Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησαν χέρι χέρι μητέρα και γιος



Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. Ενας δυνατός...
θόρυβος και μετά σιγή.

Μια 90χρονη γυναίκα με τον 50χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό!

Οι γείτονες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν! O θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ακόμα άγνωστοι.

Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου στο Περιστέρι ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.


ΠΗΓΗ  24ωρο: 


«ΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΡΑΜΑ, ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ;»
Λίγες ώρες πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα ο 60χρονος μουσικός ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα στιχουργικής ένα κείμενο όπου περιέγραφε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν.


Οπως ανέφερε σε αυτό, στα χρόνια προβλήματα υγείας της μητέρας του προστέθηκαν οι ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες που έφερε η κρίση, με αποτέλεσμα μητέρα και γιος να μην έχουν ούτε να φάνε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που τον τελευταίο καιρό έμαθε ότι αντιμετώπιζε και ο ίδιος. «Μήπως ξέρει κανείς καμία λύση;» ρωτούσε απεγνωσμένα. Την απάντηση τελικά την έδωσε ο ίδιος λίγες ώρες μετά, στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Η κραυγή απόγνωσης του 60χρονου: «Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρόνων μητέρα μου (τη γεροντοκομώ). Τώρα τα 3-4 χρόνια έχει πάθει Αλτσχάιμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τόσο επιβαρημένους ασθενείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στον λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρ’ όλο που έχω αρκετή περιουσία και τα πουλώ όλα όσο-όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό (χρήματα) και δεν έχουμε πια να φάμε. Και η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι ας δανείζονται με 1%, και άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα. Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας. Δεν έχω καμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή, αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται; Μήπως ξέρει κανείς καμία λύση;»

Ο αυτόχειρας κλείνει το ιδιότυπο σημείωμά του με ένα μήνυμα και μερικούς στίχους. «Ισχυροί της Γης για την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο» είναι το οργισμένο του μήνυμα. Την ίδια οργή εκφράζει και στους στίχους του τελευταίου τραγουδιού του, με τίτλο «Μη μείνει απ' αυτούς κανείς»:
1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν’ αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή.
Μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι οι αγιογδύτες
κι όλοι τους οι υποτακτικοί.

Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μέσ’ στη μιζέρια
και μέσ’ στο άδικο θα ζεις.
Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ' αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ' ανάγκη αυτοκτονείς.
Χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς.
Της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστε ασθενείς.



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Η απελπισία έριξε στο κενό μάνα και γιο http://24wro.blogspot.com/2012/05/blog-post_7647.html#ixzz1vsmLFP45

2 σχόλια:

  1. ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΝΔ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΤΑΝ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ,,ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!,, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή