Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΜΗΝ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,,ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ


Το γερμανικό σχέδιο για δραχμή τον Ιούνιο -  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

germany234556Έτοιμη για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μέσα στον Ιούνιο 

δηλώνει πλέον η γερμανική ηγεσία, ενώ κορυφαίος Γερμανός τραπεζίτης έχει "προφητεύσει" αμέσως μετά την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου ότι στις αρχές του καλοκαιριού η χώρα μας θα έχει τεθεί εκτός ευρώ.  
Η διαφαινόμενη αποφασιστικότητα των Γερμανών να "παίξουν" το παιχνίδι διάσπασης της Ευρωζώνης προκαλεί ηχηρές προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο:...
μην υποτιμάτε τις συνέπειες, μην παίζετε με τη φωτιά!
Το Βερολίνο προαναγγέλει "πάγωμα" της επόμενης δόσης και άτακτη χρεοκοπία. 
Παράλληλα με το δεύτερο Μνημόνιο, οι Γερμανοί ετοιμάστηκαν για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: αποκαλυπτική "προφητεία" από κορυφαίο τραπεζίτη, ενώ Ουάσιγκτον και Λονδίνο προειδοποιούν: μην παίζετε με τη φωτιά!
Δύο 24ωρα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης να "ψαλιδίζει" τη δόση Μαΐου του διεθνούς δανείου προς την Ελλάδα κατά 1 δισ. ευρώ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης άρχισε και επίσημα την αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αν δεν συμμορφωθεί με το Μνημόνιο: η επόμενη δόση, 4 δισ. ευρώ, δεν θα καταβληθεί τον Ιούνιο, αν προηγουμένως δεν έχει "ανάψει πράσινο" η Τρόικα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της, έθεσε σκληρές προϋποθέσεις για να πει το "ναι" η Τρόικα στη συνέχιση χρηματοδότησης.  Στην ανοιξιάτικη έκθεσή της για την ευρωπαϊκή οικονομία, η Κομισιόν τονίζει ότι μέσα στον Ιούνιο πρέπει να συμφωνηθούν μέτρα για εξοικονόμηση 3.8% του ΑΕΠ το 2013, δηλαδή για περικοπές δαπανών ύψους 6.5 δισ. ευρώ περίπου και υπογραμμίζει ότι χωρίς αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με 1.8% του ΑΕΠ το 2013.

Ασφυκτικό πλαίσιο
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο καλείται να κινηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που "φλερτάρει" με επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο και είναι σαφές ότι η απειλή των Γερμανών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γίνεται πειστικότερη από κάθε άλλη φορά: χωρίς την επόμενη δόση, η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών, το τραπεζικό σύστημα θα αποκλειστεί από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ και δεν θα αργήσει η ώρα, σύμφωνα με αυτό το σενάριο που περιγράφεται και από την Alpha Bank στην τελευταία της εβδομαδιαία έκθεση, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να εκδώσει εθνικό νόμισμα για να συνεχίσει το Δημόσιο να πληρώνει τις εσωτερικές του υποχρεώσεις και να εγγυάται τις καταθέσεις.
Ο σχεδιασμός των Γερμανών για "ακρωτηριασμό" της Ευρωζώνης φαίνεται να φτάνει σε τόσο προχωρημένο στάδιο, που κορυφαία στελέχη του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ περιγράφουν και τη φόρμουλα εξόδου, χωρίς ταυτόχρονη αποβολή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Όπως δήλωσε ο ειδικός των Χριστιανοδημοκρατών σε θέματα προϋπολογισμού, Κλάους Πέτερ Βιλς, "πρέπει να προσφέρουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μία ελεγχόμενη έξοδο από το ευρώ, χωρίς να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Μακρά προετοιμασία
Το Βερολίνο, εκτιμώντας προφανώς ότι είναι αδύνατο η ελληνική οικονομία να επιβιώσει με τον ασφυκτικό μανδύα λιτότητας που της έχει επιβληθεί, φαίνεται ότι πίσω από τα διαδοχικά σχέδια για "διάσωση" της χώρας και παραμονή της στο ευρώ, έκρυβε καλά έναν εναλλακτικό σχεδιασμό αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ.
Το πρώτο Μνημόνιο απέτρεψε τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας στο τραπεζικό σύστημα, ενώ με το δεύτερο Μνημόνιο και το PSI το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους "έφυγε" από τους ιδιώτες πιστωτές, ενώ η ελληνική Βουλή, με συντριπτική πλειοψηφία, ενέκρινε μια δανειακή σύμβαση που δεσμεύει όλη την περιουσία του Δημοσίου υπέρ των πιστωτών, σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Παράλληλα, η Γερμανία δέχθηκε να ενεργοποιηθεί από τον Ιούνιο 2012 ο Μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, παράλληλα με το EFSF, ώστε να υπάρχει επαρκής κάλυψη αδύναμων οικονομικών σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και μετάδοσης της αναταραχής στις αγορές.  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόσφερε ένα τεράστιο "μαξιλάρι" ρευστότητας στις τράπεζες με ορίζοντα τριετίας και ετοιμάζεται για μια νέα τεράστια "ένεση", αν χρειαστεί, τον Ιούνιο.  Από όλες τις πλευρές, οι Γερμανοί φαίνεται ότι έστησαν ένα "τείχος" για προστασία της Ευρωζώνης από τις συνέπειες της πρώτης εξόδου χώρας από το ευρώ.

Έξαρση... ειλικρίνειας
Σε μια σπάνια έξαρση... ειλικρίνειας, μάλιστα, κορυφαίος Γερμανός τραπεζίτης είχε αποκαλύψει αμέσως μετά την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου ότι σχεδιάζεται η αποπομπή της Ελλάδας, αλλά και της Πορτογαλίας, από το ευρώ πολύ σύντομα.  Μιλώντας στον καθηγητή Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, σε ντοκιμαντέρ του Έλληνα οικονομολόγου που προβλήθηκε από το βρετανικό Channel 4, ο επικεφαλής οικονομολόγος της κορυφαίας γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Baader Bank είχε περιγράψει με αρκετές λεπτομέρειες το σχέδιο "δραχμή τον Ιούνιο":
-              Έχουμε δύο χώρες στην Ευρωζώνη που δεν μπορούν να συνεχίσουν ως μέλη της, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, είπε Γερμανός τραπεζίτης.  Οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι πρέπει να βγουν για δύο χρόνια, να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους και μετά να επανέλθουν στην Ευρωζώνη.
-              Μετά τις εκλογές στη Γαλλία, αφού η ΕΚΤ θα έχει προσφέρει πρόσθετη ρευστότητα στις τράπεζες και αφού θα έχουμε θέσει σε λειτουργία έναν ισχυρότερο μηχανισμό διασώσεων τον Ιούνιο, τότε θα δούμε ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να βγουν από την Ευρωζώνη.  Είμαι σίγουρος ότι όταν τελειώσουμε με τις γαλλικές εκλογές και πάρουν οι τράπεζες ρευστότητα από την ΕΚΤ, η Ελλάδα θα περάσει σε ελεγχόμενη πτώχευση (controlled insolvency) και θα βγει από το ευρώ.
sofo10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου