούμε στη Σούπερ λίγκα. Βρισκόμαστε, όμως, ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή μας".

Η βοήθεια του Πιλάβιου
Τα εύσημα στο Σοφοκλή Πιλάβιο απέδωσε ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Γιώργος Τσοκτουρίδης: "Χωρίς την ουσιαστική του βοήθεια δε θα μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Δώσαμε δύσκολο αγώνα τους τελευταίους πέντε μήνες", είπε.

«Αδελφοποίηση των τριών ομάδων»
"Εύχομαι στον Ηρακλή να πάει μπροστά. Του αξίζει και να πάει εκεί που του αξίζει. Στη Σούπερ λίγκα. Έγινε μία αδελφοποίηση των τριών ομάδων", ήταν η δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτη Μποτσιβάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου