Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΟΡΟ-ΣΟΚ ΓΙΑ 780.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.



Ισχυρό φορο-σοκ θα υποστούν τα επόμενα έτη περίπου 780.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους -ανάμεσά τους και χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια»-, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει για όλους αυτούς την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων που ισχύουν σήμερα για τα προστατευόμενα τέκνα τους!
Συντελεστής 20%-30%

Οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως «φυσικά πρόσωπα», αλλά ως «νομικά πρόσωπα». Αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά εισοδήματά τους θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με ένα μόνο συντελεστή φόρου. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συντελεστής αυτός να οριστεί στο επίπεδο του 20% ή του 30%, το οποίο θα είναι κυριολεκτικά εξοντωτικό για τους περισσότερους εμποροβιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς αυτοαπασχολούμενους.
Το σχέδιο για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ειδικότερα ότι:  δειτε τον συνδεσμο  http://ionianpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου