Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος: «Ας σταματήσει εδώ η παραφιλολογία με τα αρχαία του Πόρου»



Δήμος: «Ας σταματήσει εδώ η παραφιλολογία με τα αρχαία του Πόρου»
Ο Δήμος ξεκαθαρίζει ότι ο λόγος μεταφοράς, όπως δηλώθηκε, έγινε για λόγους ασφάλειας και προστασίας των ευρημάτων δεδομένης και της πρόσφατης κλοπής στο Μουσείο της Ολυμπίας.
Ο Δήμος Κεφαλονιάς ξεκαθαρίζει, ώστε να σταματήσει η «παραφιλολογία» που συντηρείται από γνωστούς παραπολιτικούς  «κύκλους», ότι η απόφαση μεταφοράς των αρχαιολογικών ευρημάτων από τον Πόρο στο Αργοστόλι ελήφθη από την κατά νόμον αρμόδια υπηρεσία , δηλαδή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (ΛΈ ΕΠΚΑ), και ουδεμία ανάμειξη σ’ αυτή την απόφαση  είχε ο Δήμος καθώς ως γνωστόν ουδεμία σχετική αρμοδιότητα διαθέτει.
Ο λόγος μεταφοράς, όπως  δηλώθηκε,   έγινε για λόγους ασφάλειας και προστασίας   των ευρημάτων   δεδομένης και της πρόσφατης κλοπής στο Μουσείο της Ολυμπίας.

Η φύλαξη , η προστασία και η διαχείριση των ευρημάτων ανασκαφών ανήκουν στην Ελληνική  Πολιτεία και δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Κεφαλονιάς να αμφισβητήσει αυτό το δεδομένο.

Κατόπιν των παραπάνω γίνεται σαφές ότι η φαιδρή προσπάθεια να «ενοχοποιηθεί» ο Δήμος Κεφαλονιάς για ενέργειες του Κράτους πέφτει στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου