Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

συνέντευξη του συμπατριώτη μας Γιώργου Κωνσταντάτου


Herbal Tea: Ένα 100% ελληνικό προϊόν με ποιότητα και μέλλον

Η εμπορική εταιρεία Intergamma A.E αποφάσισε να περάσει και στην παραγωγή, με ένα αφέψημα που φτιάχνεται αποκλειστικά από βότανα της ελληνικής γης και είναι ευεργετικό για την υγεία του ανθρώπου. 

Herbal Tea: Ένα 100% ελληνικό προϊόν με ποιότητα και μέλλον

Συζητιέται όλο και πιο έντονα: Είναι άλλο πράγμα η ελληνική παραγωγή και άλλο το ποιοτικό ελληνικό προϊόν. Για να μην παραμείνει ένα απλό ευχολόγιο το «ανάπτυξη μέσω της παραγωγής», αυτό που κάθε πολιτικός, πανεπιστημιακός, επιχειρηματίας προτείνει ως την μοναδική σωτηρία της Ελλάδας από την κρίση, δεν αρκεί απλά να παράγουμε. Πρέπει να παράγουμε προϊόντα με ιδιαίτερη ποιότητα, προϊόντα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον στο εξωτερικό και θα φέρουν έσοδα στην χώρα από εισαγωγές.

Τα «ανώνυμα», μαζικής παραγωγής προϊόντα κοστίζουν, έτσι κι αλλιώς, απείρως φθηνότερα αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ταϊβάν –γιατί να θελήσει κάποιος να αγοράσει ένα τέτοιο, made in Greece, δηλαδή πολύ πιο ακριβό; Αν όμως η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται απολύτως από την διαφορά στην ποιότητα; Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια υπέροχη ελληνική φύση (και, βέβαια, το περίφημο «ελληνικό δαιμόνιο») και μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ποιοτικώς ανώτερα. Στο χέρι μας, τώρα, είναι να εντατικοποιήσουμε την παραγωγή και να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Και, προτίστως, να πείσουμε τους εαυτούς μας για το πόσο καλύτερα είναι τα προϊόντα μας από τα ξένα, να αρχίσουμε επιτέλους να... ψωνίζουμε ελληνικά.
Το τσάι των Ελλήνων!
Το Herbal, the Greek Tea δεν έχει την ιστορία των υπολοίπων προϊόντων που σάς έχουμε παρουσιάσει στα ως τώρα αφιερώματα της στήλης «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Γι’ αυτό και αποτελεί μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πρόκειται για ένα προϊόν 100% ελληνικό, ένα αφέψημα από εκχυλίσματα της φύσης μας (όπως τσάι του βουνού, λουΐζα, μαραθόσπορο, ιβίσκο κ.α.), ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και, βεβαίως, πρόκειται για κάτι που γεννήθηκε μέσα στην κρίση. Για μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας ακριβώς με την συνταγή που περιγράφουμε στην στήλη μας. Όπως είναι λογικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή μας και επικοινωνήσαμε με τον κ. Γεώργιο Κωνσταντάτο, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Intergamma που το κατασκευάζει, προκειμένου να μας μιλήσει για την φιλοσοφία της και την (παράτολμη για πολλούς) επιχειρηματική κίνηση να ξεκινήσει μια τέτοια παραγωγή μέσα στο 2012!
Μάς μίλησε αρχικά για την μικρή ιστορία της Intergamma, που ξεκίνησε ως μια πολυμετοχική εμπορική εταιρεία εισαγωγών πριν 4 χρόνια (διέθετε ζαχαρώδη, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης και πολλά άλλα προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα –μέτοχοί της εξάλλου είναι μερικοί από τους σημαντικότερους χονδρεμπόρους ζαχαρωδών και ποτών της χώρας). Και μετά μάς εξήγησε το πώς ελήφθη η απόφαση να περάσει η εταιρεία από την εισαγωγή στην παραγωγή. Να πάρει, δηλαδή, την αντίστροφη πορεία από αυτήν που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ελληνικές επιχειρήσεις τις τελευταίες 3 δεκατίες και που τόσα δεινά επέφερε στην οικονομία του τόπου:
«Τον τελευταίο χρόνο διακρίναμε μια στροφή του καταναλωτή σε ελληνικά προϊόντα και το Δ.Σ. της εταιρείας πήρε την απόφαση να δοκιμάσουμε κι εμείς την παραγωγή. Ο κ. Γιώργος Λαγωνίκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είναι γνώστης των βοτάνων της ελληνικής φύσης και της ιστορίας τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μάς πρότεινε και μας παροτρύνε, να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που πάνω απ’ όλα θα είναι καλό για τον άνθρωπο –και που, βεβαίως, λείπει από την αγορά, όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την διεθνή -ένα αφέψημα από ελληνικά ευεργετικά βότανα».
Μια γενναία κίνηση
Ο κ. Κωνσταντάτος μάς μιλάει για τον φυσικό πλούτο της χώρας και μάς περιγράφει μια παρόμοια φιλοσοφία μ’ εκείνην της Apivita, που σάς παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα: η ελληνική φύση, οι θεωρίες του Ιπποκράτη, η φροντίδα για τον άνθρωπο πάνω απ’ όλα. Αυτό, βεβαίως, που διαφέρει στις δύο περιπτώσεις είναι ότι η Apivita είναι μια εταιρεία με ιστορία 33 ετών που απλά συνέχισε την πετυχημένη της συνταγή και μέσα στην κρίση, ενώ η Intergamma τολμάει σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον που ζούμε όλοι σήμερα να δημιουργήσει κάτι από το μηδέν. Όπως είναι λογικό, εκφράζουμε την απορία μας στον κ. Κωνσταντάτο:
«Πεποίθηση μας είναι ότι η καλύτερη περίοδος για ανάδειξη νέων προσπαθειών είναι σε περιόδους κρίσης. Το κενό που δημιουργείται λόγω κρίσης στους “μεγάλους” αφήνει πεδίο δράσης για νέες προσπάθειες. Έτσι κατ’ αρχάς με το προϊόν μας ενισχύουμε την ελληνική οικονομία. Το Herbal Tea παράγεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Νάουσα της Μακεδονίας από τα κρυστάλλινα πλούσια νερά της. Παράγεται από την εταιρεία “Τενεδιός”, με την ενασχόληση του ίδιου του κ. Κωνσταντίνου Τενεδιού, του Ευαγγέλου, προσωπικά. Οι σπουδές του ως Τεχνολόγου Τροφίμων αλλά και η συσσωρευμένη εμπειρία του στο χώρο από το 1924 (τρίτη γενιά) διασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος. Eίναι μια ελληνική εταιρεία παρασκευής αναψυκτικών που προσάρμοσε τις εγκαταστάσεις της ειδικά για το δικό μας τσάι. Κατά δεύτερον χρησιμοποιούμε βότανα από κάθε γωνιά της Ελλάδας –η κάθε μια έχει και το δικό της-, δίνοντας πάλι δουλειά σε ελληνικά αγροτικά χέρια. Από ‘κει και πέρα, ένα τέτοιο προϊόν λείπει από την αγορά. Είναι 100% φυσικό και είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ως γλυκαντικό χρησιμοποιούμε γλυκοζίτες στεβιόλης (Στέβια), ένα βότανο που ξεκίνησε από την Νότιο Αμερική και σήμερα καλλιεργείται ανά τον κόσμο και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως και στην Μακεδονία. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά γλυκαντικά, που θα έριχναν και το κόστος μας και την τελική τιμή του προϊόντος, αλλά τότε δεν θα ήμασταν συνεπείς σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε –να δώσουμε ένα ευεργετικό προϊόν, ανώτερης ποιότητας, στον καταναλωτή. Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι ακριβώς αυτή: ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστικό προϊόν ούτε στην ελληνική, ούτε στην ευρωπαϊκή αγορά. Δεν πάμε να ανταγωνιστούμε κανέναν γιατί στην πραγματικότητα προς στιγμή δεν έχουμε ανταγωνιστή. Το Herbal Tea, μπορεί κάποιος να το αγοράσει σήμερα από το περίπτερο για να δροσιστεί και να επωφεληθεί τις ιδιότητες των βοτάνων, αλλά μπορεί να το φέρει και στο σπίτι, να το ζεστάνει και να το απολαύσει σαν ζεστό ρόφημα χωρίς να χάσει τις ιδιότητες του».
Όντως, πολύς κόσμος αγάπησε το «Τσάι των Ελλήνων – Herbal Tea» από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του στα περίπτερα, λίγο μετά το φετινό Πάσχα. Σε λίγο καιρό το ελληνικό αφέψημα θα βρίσκεται και στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Αυτό, όμως, που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η άμεση ανταπόκριση της ευρωπαϊκής αγοράς. Όπως μας λέει ο κ. Κωνσταντάτος, η Intergamma βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με αρκετές εταιρείες του εξωτερικού, για να αρχίσει και εξαγωγές του Herbal Tea.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ως τώρα πορεία του στην αγορά μας, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και θέλει πολύ αγώνα και δουλειά λόγω της κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η αγορά με την παρατεταμένη οικονομική κρίση», μάς εξηγεί ο κ. Κωνσταντάτος και μάς λέει πως η Intergamma κινείται με πολύ μεθοδικές, προσεκτικές κινήσεις στην προώθηση του προϊόντος της, με κύριο μέλημά της εταιρείας την προσφορά και τον σεβασμό του καταναλωτή και σε δεύτερο βαθμό τον τζίρο και την απόδοση της κερδοφορίας της εταιρείας. «Το αν θα αποδώσει ο τρόπος μας, θα το κρίνει η ίδια η αγορά».
Τι είναι το Herbal, the Greek Tea
Η διαφοροποίηση και η καινοτομία του Herbal Tea έγκειται στο ότι διαθέτει πλούσια και ιδιαίτερη γεύση, χωρίς να περιέχει ζάχαρη, καφεΐνη, τεχνητά γλυκαντικά και χρωστικές ουσίες. «Τα βότανα τα συγκεντρώνουμε  με την παρουσία γεωπόνου, και στη συνέχεια με την επίβλεψη τεχνολόγου τροφίμων προχωράμε στην παραγωγική διαδικασία εκχείλισης των βοτάνων, όπου παίρνουμε το 90-95% του συνόλου των ευεργετικών ιδιοτήτων, που τα βότανα αυτά μπορούν να μας προσφέρουν, χωρίς να καταστρέφονται τα θερμοευαίσθητα συστατικά τους», μάς εξηγεί ο κ. Κωνσταντάτος. Το προϊόν αυτό, εφόσον για γλυκαντική περίεχει Στέβια, δεν περιέχει ζάχαρη και μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς, αλλά και κάθε ένας που αποφεύγει τη ζάχαρη. Φυσικά έχουμε δεχτεί αρκετά μηνύματα από διαβητικούς καταναλωτές, ότι με την κατανάλωση  Herbal Tea έχει σημειωθεί ρήξη μονάδων του ζαχάρου τους κατά την μέτρηση τους, κάτι το οποίο μας ήταν άγνωστο»
Σε αντίθεση με άλλα αναψυκτικά που έχουν στην σύνθεση τους στρεσογόνα διεγερτικά χημικά, το Herbal Tea βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία βάσει των ιδιοτήτων των βοτάνων (που έχουμε από την βιβλιογραφία), τον απαλλάσσει από τις τοξίνες και τις βλαβερές ρίζες (ουσίες), που έχουν συσσωρευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό και είναι μοναδικό και πρωτότυπο προϊόν.
Το Herbal Tea κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις, λεμόνι και ρόδι που κύρια είναι δηλωτικές της διαφορετικής σύνθεσης των βοτάνων που χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι βάσει των ιδιοτήτων τους, το Herbal Tea με άρωμα λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση και την αποβολή του άγχους και το Herbal Tea με άρωμα ρόδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Περισσότερες πληροφορίες για το Herbal Tea, που αυτήν την στιγμή κυκλοφορεί στην αγορά σε συσκευασίες των 500 ml (με προτεινόμενη λιανική τιμή 2 ευρώ), αλλά και για τα βότανα της ελληνικής φύσης μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας, αλλά και στην σελίδα της στο Facebook, όπου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διενεργηθεί και ένας άκρως καλοκαιρινός και διαδραστικός διαγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου