Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δήλωση Παναγή Δρακουλόγκωνα, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.



Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιούνη αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών μας δεν άφησαν το φόβο να διώξει
από την καρδιά τους την ελπίδα. Νίκησαν την τρομοκρατία του κ. Σαμαρά και των καθεστωτικών Μέσων Μαζικού Εκφοβισμού, εγχώριων και ξένων.

Πιστεύοντας ότι ο προοδευτικός δρόμος με σοσιαλιστικό ορίζοντα είναι η μοναδική και επιβεβλημένη λύση για τη σωτηρία της πατρίδας και την ανασύσταση του διαλυμένου κοινωνικού ιστού της και αντιλαμβανόμενος ότι η χώρα παραμένει, μακριά από το δρόμο αυτό, εγκλωβισμένη στο αδιέξοδο των Μνημονίων της υποταγής, της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαπλοκής και της εξαθλίωσης, δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι για την νίκη αυτή.
Το εκλογικά αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 30 χρόνια, κατάφερε κάτι μοναδικό στην παγκόσμια πολιτική ιστορία. Κατάφερε, σε συνθήκες καπιταλισμού, να ταυτίσει το κράτος με το κόμμα σε βαθμό μεγαλύτερο από ότι το πέτυχαν το ΚΚΣΕ και το Κ.Κ. Βόρειας Κορέας. Στην πορεία αυτή ακολουθήθηκε από την, κατά τα άλλα «φιλελεύθερη» ΝΔ. Συνεπώς μοναδική επιδίωξη και λόγος ύπαρξης των κομμάτων αυτών είναι η νομή της εξουσίας και όχι η προστασία της πατρίδας και των συμφερόντων της κοινωνίας. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι υπό αυτό το πρίσμα θα λαμβάνονται οι αποφάσεις και της νέας συγκυβέρνησής τους.
Από την πρώτη μέρα που η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα στα χέρια των Τροϊκανών και των διεθνών τοκογλύφων ασκείται συστηματικά τρομοκρατία σε βάρος του Ελληνικού λαού. Τις 41 μέρες που μεσολάβησαν από την 6η Μάη μέχρι την 17η Ιούνη η παραπληροφόρηση και η τρομοκρατία αυτή έλαβε τέτοιες διαστάσεις και ασκήθηκε με τόσο έντονο και απροκάλυπτο τρόπο, εντός και εκτός συνόρων, που μπορούμε να μιλάμε, όχι απλά για πολιτικό έγκλημα, αλλά για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Μία κυβέρνηση που προέκυψε μέσα από αυτές τις πρωτόγνωρες για τον πολιτισμένο κόσμο και τη δημοκρατία συνθήκες, σίγουρα έχει ελαττωμένη, αν όχι ανύπαρκτη, δημοκρατική νομιμοποίηση.
Γι’ αυτό και σήμερα, ακόμα περισσότερο, καθήκον όλων μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, την περαιτέρω ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, και την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας (που θα την οδηγήσει στο προοδευτικό σοσιαλιστικό δρόμο) σε κυβερνητική εξουσία.
Τον αγώνα αυτό αρχίζουμε ήδη από σήμερα, πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και με μπροστάρη του, στα νησιά μας, τη βουλευτή μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Η πορεία του αγώνα αυτού είναι σίγουρα δύσκολη, είναι όμως και ελπιδοφόρα και η τελική δικαίωση δεν βρίσκεται μακριά.
Ευχαριστώ όσες και όσους αρνήθηκαν να υποταγούν στο φόβο, πίστεψαν στην ελπίδα και στο όνειρο της ανατροπής και της αλλαγής στην πατρίδα μας γυρίζοντας την πλάτη και ορθώνοντας το ανάστημά τους στους ξένους και τους εγχώριους ξενόδουλους κατακτητές της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου