Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΝΕΟ!


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατέθεσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μετά τον κύκλο των επαφών με τους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που απέβησαν άκαρπες.
Προσπάθησα να βρω λύση για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία, τόνισε ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνοντας ότι "έκανε ο,τι μπορούσε για να υπάρξει αποτέλεσμα".
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της ελληνικής Δημοκρατίας στις 14:00 ο Κάρολος Παπούλιας θα δώσει τη διερευνητική εντολή στον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων, η οποία θα περιλαμβάνει
άρνηση του Μνημονίου, σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει σήμερα ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή.
Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ υπήρξε έντονος προβληματισμός σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι η ΝΔ δεν δικαιούται το μπόνους και σήμερα θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.
Σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, αν δεν τελεσφορήσει και η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, η εντολή θα πάει στο τρίτο κόμμα, που είναι το ΠΑΣΟΚ και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Δυσοίωνες είναι πάντως οι προοπτικές σχηματισμού κυβέρνησης. Όλα συνηγορούν ότι οι κάλπες θα στηθούν και πάλι εντός του Ιουνίου.

POROSNEWS:
ΜΕ  ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,,  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 
ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, 
Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ  ΛΥΤΗΣ  ΣΕ ΓΡΙΦΟΥΣ  ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ  ΚΑΙ  ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ  ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ, ΑΛΛΑ  ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΗ Η ΠΑΤΑΤΑ ,, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ  ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ.!
Η  ΛΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΟΝ ΘΑ  ΕΙΝΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου