Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αναψε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων



Φωτογραφία για Αναψε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων
Άναψε  σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η φλόγα των 30-ων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της ...Μεγάλης Βρετανίας από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.

Η Φλόγα ανάψε  από τις ακτίνες του ήλιου στο βωμό του αρχαίου ναού της θεάς Ήρας με την χρήση του παραβολικού καθρέφτη.

Μετά το άναμμα , η επικεφαλής της ομάδας από «ιέρειες» Ινώ Μενεγάκη παρέδωσε την Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο. Θα τρέξουν διαδοχικά οι λαμπαδηδρόμοι  στην πρώτη διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η οποία περνά από ελληνικές πόλεις για 8 ημέρες.

Η Ινώ Μενεγάκη είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και της Γαλλικής Φιλολογίας διαθέτει εμπειρία στην αφή της φλόγας αφού αποτελούσε ιέρεια του χορού από το 1996

Στο Παναθηναικό Στάδιο των Αθηνών, όπου το 1896 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Φλόγα θα δοθεί στους οργανωτές των Αγώνων στο Λονδίνο, στις 17 Μαίου.Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θα εκπροσωπηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πριγκίπισσα Άννα, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους διοργανωτές.

prionokordela.gr 

Πύργος: Σήκωσαν πανό για τα «Ελγίνεια» στην λαμπαδηδρομία

Από τα χέρια της Ηλείας πρωταθλήτριας του τριπλούν Αθανασίας Πέρρα, άναψε ο βωμός στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μπροστά στο δημαρχείο. Το ταξίδι της φλόγας από την Ηλειακή πρωτεύουσα προς την Ήλιδα ανέλαβε πρώτος να...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου