Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Σαμαρά - Βενιζέλο να πάρουν πίσω τις υπογραφές μέχρι αύριο


ENHMEΡΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεισ του κόμματος.Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεισ του κόμματος.
Τελεσίγραφο στον Ευ. Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους, στέλνοντας μέχρι αύριο νέα επιστολή στους δανειστές της χώρας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως προαπαιτούμενο για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την απόσυρση των όσων έχουν συμφωνήσει με την τρόικα, βάσει των οποίων χορηγείται το δεύτερο δάνειο προς τη χώρα μας. 
«Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θαεφαρμόσει το μνημόνιο. Δε μας αφορά κάτι τέτοιο. Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, του καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή σε ΔΝΤ και ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο. Αν δεν το πράξουν τους κάλω να σταματήσουν να κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό, δεν πείθουν ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».
Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεις του κόμματος, στη Δημοκρατική Αριστερά καθώς και όπως ο ίδιος είπε σε άλλες δυνάμεις που είναι σε σύγκλιση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας ως ελάχιστους άξονες για τη συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης ανέφερε:
-Την ακύρωση εφαρμογής μέτρων του μνημονίου
-Την ακύρωση μέτρων που περικόπτουν συντάξεις, μισθούς και εργασιακά δικαιώματα
-Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
-Κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών
-Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα
-Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχο για το επαχθές του δημοσίου χρέους - Μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.
«Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, οι πολίτες καταψήφισαν τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας λίγη ώρα αφού έλαβε τη δεύτερη διερευνητική εντολή, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο», καθώς όπως είπε η πρώτη εναλλακτική επιλογή του λαού είναι «αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια».
«Οι πολίτες έδωσαν τέλος στα σχέδια μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ και 150.000 απολύσεων στο δημόσιο» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου