Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ



ΕΠΙΣΗΣ  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ,,ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΥΝΤΑΣ,,ΚΑΙ ...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  IONIANPRESS

ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
Δήλωση του Γιώργου Καλούδη
13 Σεπτέμβρη 2012
Στις 13 προς 14 Σεπτέμβρη 1943 η Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ βομβάρδισε ανελέητα με εμπρηστικές βόμβες και έκαψε τη πόλη της Κέρκυρας και στις 15 Σεπτέμβρη 1943 έκαψε τη πόλη του Αργοστολίου.
Έκαψαν Κτίρια δοξασμένα αλλά και Ζώσας Πολιτικής Ιστορίας, όπως την ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ, Μνημεία Πολιτισμού όπως τα Πανέμορφα Δημοτικά Θέατρα της Κέρκυρας (Μικρή Σκάλα του Μιλάνου) και του Αργοστολίου (ΚΕΦΑΛΟΣ), το Θερινό θέατρο Αργοστολίου «ΑΠΟΛΛΩΝ», και άλλα πανέμορφα δημοτικά, κρατικά και ιδιωτικά κτίρια. Σκότωσαν 200 άμαχους στο Αργοστόλι και στη Λειβαθώ. Σκότωσαν
Στη Κέρκυρα έκαψαν επίσης την ΙΟΝΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, τον πανέμορφο Μαρκά, το λιμάνι, την Αnnunziata, το παγκοσμίως γνωστό ξενοδοχείο Bella Venezia, την εβραική συνοικία, ότι ιταλικό υπήρχε και συνολικά έκαψαν το 15% των κτιρίων της Κέρκυρας.
Το αγνωστικιστικό απαίδευτο Αθηνοκεντρικό κράτος το 1960, με την απέιδευτη ελίτ που το διοίκησε διαχρονικά, «έκλεισε» με νόμο το θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, πέρνοντας μόνον κάποια ψίχουλα, χωρίς όμως να ζητήσει αποζημίωση για τη καταστροφή των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου. Και χωρίς να συμβάλλει στην αρχιτεκτονικά άψογη και αστική ανοικοδόμησή τους.
Ιστορικά απαίδευτη η ελίτ των διευθυνουσών ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων και
Το ίδιο διαχρονικό έλλειμμα πολιτικής αντιπροσώπευσης και έκφρασης και των νησιών μας, από πρόσωπα που όρισαν τα αθηνοκεντρικά κόμματα ως τοποτηρητές των δικών τους συμφερόντων και όχι ως εκπροσώπους των συμφερόντων των Νησιών μας. Η διαχρονική λήστευση και ισοπέδωση των Επτανήσων από το διαρκώς ανορθόδοξα με ανατολίτικα χαραχτηριστικά δομηθέν αθηνοκεντρικό κράτος και σύστημα εξουσίας που πήρε τα σημερινά χαραχτηριστικά τριτοκοσμικού χρεωκοπημένου πελατειακού κράτους, όπου το 55% του πληθυσμού και το 65% του πλούτου συγκεντρώθηκε στην Αθήνα:
Το 1953-1955 αυτό το ληστρικό σύστημα εξουσίας δεν απέδωσε στη Κεφαλλονιά, στη Λευκάδα και στη Ζάκυνθο όλα τα χρήματα που έστειλαν Ευρωπαικά κράτη, όπως η Αγγλία, ηΣουηδία, η Γαλλία κ.α. (σε ένδειξη τιμής στη Σάμη, οι Σαμηώτες έχουν ονοματοθετήσει τους πιο κεντρικούς δρόμους σε «Λεωφόρος Αγγλίας, Σουηδίας κ.λπ».) και φιλοεπτανήσιοι ξένοι, κυρίως Ευρωπαίοι για την ανοικοδόμηση των πόλεων και των χωριών της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας και της Ζακύνθου, μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό της 11 Αυγούστου 1953, και έφαγαν στην Αθήνα τα χρήματα που είχαν σταλεί για τα Νησιά μας.
Το 2000, όταν ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων, με την ιδέα και τη καθοριστική συμβολή του αείμνηστου και πρόωρα χαμένου Παναγιώτη Περιστέρη, εκδώσαμε ένα μικρό λέυκωμα για τον καταστροφή της Κέρκυρας από τον Ναζιστικό Γερμανικό Βομβαρδισμό, το οποίο είχε γίνει ανάρπαστο, διότι παρείχε σε 16 σελίδες φωτογραφίες και γνώση που συγκινούσε και ταυτόχρονα κινητοποιώντας την ιστορική μνήμη ενθάρυνε τη πολιτική σκέψη και καλλιεργούσε το πολιτικό αίτημα για διεκδίκηση ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ από τους Γερμανούς.
Πριν από ένα χρόνο είχα τονίσει ότι ε ίναι ιστορική επιταγή αλλά και ζώσα επιτακτική ανάγκη για τα νησιά μας
να ληφθεί απόφαση για «ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ-ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ:
1. ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ και
2. Για τη καταστροφή των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953
και τη καθιέρωση των ημερομηνιών αυτών ως ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΜΝΗΜΗΣ με παράλληλη διεξαγωγή εκδηλώσεων σε όλα τα νησιά μας»,
Πρώτον γιατί λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει και μέλλον και
Δεύτερον γιατί είναι μία τεκμηρίωση της αδικίας σε βάρος των Νησιών μας.
ζητήσει να εγγραφεί ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Κήρυξη ως ΕΤΗΣΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
1) της 14ης και
της 15ης Σεπτέμβρη, ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ και
2) της 11ης Αυγούστου,
για τη καταστροφή των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953, και τη καθιέρωση των ημερομηνιών αυτών ως ΕΠΙΣΗΜΩΝ ETΗΣΙΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΜΝΗΜΗΣ με παράλληλη διεξαγωγή εκδηλώσεων, δηλ. ομιλιών, φωτογραφικών εκθέσεων, προβολές video, σε όλα τα νησιά μας.
ς των νησιών μας και του Επτανησιακού Λαού.
Αναδεικνύοντας και προβάλλοντας αυτές τις αδικίες μπορούμε απόλυτα πειστικά να διεκδικούμε από το αθηνοκεντρικό κράτος και από τη Γερμανία και από την Ευρώπη, τα χρήματα που μας ανήκουν για ανάπτυξη και αρχιτεκονική ανάπλαση των Επτανήσων, των πιο όμορφων Νησιών του κόσμου.
Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Παράταξης
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου