Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται στη «μάχη» για τον τελικό της Ευρωλίγκας









Πηγή: Express.gr  11/05/12-09:37
Η ΜΕΓΑΛΗ στιγμή έφτασε για το ελληνικό μπάσκετ! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται μπροστά σε ακόμα μία μεγάλη πρόκληση, καθώς απόψε θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον τελικό της Ευρωλίγκα, που φιλοξενείται στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για το 4ο φάιναλ-φορ με διπλή ελληνική εκπροσώπηση στην ιστορία και το πρώτο χωρίς «εμφύλιο» στον ημιτελικό! Με τελικό στόχο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού για 7η φορά, ο νυν πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει (18:00, ΕΤ1, NOVASPORTS-1) την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον 1ο ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός θα εκκινήσει για τη διεκδίκηση του 2ου Ευρωπαϊκού τίτλου του (21:00, ΕΤ1, NOVASPORTS-1), με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, στον 2ο ημιτελικό. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (21:00). 

«Πράσινοι» για το 7ο, 
«ερυθρόλευκοι» για το 2ο 

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης 6 φορές τα τελευταία 16 χρόνια (Παρίσι - 1996, Μπολόνια - 2000, Θεσσαλονίκη - 2002, Αθήνα - 2007, Βερολίνο - 2009, Βαρκελώνη - 2011), ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Βαρκελώνη και να προσθέσει το 7ο αστέρι στη φανέλα του. Η αποστολή της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η πληρέστατη ΤΣΣΚΑ του ΝΒΑερ Αντρέι Κιριλένκο, θεωρείται από πολλούς ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Για τον Ολυμπιακό που έφτασε στην Πόλη αποκλείοντας, αν και με μειονέκτημα έδρας, την περσινή φιναλίστ και πρωταθλήτρια Ιταλίας, Σιένα, ο μεγάλος στόχος είναι η νεανική ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να επιστρέψει στην Ελλάδα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά, μετά τον θρίαμβο της Ρώμης, το 1997. 

Είπαν για τους ημιτελικούς

Αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό δήλωσαν οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου με την τότε «ομάδα-θαύμα» της Παρτιζάν, τόνισε: «Θα χρειαστούμε και τώρα κάποια θαύματα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά αν τα καταφέρουμε θα είναι κάτι σπουδαίο». Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» Δημήτρης Διαμαντίδης, πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε πολύ να φτάσουμε στον τελικό». Από πλευράς Ολυμπιακού, ο τεχνικός Ντούσαν Ίβκοβιτς στάθηκε στα σημεία - κλειδιά του ημιτελικού με την Μπάρτσα: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή κι έμπειρη ομάδα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Η Μπαρτσελόνα έχει ατού τη μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς έχουμε πολλή ενέργεια». Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Σπανούλης, σημείωσε: «Μπορεί πολλοί να μην μας πιστεύουν και να θεωρούν πως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες, αλλά θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Το μεγάλο αστέρι του φάιναλ-φορ, ο Αντρέι Κιριλένκο της ΤΣΣΚΑ, μίλησε για τις δυσκολίες του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα. Θα είναι δύσκολο να πάρουμε τον τίτλο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό». Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, επισήμανε: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είμαστε καλά προετοιμασμένοι κι έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε». 

Χωρίς απουσίες

Ευχάριστο γεγονός για τους Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς αποτελεί πως είναι από λίγες φορές φορές που έχουν όλους τους παίκτες τους ετοιμοπόλεμους και καταστρώνουν τα πλάνα τους χωρίς «πονοκεφάλους». Στην ΤΣΣΚΑ, ερώτημα παραμένει η ετοιμότητα του βασικού σέντερ της ομάδας, του Νέναντ Κρστιτς, ενώ στην Μπαρτσελόνα, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του Πασκουάλ πως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, το βαρύ πυροβολικό και ο ηγέτης των Καταλανών, είναι αμφίβολος λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα! 

Λίγη ιστορία

Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν τη «μερίδα του λέοντος» στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με μισή ντουζίνα τίτλους η καθεμία. Βέβαια, οι πράσινοι των 6 πρωταθλημάτων σε 11 συμμετοχές σε φάιναλ-φορ, θεωρούνται ως η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα, από τη χρονιά που αυτή διαδέχθηκε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σεζόν 1987-88). 'Αλλους 6 τίτλους έχει στο παλμαρέ της και η ΤΣΣΚΑ, με πιο πρόσφατους το 2006 στην Πράγα και το 2008 στη Μαδρίτη (1961 , 1963, 1969 και 1971 οι υπόλοιποι). Η Μπαρτσελόνα έχει πανηγυρίσει δύο φορές, το 2003 στη Βαρκελώνη και το 2010 στο Παρίσι με αντίπαλο στον τελικό τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα τρόπαιο, αυτό που κατέκτησαν το 1997 στη Ρώμη, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τότε στο τιμόνι της ομάδας. Πολυνίκης του θεσμού είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 8 τίτλους (7 Κύπελλα Πρωταθλητριών και μία Ευρωλίγκα με προπονητή τον Ομπράντοβιτς!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου