Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΛΗΝΗ !! ΑΥΡΙΟ/


Η πιο εντυπωσιακή Πανσέληνος της χρονιάς θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της παραμονής των εκλογών
Τα ξημερώματα της Κυριακής η απόσταση της Γης από τον δορυφόρο της θα είναι πολύ κοντά στο πλησιέστερο δυνατό περίγειο. Η Σελήνη θα φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερη και κατά 30% λαμπρότερη.
Η πιο εντυπωσιακή Πανσέληνος της χρονιάς θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της παραμονής των εκλογών, ξυπνώντας για άλλη μια φορά δοξασίες και προλήψεις, πολλές από τις οποίες προέρχονται από την αρχαιότητα.
Τη «σούπερ Σελήνη» θα μπορέσουν να δουν καλύτερα όσοι είναι ξύπνιοι τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκείνη την ώρα η απόσταση της Γης από τον δορυφόρο της θα είναι μόλις 356.953 χιλιόμετρα, πολύ κοντά στο πλησιέστερο δυνατό περίγειο, το οποίο είναι 356.410 χιλιόμετρα.
Οι επιστήμονες δεν θεωρούν το φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο, καθώς εμφανίζεται κατά μέσον όρο μία φορά κάθε 400 μέρες. Η περασμένη εμφάνιση της «σούπερ Σελήνης» έγινε στις 19 Μαρτίου 2011, με την απόσταση της από τη Γη να είναι κατά 400 χιλιόμετρα μικρότερη σε σχέση με αυτήν της ερχόμενης Κυριακής.
Παρά τη μικρή απόσταση, πάντως, η επίδρασή της δεν αναμένεται να είναι σημαντική, αφού οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα νερά δεν πρόκειται να ανέβουν περισσότερο από μερικά εκατοστά.
Οταν ο δορυφόρος της Γης πλησιάζει σε τόσο μικρή απόσταση, η Σελήνη φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερη και κατά 30% πιο λαμπερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου