Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"Κοίτα ποιοι μιλάνε".


230 δις το έλλειμμα στη Ρηνανία,όπου "μαύρισαν" τη Μέρκελ!     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ  ΒΑΣ. ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

8:30 Μ.Μ.   

Η καγκελάριος Μέρκελ και το επιτελείο της μπορεί να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο στην Ελλάδα και σ΄ όποια άλλη χώρα έχει πρόβλημα χρέους,δεν λέει όμως για τα "γερμανικά χρέη". Ένα απ΄ αυτά αποκαλύφθηκε με αφορμή τη συντριπτική ήττα του κόμματος και της πολιτικής της στη Ρηνανία-Βεστφαλία.Το γιατί έχασε η Μέρκελ,έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται το βιομηχανικό αυτό κρατίδιο της Γερμανίας με 18 εκατομμύρια κατοίκους χρωστάει 230 δις ευρώ!!!

Πως οι "οργανωμένοι" Γερμανοί της κας.Μέρκελ ,έφθασαν σε τέτοιο ύψος το χρέος ενός κρατιδίου τους,έστω κι αν είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο;

Όπως γράφουν και μεταδίδουν έγκυρα μέσα ενημέρωσης όπως οι Financial Times και το BBC,η πολιτική των φορολογικών ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια στέρησαν από σημαντικότατα έσοδα τη διοίκηση του κρατιδίου η οποία υποχρεώθηκε από την άλλη να αναλάβει τη καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και μιας σειράς άλλων πληρωμών.Την ίδια ώρα οι βιομηχανίες που λειτουργούσαν στο κρατίδιο παρουσίαζαν κέρδη 2,5 δις.

Το ένα φέρνει τ΄ άλλο ,οι δήμοι του κρατιδίου αναγκάστηκαν να δανειστούν και μετά φορολόγησαν τους πολίτες για να πληρώσουν τα δάνεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ο ένας στους τρεις δήμους λειτουργεί σε κατάσταση ανάγκης και από τους 396, μόνο 8 έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Στο Βούπερταλ, το χρέος είναι 1.6 δις ευρώ και θα λάβει από την κυβέρνηση βοήθεια 70.9 εκατ. με αντάλλαγμα περικοπές 50 εκατ. το χρόνο! Έχουν ήδη κλείσει πολλά σχολεία,οι δρόμοι δεν συντηρούνται και ότι έχει σχέση με το δημόσιο υπολειτουργεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου