Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ,,ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ!


Ζημιά €1 τρις αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

 17/05/2012




Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, τοποθετεί η εφημερίδα The Guardian το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. Η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αναφέρει την πηγή αυτής της εκτίμησης, περιγράφει το κλίμα έντονης νευρικότητας και αναστάτωσης που επικρατεί στην ευρωζώνη και όχι μόνο αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της τράπεζας της Αγγλίας Mervyn King ότι «η ευρωζώνη διαλύεται και δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα». Επισημαίνει την χθεσινή έκκληση του David Cameron στους αξιωματούχους της ευρωζώνης να πάρουν τώρα αποφάσεις και τονίζει ότι και ο πρόεδρος Barack Obama έκανε λόγο για «αντίθετο άνεμο» που ενδέχεται να πλήξει την ευάλωτη αμερικανική οικονομία.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας, του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας και της Financial Services Authority καταρτίζουν τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της ελληνικής αποχώρησης από τη νομισματική ένωση που οι αγορές θεωρούν ολοένα και πιο πιθανή και η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί εξίσου καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία όπως η κατάρρευση της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008» αναφέρει η Guardian.
Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου