Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ανακοίνωση του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας


                                                   Επαναδιαπραγμάτευση .............                                                                                         

     Ο πρωθυπουργός κος Σαμαράς, υποτίθεται πως θα (επανα)διαπραγματευόταν με την Καγκελάριο της Γερμανίας τα επαχθή μνημόνια.
    
Δε θα αναφερθούμε στη "διαπραγμάτευση" αυτή καθεαυτή που προκαλεί λύπη αλλά και γέλια, και αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα πολιτικής ανικανότητας, αλλά στα παρεπόμενα της περιβόητης "διαπραγμάτευσης".

    
Διότι στην ουσία εκείνο που συνέβη δεν είναι μόνο η επισφράγιση της υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης στις ορέξεις των Γερμανών, αλλά και η προδοσία που τη συνοδεύει.
Ποιοι είναι τελικά οι Γερμανοί για να διαπραγματευόμαστε μαζί τους; Διότι τον πόλεμο ενάντια στις άθλιες επεκτατικές τους διαθέσεις τον είχαμε κερδίσει. Από πότε λοιπόν πρέπει να τους ζητάμε την άδεια γι' αυτά που αποφασίζουμε στη χώρα μας σαν να είμαστε αποικία τους;
    
Τι κερδίσαμε λοιπόν από την επίσκεψη Σαμαρά; "Κερδίσαμε" μια συμφωνία με τη Siemens λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του, η οποία όπως αναμενόταν για μια ακόμα φορά απέκλειε τη δικαστική παρέμβαση για το θέμα και κουκούλωνε το μέγα σκάνδαλο των τουλάχιστον 2 δις!  Φανταστείτε να διερευνούσε το θέμα εισαγγελέας πόσα δις ζημιά του δημοσίου ανακαλύπταμε. Όπως και να 'χει όμως η επίσκεψη του κου Σαμαρά στην καγκελαρία μας στοίχισε μερικά δις, την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος της φορολογίας. Την ίδια ώρα που οι Έλληνες επιχειρηματίες συλλαμβάνονται σαν κοινοί εγκληματίες για μερικά ευρώ και η εφορία κάνει εφόδους σε καταστήματα χρησιμοποιώντας πρακτικές που θυμίζουν περισσότερο μαφία παρά ευνομούμενη πολιτεία. Ο κος Σαμαράς λοιπόν αποδεικνύεται ανηλεής με τους πολίτες της χώρας του αλλά αξιολύπητη πολιτική φιγούρα με την καγκελαρία.
     
Κι όμως! Χωρίς αιδώ κουκουλώνουν το μέγα σκάνδαλο και το μακρύ χέρι των Γερμανών στα λεφτά του ελληνικού δημοσίου, αντί να πετάξουν αυτήν την εταιρεία έξω από τη χώρα μας για πάντα, πρώτα για ν' αποδοθεί δικαιοσύνη και ύστερα για παραδειγματισμό. Διότι η εταιρεία αυτή, η οποία αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει τουλάχιστον 2 δις ζημιά στον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να είναι τώρα στα δικαστήρια συνοδευόμενη από όλους τους εγχώριους και ξένους απατεώνες που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της χώρας.
     
Γιατί κε Σαμαρά επισκέπτεστε την καγκελαρία με ύφος και διαπιστευτήρια υποτελή; Γιατί αντί να συναντάτε την κα Μέρκελ δεν ζητάτε συνάντηση με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα; Γιατί δεν απαιτείτε από την ΕΕ να αρχίσει να δουλεύει προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών και όχι προς όφελος των τραπεζών και των πολυεθνικών; Γιατί δεν φέρνετε τα ζητήματα της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο, την Κομισιόν, το Συμβούλιο της Ευρώπης; Γιατί συζητάτε πίσω από κλειστές πόρτες με τους Γερμανούς και δεν τολμάτε να θέσετε το ζήτημα ως κοινό Ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ελληνο-γερμανικό; Ξεχάσατε προφανώς τις εποχές που φωνάζατε και ωρυόσασταν κατά του μνημονίου και της γερμανικής παρέμβασης. Αλλά βέβαια, τότε ήσασταν αντιπολίτευση και άθλιος λαϊκιστής, τώρα είσαστε συγκυβέρνηση αυτών που για δεκαετίες αντιπολιτευόσασταν και ΨΕΥΔΕΣΘΑΙ. Ναι, είπατε ψέματα. Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό,υφαρπάξατε την ψήφο του, και δεν δώσατε ποτέ καμία εξήγηση για την τόσο "περίεργη" αλλαγή της στάσης σας στο θέμα του μνημονίου. Πως από δεινός επικριτής γίνατε πειθήνιο όργανο των γερμανικών σχεδίων; Ρωτώ λοιπόν: μήπως έχει σχέση με τα σκάνδαλα της Siemens και πιθανόν και άλλα μεγαλύτερα ή μικρότερα σκάνδαλα που δεν γνωρίζουμε;
      Η ερώτηση είναι ασφαλώς ρητορική. Διότι πάει καιρός που σε τούτη τη χώρα που κανείς πολιτικός δεν πέθανε από ντροπή για τις πράξεις και τα λόγια του ενώπιον ενός ολόκληρου λαού.

                                                                                      
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


 
                                                                                          Σωτήριος Διον Σάρλος
                                                                                 Πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου
                                                                                   Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
                                                                                     Π.Ε Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου