Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δεν φτάνει  το  23% που μας νέκρωσε,

τα χαρατσιά  ,τα νέα μέτρα  έρχονται να μας αποτελειώσουν!!!

ΦΟΡΟΣ 35% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η φορολόγηση με 35% (αντί με 30% που ήταν το επικρατέστερο σενάριο) και η παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις εξετάζεται να ισχύσει από τα φετινά εισοδήματα κι όχι αυτά του 2013, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει να αυξήσουν την προκαταβολή φόρου που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι επιτηδευματίες στο 60% από 55% σήμερα.


Σε ό,τι αφορά τα μπλοκάκια, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή σχέση με την εταιρία, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να φορολογούνται ως μισθωτοί με αφορολόγητο 5.000 και τους φορολογικούς συντελεστές της κλίμακας έως ένα ύψος εισοδήματος.

Επίσης, σχεδιάζεται να υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι μισθωτοί ή συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν εισοδήματα και από δελτίο παροχής υπηρεσιών θα φορολογούνται για το κάθε εισόδημα ξεχωριστά. 
Ακόμη, στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται και η αλλαγή της φορολογίας των αγροτών στα πρότυπα των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων με πολύ χαμηλότερο, ωστόσο, φορολογικό συντελεστή που μπορεί να διαμορφωθεί στο 10% - 15%.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου