Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ!



Παρόν ο Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου ,και  ομάδα Πολιτων Πόρου που εξέφρασαν  τις  απόψεις  τους!Η  Εισήγηση του  Αντιδήμαρχου κύριου Σολωμού,η οποία και  ψηφίστηκε  και  από άτομα  αντιπολίτευσης ,,! εκτός όμως Σαββαόγλου και Κεκάτο  ήταν η εξής με  λίγα λόγια!
Καταρχήν Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου τον έπιασε το Μεταξικό του!!  και  στην πρόταση της Κουταλά να  δούμε  την επιστολή που έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο  η απάντηση  Ανουσάκη!


Ωραία που τα λές  μα έλα που σε ξέρω,, προς  Μεταξά  απευθυνόμενος φυσικά!!


Το  κτίριο λοιπόν αποφασιστικέ να  δοθεί  για χρήση απο το Πανεπιστήμιο  για 3,5 μηνες εφόσον έρθει, Ισόγειο συν τα δύο επάνω δωμάτια! (Aυτό που δινόταν  πάντα  όπως αναφέρθει  )  και  μετά  η χρήση του να γίνεται για πολιτιστικά δρώμενα από τους συλλόγους και  την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ!!  
Εν συνεχεία  Το πανεπιστήμιο να έρχεται με αίτηση του  κατευθείαν στον Δήμο!!
Στο θέμα  έγκρισης  για εκθετήριο που χρηματοδοτεί η περιφέρεια αντιπροτείνεται ο χώρος στα Τζαννάτα λόγο του ότι είναι προσβάσιμος και κοντά στον Τάφο, και επίσης θα μπορούσε να προχωρήσει  η υπόθεση κτιρίου δίπλα στο κοινοτικό!! ,για  το οποιο  υπάρχει μελέτη από το 2002!
Φυσικά επιβάλλεται και η διαμόρφωση προς επισκεψιμότητα  στον χώρο του Τάφου ,  διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα  και σε αυτό,  και  έχει υπάρξει και εκεί  μεγάλη εγκατάληψη!
Περίεργο επίσης  ήταν στο γιατί δεν παραβρέθηκε έστω ο κύριος Σωτηρίου ?
ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ  ΤΑ ΠΛΗΡΟΘΟΡΗΘΗΚΑ,, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΚΑΤΙ!!!



ΑΣ  ΔΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΑΝ ΠΡΕΣΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΛΙΩΤΗ
ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ (Σπ. Αλεβιζόπουλος)

το θέμα 9ο θέμα:  Παραχώρηση Δημοτικού κτιρίου Πόρου για αρχαιολογικές δραστηριότητες. Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος της περιοχής  κ. Σπ. Σολωμός.
Θα λέγαμε μια συζήτηση υψηλού επιπέδου, αν και ο Δήμαρχος πρότεινε να μη συζητηθεί το θέμα, διότι δεν έχουμε επαρκεί στοιχεία, ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να συζητηθεί με ψηφοφορία.
Είχε δίκιο ο Δήμαρχος. Θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί περισσότεροι γι αυτό το σοβαρό θέμα, έδειξαν όλοι όμως υπευθυνότητα στη συζήτηση, ακούστηκαν βέβαια ορισμένες υπερβολές, αλλά όμως θα’λεγα, ότι οι ομιλίες βοήθησαν ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο  Simon Fraser.
Ομολογουμένως,  όσοι έχουν  έρθει σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία δεν έχουν  καλές εντυπώσεις. Μια υπηρεσία «κράτος εν κράτει» αυταρχική που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.
Ωστόσο, θα ήταν καλό να μην διαρραγούν οι σχέσεις του Δήμου με τον κ. Αντ. Βασιλάκη και τον κ. Σωτηρίου, πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη στα Τζανάτα, ίσως εμείς κάποιας ηλικίας να μην προλάβουμε τα αποτελέσματα, όμως οι επόμενες γενιές θα  σημαδευτούν απ’ αυτή την ανακάλυψη. Θα αλλάξει το ρου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων, μπορεί ακόμα να αλλάξει και την οικονομία της Κεφαλονιάς.
Ας αφήσουμε έξω, όσες συγκρούσεις και διενέξεις υπήρχαν με τον Μάκη Μεταξά, ιδιαίτερα ο Νίκος Ανουσάκης που εκτός της ελεύθερης Κεφαλονιάς όπως είπε στην ομιλία του, ήταν σωστή η ομιλία του, οι  ανασκαφές όπως είπε, ανήκουν στο κράτος, ποιο κράτος όμως, που είναι όλα διαλυμένα. Γι αυτό θα πρέπει να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή με τα πενιχρά υλικά και οικονομικά μέσα που διαθέτει.
Εντύπωση προκάλεσε που κανείς δεν γνώριζε το άρθρο του Μάκη Μεταξά, που αναφέρετε στις δραστηριότητες των τελευταίων χρόνων του Πανεπιστημίου.
Ακούστηκαν πολλές υπερβολές, ιδιαίτερα όταν κάποιος κ. Μηλιαρέσης αποκάλεσε τις αρχαιολογικές ανασκαφές ως εξής: Οι πεθαμένοι ας περιμένουν, μα, ποιος είναι αυτός ο κύριος που έχει τέτοιες ιδέες; Υπερβολικός ο κ. Καμπίτσης, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Κεκάτο που παλικαρίσια πήρε θέση υπέρ.
Τελικά, προς το τέλος όλοι ήθελαν να βρεθεί μια λύση. Όλοι ήθελαν τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και να συνεχιστούν οι ανασκαφές. Έτσι αποφάσισαν να μη μεταβιβάσουν ολόκληρο το δημοτικό κτίριο, να δοθούν η κάτω αίθουσα και δυο γραφεία στο δεύτερο όροφο,  και για εκθετήριο να δοθεί το πρώην σχολείο των Τζανάτων το οποίο, όπως είπαν είναι ένα πολύ ωραίο κτίριο.
Το συμβούλιο ολοκλήρωσε τη συζήτηση μισή  ώρα πριν τα μεσάνυχτα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου