Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ευρυδίκη Λειβαδά: Κρίνοντας τα τοπικά εκλογικά αποτελέσματα


ΕκτύπωσηE-mail
Το οδυνηρό τέλος της μεταπολίτευσης μεταδίδεται πλέον ζωντανά από όλα τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Η γενιά του Πολυτεχνείου κηρύσσεται και επίσημα σε πτώχευση ενώ απογοητευμένοι Έλληνες που αγνοούν ή ηθελημένα ξεχνούν την ιστορία τους παίζουν με την φωτιά μιας νέας «αυγής» αποδεικνύοντας την παντελή απελπισία τους.
Η χώρα πλέον μπαίνει σε ένα εξαιρετικά ολισθηρό μονοπάτι το οποίο είναι αμφίβολο εάν θα έχει τον χρόνο να το συνειδητοποιήσει και πολύ περισσότερο να βγει από αυτό. Ο κόσμος ψήφισε όπως ψήφισε απλώς διότι είχε μάθει 37 χρόνια να τον χαϊδεύουν και να του υπόσχονται διάφορα εφικτά και μη, πρωτοστατώντας σε ένα πρωτοφανές εμπόριο ελπίδας για ευμάρεια και καλή ζωή.
Τα τοπικά αποτελέσματα δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένας καθρέφτης των γενικών.
Η ΝΔ με τις συνεχείς επιθέσεις των υποψηφίων στις μεταξύ τους συγκεντρώσεις –και όχι μόνο- έδειξε πως είναι αποδυναμωμένη, κομμένη σε κομμάτια που δεν συγκολλούνται εύκολα καθώς στόχο έχουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι της την προσωπική τους μόνο ανέλιξη. Το τουμπάρισμα που έκανε αρχικά κάνοντας delete στους τρείς αρχικούς υποψηφίους της, την οδήγησε στη βέβαιη ήττα. Το όποιο μόρφωμα  δημιουργήθηκε σε τοπικό επίπεδο κατέδειξε πως αφήνει ανεπηρέαστους τους παλιούς ψηφοφόρους του, αυτούς που τουλάχιστον είχε στις τοπικές δημοτικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό επισφράγισε, όχι μόνο το τέλος της μεταπολίτευσης, αλλά το τέλος όσων με παλαιοκομματικούς τρόπους και μηχανισμούς της δεκαετίας του ’50 προσπάθησαν να υφαρπάσουν την ψήφο της κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη είναι ένα χαμένο, κλεισμένο πλέον κεφάλαιο. Με την πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια και την εκ των ουκ άνευ επιβολή ανακύκλωσης των ίδιων παλαιών στελεχών του, κατόρθωσε να δημιουργήσει σύγχυση στη σταθερή βάση των ψηφοφόρων του. Κατόρθωσε να κάνει συγκεντρώσεις στην Αθήνα με Πακιστανούς που φιγουράριζαν σε πρώτο πλάνο και στην Κεφαλλονιά έκανε μια πρωτοφανή σε αριθμό εκλογική νομαρχιακή επιτροπή παρατάσσοντας όλα τα στελέχη του τα οποία παρέταξε και στην κεντρική ομιλία στην πλατεία Καμπάνας προς προσέλκυση ψηφοφόρων. Κατόρθωσε να κάνει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν με αγανάκτηση και όχι με πολιτικά κριτήρια. Ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ ("να μην πάει χαμένη η ψήφος σε μικρό κόμμα και παραμείνει στα ίδια ποσοστά το ΠΑΣΟΚ, ας ενισχύσουμε ένα ήδη μεγάλο κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ"). Έδιωξε μέλη και παραδοσιακύς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Η ταυτόχρονη «σφαγή» των πρωτοκλασάτων του που λαβαίνει χώρα τώρα στην Αθήνα, δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα όσα πλέον μέλη του έχουν απομείνει σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, τα οποία έχουν ως μόνη λύση να ακολουθήσουν εκόντες άκοντες τις αποφάσεις των απογοητευμένων πράσινων κυβερνητικών ανέργων, παλαιών χρόνιων πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί κατόρθωσαν με την πολιτική τους να ξυπνήσουν από τον λήθαργο τη «νέα αυγή» που ανέτειλε σήμερα στην Ελλάδα και στην Κεφαλλονιά απειλώντας τους ίδιους τους γεννήτορές της που δείχνουν εξαγριωμένοι με το προϊόν της κύησής τους!
Η μεταπολίτευση απεβίωσε με κρότο. Η κηδεία θα γίνει από την Προεδρεία της Δημοκρατίας τις επόμενες ημέρες με την διαδικασία ανάθεσης των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης και η ελληνική κοινωνία θα αντικρίζει πλέον την αβεβαιότητα με φανερό χαμόγελο πως «εκδικήθηκε» αυτούς που την οδήγησαν στην φτώχεια, και κρυφό φόβο για την ακροδεξιά πτέρυγα που νομιμοποίησε για πρώτη φορά στα ελληνικά ιστορικά δεδομένα στη βουλή τής πρώτης δημοκρατικής χώρας στον κόσμο.

Φωτογραφία -Επιλογή: Δημήτρης Καπέλλας: Πέτρος Κατσάκος: ΘΡΗΝΟΣ. Συντετριμμένοι ψηφοφόροι θρηνούν την αποχώρηση της Άννας Διαμαντοπούλου από την ενεργό πολιτική σκηνή της χώρας…
  
Κείμενο: Ευρυδίκη Λειβαδά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου