Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!! - ΤΣΙΠΡΑΣ



Πέντε βασικούς άξονες για τον διάλογο στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του αμέσως μετά τη ανάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι άξονες όπως τους ανέφερε ο κ. Τσίπρας είναι οι εξής:
  1. Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.
  2. Ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι άμεσα στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.
  3. Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με πρώτες την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  4. Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα που σήμερα παρ' ότι έχει πάρει κοντά στα 200 δισ. σε ρευστό και εγγυήσεις δημόσιο χρήμα παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν. Ζητάμε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. Να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  5. Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης. Η κρίση δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα. Είναι κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση.
Επίσης ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο ζήτησε να πάρουν πίσω τις επιστολές που είχαν στείλει σε ΕΕ και ΔΝΤ για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και τόνισε: "Τους ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα κι αν σκαρφιστούν δεν υπάρχει περίπτωση να επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο αυτό που έδιωξε την Κυριακή ο λαός μας από την πόρτα. Ας σταματήσουν λοιπόν πάλι στο όνομα της εθνικής σωτηρίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου. Δεν μας αφορά κάτι τέτοιο.
Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, που διέλυσαν την κοινωνία. Τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν ήδη στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ και των κρατών – μελών της που θα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά τις επιταγές των αγορών και του ΔΝΤ και θα εφαρμόσουν πιστά το δεύτερο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου. Αν δεν το πράξουν τους καλώ έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό γιατί δεν πείθουν πια ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους".
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο πρόσθεσε πως θα συζητήσει με τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης και κάλεσε εμμέσως και το ΚΚΕ σε διάλογο λέγοντας: "Επίσης στο τραπέζι του διαλόγου θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις αριστερών κομμάτων όπως οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών καθώς και προτάσεις άλλων δυνάμεων που είναι σε σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις".
"Δεν μας αφήνει αδιάφορους αν θα κυβερνηθεί η χώρα, εμάς πρωτίστως μας απασχολεί σε ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου