Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η εικόνα της χώρας, στα πύρινα μέτωπα


Ενώ τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να καίνε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τσόγκας, ενημέρωσε για το πώς διαμορφώνεται

Σοκαριστικά είναι τα συγκεντρωτκά στοιχεία των τελευταίων ημερών καθώς εκδηλώθηκαν 282 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, με 100 νέες ενάρξεις πυρκαγιάς κάθε ημέρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή, καθώς παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίζουν και τα αστικά συμβάντα. Μόνο τη Δευτέρα ξέσπασαν 86 νέες φωτιές ανά την Ελλάδα.

Την Τρίτη τα κυριότερα μέτωπα εντοπίζονται στη Χίο, στην Τροιζηνία και στη Ζάκυνθο στα οποία επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Ο αγώνας των πυροσβεστών έχει απομακρύνει τον κίνδυνο ύπαρξης θυμάτων και υλικών ζημιών, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να αποτελούν τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, καθώς τα καναντέρ αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τη θάλασσα και να εφοδιαστούν με νερό.

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στην Πυροσβεστική η ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Χίο, τα ξημερώματα του Σαββάτου αλλά και οι τέσσερις, σχεδόν ταυτόχρονες, πυρκαγιές της Ζακύνθου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου συμβούλευσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου