Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


                           ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου και 

Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Γεωργίας Φωτεινού.
        Τα όσα αναφέρονται και συζητούνται τις τελευταίες μέρες για τα μέτρα που πρόκειται να παρθούν, δεν μπορούν παρά να προκαλούν ρίγη και αναστάτωση στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη. 
       
Το ελληνικό κράτος – το κράτος αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν και πέθαναν ολόκληρες γενιές Ελλήνων αποδομείται. Νοσοκομεία κλείνουν, στρατόπεδα εξαφανίζονται από το χάρτη, υπηρεσίες διαλύονται, επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας κατακρεουργούνται και ΑμΕΑ σπρώχνονται στον Καιάδα για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις επιταγές της Τρόικας για το πώς πρέπει να πορευτούμε, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα κέρδη των διεθνών τοκογλύφων. 
       
Τρία νοσοκομεία κλείνουν – αλλά φυσικά δεν ονομάζεται «κλείσιμο» αλλά «μεταφορά» - αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο τη δημιουργικότητα της γλώσσας που δεν σημαίνει τίποτα πια. Σαράντα εννέα ΔΟΥ κλείνουν αφήνοντας στο έλεος της γραφειοκρατίας χιλιάδες πολίτες, που παραζαλισμένοι από τις απειράριθμες αλλαγές των φορολογικών νόμων, ψάχνουν απελπισμένα διέξοδο για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και τα προσωπικά εισοδήματα από το αδηφάγο κράτος της εγχώριας Τρόικας. 

       
Από τα είκοσι ένα κέντρα νεοσυλλέκτων, αναμένεται να μείνουν μόνο τα εννέα, ενώ στο σύνολο τους θα κλείσουν σαράντα πέντε στρατόπεδα. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και το γεγονός ότι εκ των πραγμάτων ο στρατός δεν έχει ανταλλακτικά και καύσιμα και λόγω αυτού ακυρώνονται ασκήσεις του στρατεύματος, κατανοούμε ότι η χώρα είναι και επίσημα πια στο έλεος του κάθε εισβολέα, δημιουργώντας γεωστρατηγικό ρίσκο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. 
       
Αρκεί μια γενική ματιά για γίνει εμφανές ότι όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανεξάρτητου κράτους, όπως η άμυνα, η θέσπιση νόμων από τους εκπροσώπους του λαού (και όχι η υπαγόρευσή τους από ξένα συμφέροντα και παράγοντες), η εσωτερική ασφάλεια και η προστασία των συνόρων τείνουν να εξαφανιστούν. 
      
Όποιος θεωρεί ότι είμαστε ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος πλανάται πλάνη οικτρά. Το αποκαλούμενο ως «ελληνικό κράτος» αποδεικνύεται τιμωρός των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή απίστευτα επιεικές με τους μεγάλους και αποδεδειγμένους κλέφτες: τη Siemens και τα δις με τα οποία ζημίωσε το ελληνικό κράτος, την γερμανική εταιρεία που διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος και η οποία χρωστάει 400 εκατ. ευρώ φόρων χωρίς να τους ενοχλεί κανείς και πολλές άλλες περιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε. 
     
Οι διεθνείς τοκογλύφοι σε συνεργασία με την εγχώρια Τρόικα έχουν μπει στη χώρα μας και αλωνίζουν, η ανεξαρτησία και η επιβίωση της χώρας μας ως έθνος απειλείται σοβαρά. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να απειληθεί από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση δεν ευαισθητοποιείται διότι δεν διαθέτουν εθνικά και πατριωτικά αντανακλαστικά. 
     
Ο μόνος τρόπος πραγματικής αντίδρασης είναι η πολιτική δραστηριοποίηση, αυτή η τολμηρή ενέργεια που κάναμε ως κόμμα, σεβόμενοι τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσο οι λαϊκές μάζες δεν αντιλαμβάνονται τη θεσμική αυτή υποχρέωσή τους, και αυτοπαγιδεύονται στα πολωτικά κελεύσματα των κομμάτων δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Οι πολίτες με τη στάση τους οφείλουν να σταματήσουν να νομιμοποιούν τα εκφυλισμένα κόμματα και θα πρέπει να έρθουν σε οριστική ρήξη με το σάπιο πολιτικό σύστημα. 
     
Φτάσαμε στον εικοστό πρώτο αιώνα για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε άλματα αιώνων προς τα πίσω; Γιατί η αποδόμηση του κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων ονομάζεται αλήθεια «προοδευτισμός»; Τι το προοδευτικό έχει ο εργασιακός μεσαίωνας; Γιατί δικαιώματα και ελευθερίες που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα μέσα στους αιώνες της ιστορίας του ελληνικού έθνους πρέπει τώρα να καταργηθούν εν μια νυκτί; Πως αυτή η πολιτική μπορεί να υποσχεθεί ένα αξιοπρεπές μέλλον και γιατί πρέπει να θυσιάσουμε πολύτιμα κεκτημένα για τη μπούρδα του δήθεν «προοδευτισμού»; 
     
Όλοι οι συμπολίτες μας που ψήφισαν την εγχώρια τρόικα και τα σάπια πολιτικά κόμματα ας αναλογιστούν την ευθύνη που τους αναλογεί.
       Το κράτος δεν είναι οι άλλοι, το κράτος είμαστε εμείς. Εδώ που φτάσαμε δεν αρκεί ούτε να διαπιστώνουμε την παρακμή μας, ούτε και να είμαστε σε εγρήγορση, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα ταχύτερα απ’ τη φθορά. Πρέπει να προλάβουμε αυτά που έρχονται, και ο χρόνος είναι τώρα. Όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που εξακολουθούν να αποδέχονται και να στηρίζουν τα σάπια πολιτικά κόμματα, η μέρα αυτή δε θα έρθει. Αυτοί που είναι η αιτία του προβλήματος δεν μπορούν και να αποτελέσουν μέρος της λύσης του.-

Γεωργία Φωτεινού,

Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΕ
Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών
MPhil European Politics and Society, University of Oxford


                                                                                     Για την τοπική Οργάνωση
                                                                                         Σωτήριος Διον.Σάρλος
                                                                                 Πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου
                                                                                   Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
                                                                                      Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου