Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Το «πουλί» του Παραδείσου


Το συγκεκριμένο πουλί δεν έχει φτερά και δεν θα πετάξει ποτέ. Ωστόσο όποιος το συναντήσει είναι αδύνατον να αντισταθεί στην σπάνια ομορφιά του. Γνωρίστε στην συνέχεια το πουλί του παραδείσου, ένα πουλί χωρίς φτερά.
Πίσω στο 1773, ο Sir Joseph Banks, ο διευθυντής του Βασιλικού Κήπου του Kew που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Λονδίνο, ήταν έτοιμος να φέρει ένα καινούργιο λουλούδι στην συλλογή, το Queen of the time όπως ο ίδιος το ονόμασε. Η βασίλισσα Charlotte ήταν τότε η Δούκισσα του Mecklenburg-Strelitz έτσι το λουλούδι ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της.
Για τους κατοίκους του δέκατου όγδοου αιώνα στην Αγγλία το λουλούδι αντιπροσώπευε την επιτομή της γοητείας και η αριστοκρατική εμφάνισή του ήταν το κλειδί για την στιγμιαία επιτυχία του. Ωστόσο το συγκεκριμένο λουλούδι έγινε με τα χρόνια γνωστό με άλλο όνομα.. «το πουλί του παραδείσου», εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.
Το πουλί του παραδείσου φυτρώνει στις ερημιές της Νότιας Αφρικής, σε όχθες ποταμών και σε κάποια περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην επαρχία Cape. Δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο στον κορμό και στα φύλλα του φυτού. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι το λουλούδι του.
Στο πουλί του παραδείσου ολόκληρη η ομορφιά της φύσης αποκαλύπτεται. Κάθε λουλούδι αποτελείται από τρία πορτοκαλί και τρία έντονα μπλε πέταλα. Με την πρώτη ματιά προκαλεί σύγχυση για το τι είναι πραγματικά. Ένα πανέμορφο πουλί ή ένα υπέροχο λουλούδι. Θαυμάστε το και μόνοι σας στην συνέχεια..

Το υπέροχο πουλί του Παραδείσου


Το υπέροχο πουλί του Παραδείσου

Το υπέροχο πουλί του Παραδείσου

Το υπέροχο πουλί του Παραδείσου


Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.dinfo.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85/#ixzz23jIGYoyR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου