Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι ομιλίες των υποψηφίων στο νομό μας με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ



 
Χθες πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΦΩΚΑΣ» η ομιλία των υποψηφίων βουλευτών με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Παναγή Βλάχου, Σπύρου Ματιάτου, Χριστίνας Μπίρμπα.

 ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ  KEFALONIAPRESS
 
Η ομιλία του Παναγή Βλάχου
 
Φίλες και φίλοι
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη συγκινητική παρουσία σας απόψε εδώ. Μια παρουσία που αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα αντιστέκονται σθεναρά σ’ αυτήν την ιδεολογική σαθρότητα και ισοπέδωση των πολιτικών και κοινωνικών αξιών και που έχουν διάθεση ν’ αγωνιστούν για τα ιδεώδη τους. Είμαστε εδώ ενώπιων σας, σαν εκπρόσωποι ενός καινούργιου πολιτικού φορέα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Θα μας ρωτήσετε πάλι γιατί ακόμα ένας νέος πολιτικός φορέας και σας απαντάμε.
Για να υπάρξει μια δυνατή φωνή αντίστασης στη βουλή ενάντια στο μονόδρομο της ύφεσης και της φτώχιας και στη νέα επιδρομή που έρχεται σε μισθούς και συντάξεις για να αναδειχτούν πολιτικές  ισχυρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη, χωρίς φοβικά σύνδρομα και εκβιαστικά διλήμματα για να προωθήσουμε αξιόπιστες λύσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση, βασισμένες στην παραγωγική αναδιάρθρωση και την κοινωνική συνοχή μακριά από τη μονοδιάστατη και αδιέξοδη λογική της μονόπλευρης λιτότητας. Για να δράσουμε ως καταλύτης στην ανασύνταξη των δυνάμεων του Δημοκρατικού σοσιαλισμού και ενός νέου προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού.
Η κοινωνική συμφωνία είναι ένα κόμμα που γεννιέται ως ανάγκη και ως ελπίδα στα ερείπια του πολιτικοοικονομικού μοντέλου οργάνωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε ένα κόμμα του Δημοκρατικού συμμετοχικού σοσιαλισμού. Υγεία –Παιδεία- Εργασία- Πολιτισμός, είναι αναφαίρετα δικαιώματα κάθε λαού, τα οποία υπερασπιζόμαστε. Στόχος μας είναι η κοινωνική και εθνική ανασυγκρότηση την οποία φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια και συνέχεια με τα έργα μας. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας και αξιοποιούμε της διαχρονικά αναγεννητικές δυνάμεις των αξιών και των παραδόσεων  του Ελληνισμού.
Φίλες και φίλοι, δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι επαγγελματίες της πολιτικής, δεν αποσκοπούμε σε πολιτική καριέρα. Δεν περιμένουμε να καθαρίσει το τοπίο, να ωριμάσουν οι συνθήκες για να πούμε τη γνώμη μας εκ του ασφαλούς. Συμμετέχουμε ενεργά με όποιο πολιτικό κόστος στην ωρίμανση των συνθηκών.
Είμαστε απέναντι σε όσους κατάντησαν την πολιτική συνώνυμο της διαφθοράς της διαπλοκής και του ψεύδους. Αγωνιζόμαστε μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια Ευρώπη του Σοσιαλισμού της ισότητας και της αδελφότητας μεταξύ των λαών της. Θα μας  ρωτήσετε τι κάναμε μέχρι σήμερα, ποια είναι η προσφορά μας στο πολιτικό γίγνεσθαι, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά. Σε κεντρικό επίπεδο τόσο η Πρόεδρος μας η Λούκα η Κατσέλη, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας, βάλαμε κόκκινες γραμμές απέναντι στη πολιτική του ΝΑΙ σε όλα. Καταψηφίσαμε το νέο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση, προστατεύσαμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απ’ την χρεωκοπία. Ρυθμίσαμε τα δάνεια και βγάλαμε 27.000 επιχειρήσεις από τον Τειρεσία.
Η Πρόεδρος μας η Λούκα η Κατσέλη ήταν υπουργός εργασίας όταν δεν δέχτηκε να περάσει αυτά τα απεχθή εργασιακά μέτρα, γι’ αυτό και η Τρόικα και οι τοπικοί πολιτικοί συνέταιροί της την καρατόμησαν.
Όσον αφορά για τα τοπικά και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά του ψηφοδελτίου μας, είμαστε οι μόνοι και το δηλώνουμε με παρισσία αυτό, που αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως το κλείσιμο των ΤΕΙ, της Ναυτικής Σχολής, τη συγκέντρωση των υπηρεσιών στη πρωτεύουσα και την ερήμωση της περιφέρειας της Κεφαλονιάς όταν τα υπόλοιπα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων που σήμερα σας ζητούν τη ψήφο σας , όχι μόνο σιωπούσαν αλλά μας λοιδορούσαν κιόλας, έφτασαν στο σημείο όταν ο υποφαινόμενος είχε ανοίξει πόλεμο με την κ. Διαμαντοπούλου για τα ΤΕΙ, αυτοί όχι μόνο δεν με στήριξαν αλλά έλεγαν δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν  τα ΤΕΙ για να καλύψουν την δική τους ατολμία και ανεπάρκεια ότι τα παιδιά τους δεν θα τα έστελναν σε αυτά τα ΤΕΙ !
 
Φίλες και φίλοι, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή της νέας γενιάς στη χώρα μας  για να δημιουργήσουν την Νέα Ελλάδα, τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ όπως την ονειρεύονται.
Γι αυτό προτείνουμε:
 Εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης για έξοδα από την κρίση ΑΝΤΙ το μονόδρομο του Μνημονίου
Δίκαιη κατανομή βαρών ΑΝΤΙ οριζόντιων μέτρων που διευρύνουν τις ανισότητες
Στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών ΑΝΤΙ να επιβάλλονται χαράτσια και απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ουσιαστικό χτύπημα στην αισχροκέρδεια ΑΝΤΙ της ανεξέλεγκτης ακρίβειας
Διεύρυνση της φορολογικής βάσης και χτύπημα της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ΑΝΤΙ δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων
Κούρεμα και ρύθμιση οφειλετών ΑΝΤΙ της χρεοκοπίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Ενίσχυση εργασιακών δικαιωμάτων και συλλογικών διαπραγματεύσεων ΑΝΤΙ της εργασιακής ζούγκλας.
Ισχυρό και αποτελεσματικό πυλώνα «δημόσιου  συμφέροντος» στο Τραπεζικό σύστημα, ΑΝΤΙ της στήριξης των Τραπεζών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ΑΝΤΙ της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους ΑΝΤΙ της εξόδου της νέας γενιάς στο εξωτερικό.
Ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και του στελεχιακού της δυναμικού ΑΝΤΙ της κατάλυσης του δημόσιου τομέα και «τυφλών» απολύσεων.
Αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου ΑΝΤΙ του ξεπουλήματος περιουσιακών στοιχείων.
Αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ και έλεγχος της λαθρομετανάστευσης ΑΝΤΙ της υποβάθμισης των αστικών κέντρων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φίλες και φίλοι
Αυτοί που υπέγραψαν το Μνημόνιο ΙΙ και δεσμεύτηκαν σε αυτό δεν δικαιούνται και δεν έχουν την δυνατότητα να το επαναδιαπραγματευθούν!!
Φίλες και Φίλοι
Σ’ αυτές τις εκλογές που ήδη η Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ συγκυβερνούν θα σας βάλουν σε τρομερά ψευτοδιλήμματα  για να μπορέσουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας, έτσι ώστε  συγκυβερνώντας και οι δύο να σας αποτελειώσουν τον Ιούνιο. Η αλήθεια φίλες και φίλοι είναι ότι ο μοναδικός τρόμος είναι να έχουν αυτοδυναμία τα δύο μεγάλα κόμματα. Αλήθεια φίλες και φίλοι ο κύριος Βενιζέλος και ο κ. Κουτρουμάνης με τη στήριξη του κ. Σαμαρά δεν ήταν που αποσύρανε πριν 10 ημέρες την διάταξη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τώρα βγαίνουν υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και λένε ότι θα κοιτάξουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όταν η ωμή αλήθεια είναι ότι οι Τράπεζες οι οποίες εκπροσωπούν , έχουν σκοπό να πουλήσουν τα δάνεια σε εταιρείες REAL ESTATE  του εξωτερικού με απώτερο σκοπό να χαθεί η ιδιοκτησία των σπιτιών από τους Έλληνες.
 
Φίλες και φίλοι,
Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αυτός που χτύπησε αλύπητα και με κυνισμό, με κάθε είδους χαράτσια τον εξαθλιωμένο λαό; Και τώρα μας λέει πως σε τρία χρόνια θα μας βγάλει από το μνημόνιο!
 
Αλήθεια φίλες και φίλοι,
Ο  κ. Βενιζέλος με τη στήριξη του κ. Σαμαρά δεν ήταν αυτοί που απάλλαξαν τα μεγάλα ξενοδοχεία από το χαράτσι ενώ τις μικρές επιχειρήσεις των ενοικιαζομένων δωματίων τις χτύπησαν αλύπητα;
 
Αλήθεια φίλες και φίλοι,
Ο  κ. Βενιζέλος δεν είναι αυτός που αγωνίστηκε για το μνημόνιο, ακόμα και όταν είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν προσυμφωνημένο, σύμφωνα με τον Στρος Καν, να γίνουν αυτά που έγιναν και μάλιστα είστε αυτός που επέβαλε μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου, κομματική πειθαρχία, διαγράφοντας στελέχη όπως η Λούκα Κατσέλη που δεν το ψήφισαν και τώρα λέει πως είναι κατά του Μνημονίου, όταν μάλιστα ήταν από τους βασικούς νομικούς συντάκτες του;
 
Αλήθεια φίλες και φίλοι,
Ο  κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς γιατί μέχρι τώρα δεν πίεζαν τις Τράπεζες να κάνουν ενέργειες ώστε να ανακουφίσουν τον λαό και να ρίξουν χρήμα στην αγορά, όταν έχουν χρηματοδοτηθεί τουλάχιστον τρείς φορές με δις Ευρώ; Νομίζουν πως πείθουν τον Ελληνικό λαό όταν ισχυρίζονται πως θα το κάνουν τώρα;
 
Αλήθεια  κ. Βενιζέλο όταν βάζετε το δίλημμα της χρεωκοπίας στο χρεωκοπημένο λαό νομίζετε ότι πείθετε κανέναν; Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται κ. Βενιζέλο!!!
Αλήθεια κ. Βενιζέλο όταν βάζετε το δίλημμα ότι κρίνετε το μέλλον της Ελλάδος, νομίζετε ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει ότι το μοναδικό μέλλον που κρίνετε είναι το ΔΙΚΟ σας πολιτικό μέλλον;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο, όταν λέτε ότι θα κοιτάξετε το καλάθι της νοικοκυράς νομίζετε ότι μπορείτε πλέον να πείσετε έστω και έναν Έλληνα , ότι ξέρετε τι σημαίνει αυτή η έκφραση;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο νομίζετε ότι όταν εσείς και πολλά τοπικά στελέχη βάζετε το δίλημμα Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ , ο κόσμος πλέον το ακούει, όταν συγκυβερνάτε ήδη και είναι βέβαιο ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών θα συγκυβερνήσετε, νομίζετε ότι διαφέρετε καθόλου;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο νομίζετε ότι η παραδοχή σας ότι η Γερμανία έχει θησαυρίσει από την κρίση στη Ελλάδα καιν η σιωπή σας για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων θα σας γλυτώσει;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο , γνωρίζετε ότι το 25% των Ελληνοπαίδων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο δεν ήσασταν εσείς που δεν ψηφήσατε το νόμο περί  άρση της ασυλίας των βουλευτών;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο τώρα λέτε πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. Σε μια διαπραγμάτευση υπάρχει η δυναμική του δανειστή και η δυναμική του δανειζόμενου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν και είχαμε ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα ίσχυσε μόνο η δυναμική του δανειστή, που βάζει συνεχώς νέους όρους και μείς απλώς τους αποδεχόμαστε.
Αλήθεια κ. Βενιζέλο δεν ήσασταν εσείς που εξαθλιώσατε το λαό με οριζόντιες περικοπές , ενώ είχατε άλλες λύσεις, ενδεικτικά να αναφέρω μερικές:
Συμμάζεμα των ενοικίων σε δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν δημόσια κτήρια όπως π.χ. τα Ολυμπιακά ακίνητα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και από την άλλη το Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια Ευρώ σε νοίκια.
Μείωση εξοπλισμών. Μπορούσατε να κάνετε πάγωμα μισθών και προσλήψεων για τα επόμενα 10 χρόνια, και όχι να μας εξαθλιώσετε με μισθούς Βουλγαρίας.
Μπορούσατε να κάνετε μείωση Φ.Π.Α για να έχετε πραγματική ανάπτυξη και όχι αυτό το Φ.Π.Α που τσακίζει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αλήθεια κ. Βενιζέλο πως περιμένετε να υπάρχει ανάπτυξη και ειδικά στο πρωτογενή τομέα όταν έχετε εξαθλιώσει τη χώρα;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο, νομίζετε ότι ο λαός δεν  βλέπει ότι τους έχετε διαχωρίσει σε προύχοντες και κολίγους, και εσείς είσαστε στη μεριά των προυχόντων και εμείς στη μεριά των κολίγων; και σε λίγο θα ξαναφύγουμε όλοι μετανάστες;
 Αλήθεια κ. Βενιζέλο, γιατί η υποβολή φορολογικών δηλώσεων μετατέθηκε μετά τις εκλογές; Μήπως γιατί έρχεται μεγάλη μπόρα;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο, αφού δεν είσαστε εκπρόσωπος των τραπεζών και δεν κόπτεστε για τις τράπεζες αλλά για το λαό, γιατί αποφορολογήσατε  τις τράπεζες με αποτέλεσμα 4 δις ευρώ, που γλιτώνουν οι τράπεζες από φορολογία, να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος στο προϋπολογισμό;
 
Αλήθεια κ. Βενιζέλο, εσείς δεν ήσαστε που με τη συναίνεση και τη συμμετοχή του τοπικού βουλευτή, αθωώσατε μετ’ επαίνων την SIEMΕNS,έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο της στην Ελλάδα;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο, μας εξαπατήσατε μια φορά με το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», μας εξαπατήσατε δεύτερη φορά με το να μας εξαθλιώσετε τη ζωή, τώρα γιατί μας ζητάτε τη ψήφο μας, για να μας εξαϋλώσετε; 
Αλήθεια κ. Βενιζέλο , βάζετε το δίλημμα της ακυβερνησίας της χώρας, δεν είναι λίγο αλαζονικό  να θεωρείται μόνο τους εαυτούς σας ικανούς να κυβερνήσετε μια χώρα που εσείς έχετε εξαθλιώσει και ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής στα εγχώρια και διεθνή αρπαχτικά συμφέροντα και μας έχετε οδηγήσει αλυσοδεμένους στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα του κόσμου;
Βέβαια τα ίδια ισχύουν και για τον άλλο πολιτικό συναίτερο σας τον κ. Σαμαρά.
Γι’ αυτό κ. Βενιζέλο και κ. Σαμαρά δεν πείθετε και δεν δικαιούσθε να ζητάτε την ψήφο του λαού για να τον σώσετε, αρκετά τον σώσατε μέχρι τώρα, αφήστε να προσπαθήσει και κανένας άλλος.
Αλήθεια κ. Βενιζέλο θυμάμαι στη Βουλή εσάς , τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Πάγκαλο να λοιδορούν τον κ. Χαρδαβέλα και να λένε ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν και τώρα 8 εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για έρευνες για πετρέλαια!!! Μήπως τώρα με τη συναίνεσή σας θα δοθούν έναντι πινακίου φακής; Και γιατί τώρα λέτε να γίνουν έρευνες στο Ιόνιο και τη Κρήτη και όχι στο Αιγαίο; Μήπως ετοιμάζεστε να το ξεπουλήσετε και αυτό όπως ξεπουλήσατε και την ασυλία της Ελλάδος έναντι των ομολόγων βάζοντάς σας στο Αγγλικό Δίκαιο με αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Λουξεμβούργου;
Φίλες και Φίλοι
Θα ήθελα να αναφερθώ στους δύο βασικούς διεκδικητές της βουλευτικής έδρας στο νομό μας. Τον κ. Παπαδάτο και τον κ. Μοσχόπουλο.
Ο κ. Παπαδάτος, που ως φαίνεται έχει οικονομική ευμάρεια, μιας και βλέπει δύσκολη την εκλογή του στην Αθήνα, ήρθε εδώ στους αυτόχθονες για να μπορέσει να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο γι’ αυτόν.
Αλήθεια φίλες και φίλοι,
Πιστεύετε πραγματικά ότι ο κ.Παπαδάτος ξαπλωμένος στη πισίνα της βίλλας του στον Άγιο Κωνσταντίνο, θα μπορέσει να αφουγκραστεί και να αγωνιστεί για την εξαθλίωσή σας;
Όσον αφορά για τον έτερο υποψήφιο και απερχόμενο βουλευτή, δεν ήταν αυτός φίλες και φίλοι που ψήφισε αγόγγυστα τα πάντα και μάλιστα χωρίς τουλάχιστον να διασφαλίσει έστω, λέω έστω, τη λειτουργία των ΤΕΙ, της Ναυτικής Σχολής , το κλείσιμο των υπηρεσιών και γενικά να προωθήσει όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.
Αλήθεια φίλες και φίλοι πιστεύετε ότι τον Ιούνιο, υπάρχει περίπτωση να βάλει τα στήθια του μπροστά έτσι ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω εξαθλίωση σας.
Φίλες και φίλοι
Όλοι αυτοί έκαναν ότι έκαναν χωρίς να μας ρωτήσουν , χωρίς εμάς !!!! Τώρα εμείς ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς.
 
Φίλες και φίλοι,
Από αυτό εδώ το βήμα σας καλώ να σταματήσετε να είσαστε ένας ήχος που ζει στη σιωπή, σας καλώ να κάνετε την υπέρβασή σας.
Φίλες και φίλοι,
Από αυτό εδώ το βήμα σας κοιτάζουμε στα μάτια γιατί μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια, γιατί είμαστε και μείς εξαθλιωμένοι σαν και σας, γιατί και εμείς είμαστε ΟΧΙ με το μέρος του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων, αλλά στην αντίπερα όχθη μαζί σας, δίπλα σας,  με το μέρος του λαού.
Σας ζητάμε την ψήφο σας όχι για να σας δώσουμε μεγάλες υποσχέσεις και να σας πούμε ψέματα.
Σας ζητάμε την ψήφο σας για να μας δώσετε δύναμη και σας καλούμε στην απαρχή ενός δύσκολου επίπονου λαϊκού αγώνα ενάντια σε αυτούς που πρόδωσαν όλους εσάς.
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας εδώ απόψε και σας καλώ να μεταφέρετε παντού το μήνυμα νίκης και αγώνα!!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
 
 
Η ομιλία του Σπύρου Ματιάτου
 
Αγαπητές Κεφαλλονίτισσες,
Αγαπητοί Κεφαλλονίτες
Φίλες και Φίλοι
 
Μας ενώνουν πολλά.
 
Μας ενώνουν πολλά από το παρελθόν.
 
Κοινές ανησυχίες, κοινοί αγώνες, για Εθνική Ανεξαρτησία, ισότητα, Κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και δημοκρατία.
 
Μας ενώνουν πολλά και για το μέλλον.
 
Μας ενώνει η  αυτοπεποίθηση, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε οτιδήποτε καταδυναστεύει την ανθρώπινη ύπαρξη.  Μας ενώνει  η ισχυρή θέληση να παλέψουμε για να σταματήσουμε την εξαθλίωση της κοινωνίας μας και ν’  αλλάξουμε τη μοίρα της Πατρίδας μας.
 
Μα πάνω απ’ όλα, μας ενώνει η ανιδιοτελής αγάπη μας για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, έναν ιερό για μας τόπο, που θέλουμε να τον δούμε να ευημερεί να προοδεύει και να αναπτύσσεται, για να κρατήσει στην αγκαλιά  του τα παιδιά μας, και να μην ξαναζήσουμε το γνωστό σε όλους μας θλιβερό παρελθόν της μετανάστευσης, που στις μέρες μας έχει γίνει, ιδιαίτερα για τους νέους μας, αναγκαία διέξοδος για επιβίωση.
 
Φίλες και φίλοι.
 
Πάντα υπηρετούσα με συνεπεία τις αρχές και τις αξίες του Σοσιαλισμού, τις οποίες έχω κάνει και τρόπο ζωής μου.  Πίστευα ότι τις εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο δεν δίστασα να είμαι ενεργό μέλος, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, λόγω του επαγγέλματος μου. Τα τελευταία όμως χρόνια, με μεγάλη μου λύπη, αλλά και θυμό, βλέπω το πάλαι κοινωνικό κίνημα, στο οποίο πιστέψαμε και στηρίξαμε τις ελπίδες μας για το μέλλον των παιδιών μας, να πρωτοστατεί σε μια απαράδεκτη αντικοινωνική και αντεθνική πολιτική.  Μια πολιτική που στραπατσάρει ιδεολογίες, καταπατεί αρχές και σκοτώνει αξίες.  Μια πολιτική με την οποία χάνονται απαράγραπτα λαϊκά δικαιώματα, περιορίζει την Εθνική  μας Κυριαρχία και θυσιάζει την ευημερία της Ελληνικής Κοινωνίας στο βωμό των ξένων τοκογλύφων.  Μια πολιτική που ξεφτιλίζει κατά το χειρότερο τρόπο το Σοσιαλιστικό ιδεώδες. Μια πολιτική, που επαναλαμβάνω, θέλει να στείλει τα παιδιά μας  μετανάστες στο εξωτερικό, συμφωνώντας με τις  συμβουλές της κ. Μέρκελ και τέλος μια πολιτική με τραγικά αποτελέσματα, αφού τα τελευταία χρόνια, 2000 περίπου συνάνθρωποί μας από απόγνωση οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία, με αποκορύφωμα αυτή του 77χρονου στο Σύνταγμα, του οποίου οι δήθεν σοσιαλιστές κ. Κουκουλόπουλος και κ. Μπεγλίτης, με τις δηλώσεις τους δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του.
 
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
 
Σας το δηλώνω μέσα από την καρδιά μου.
Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτό το ΠΑΣΟΚ και να είμαι συμμέτοχος με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και με τη σιωπή μου, σε μια ολέθρια πολιτική για την χώρα μου και την κοινωνία της.
 
Θα ήθελα, όμως,  σε αυτό το σημείο να απευθύνω μια ερώτηση στους σοσιαλιστές βουλευτές, και ιδιαίτερα σε αυτούς που ζητούν και πάλι την ψήφο του Ελληνικού λαού.  Φαντάζομαι ότι και σεις θα θέλετε να μάθετε. «Από ποια συναισθήματα παρακινούμενοι, χειροκροτούσαν ικανοποιημένοι, κάθε φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν υπερψηφιζόταν τα μοιραία νομοσχέδια για την κοινωνία μας και τη χώρα μας;»  Ας μπει στον κόπο κάποιος να μας απαντήσει.
 
Αλλά και πάλι σας δηλώνω ότι, η συνείδηση μου δεν με αφήνει να συμπράξω με ανεγκέφαλους χειροκροτητές, που χειροκροτούν για την φτώχεια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση των Ελλήνων.
 
Φίλες και φίλοι
 
Μέσα σε αυτή την περιθωριοποιημένη πολιτική, κάποιοι μένοντας πιστοί στις αξίες στους και στις αρχές τους, σεβόμενοι τις  ανάγκες της κοινωνίας μας, βρήκαν τη δύναμη και το θάρρος να υψώσουν οδοφράγματα. 
 
Σε αυτά τα πολιτικά οδοφράγματα γεννήθηκε το κόμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.
 
Πίσω από αυτά τα οδοφράγματα ήταν αυτοί που πάλευαν όλο αυτό το διάστημα για να επικρατήσει μέσα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ που υποστήριζε τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής και όχι το ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ που υποστήριζε τη σκληρή λιτότητα.
 
Ήταν η Πρόεδρος μας, η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, η συμπατριώτισσά μας η Λούκα η Κατσέλη, που στήριξε με νόμο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που έβγαλε 27.000 επιχειρήσεις από τον ΤΗΡΕΣΙΑ με τις ρυθμίσεις των δανείων, που μείωσε τις τιμές των φαρμάκων, που προστάτευσε τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, που καταψήφισε την πολιτική του ΝΑΙ σε όλα, που εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία και καταδικάζει τον τόπο σε λιτότητα.
 
Ήταν η Λούκα η Κατσέλη, που επειδή έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο,  χαρακτηρίστηκε το  μαύρο πρόβατο της Σοσιαλιστικής (σε εισαγωγικά) κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκε από τα υπουργεία και διαγράφηκε δύο φορές από την κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Μετά από ώριμη σκέψη και μετά λόγου γνώσεως, αποφάσισα να συστρατευθώ με το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας και την Λούκα την Κατσέλη για να υπηρετήσω πιστά αυτό που μου λέει η συνείδηση μου και το οποίο εκφράζει το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας:  ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
 
Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες
 
Παρακολουθώ τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, με τις προεκλογικές φανφάρες τους, να προσπαθούν να μας μεθύσουν όπως ο καπνός το μελίσσι, για να πέσουμε στο καλάθι και να μας οδηγήσουν όπου αυτοί θέλουν. 
 
Αναφέρονται σε μέτρα εξόδου από την κρίση, λες και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία όλο αυτό το διάστημα να τα εφαρμόσουν, και να σώσουν τη χώρα, αλλά, θα τα εφαρμόσουν μετά τις εκλογές.  Μέχρι και παροχολογίες ακούμε λες και δεν υπάρχει κρίση. 
 
Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να μιλά για επιτεύγματα για τα οποία ζητά την εντολή του λαού για να τα ολοκληρώσει.  Και ρωτώ τον κ. Βενιζέλο, είναι επίτευγμα η εξαθλίωση της κοινωνίας, με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα δυσβάσταχτα χαράτσια, οι χιλιάδες άστεγοι, τα χιλιάδες συσσίτια, και τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις;
 
Μήπως είναι ψέματα κ. σοσιαλιστή  Βενιζέλο.  Σεις δεν τα δημιουργήσατε αυτά;
 
Φτάνει πια.  Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ως εδώ.
 
Ο Ελληνικός λαός σας έμαθε πλέον.
 
Μπορεί εσείς  να ξεχνάτε  τι έχετε  συνυπογράψει αλλά ο Έλληνας θυμάται πολύ καλά ότι έχετε συνυπογράψει την  καταδίκη της Χώρας μας και της κοινωνίας μας, μέσω του δευτέρου μνημονίου, που στην πραγματικότητα αυτό είναι και το πρόγραμμά σας.
 
Λυπάμαι κ. Βενιζέλο για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ που σοσιαλιστικό παραμένει μόνο στο όνομα.  Το εκφυλίσατε το μεταλλάξατε.
 
Αγαπητοί μου φίλοι    
 
Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν χαράξει το μονόδρομο του μνημονίου, η Κοινωνική Συμφωνία, ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάμε όλοι οι Έλληνες:  «Μια ρεαλιστική πολιτική εξόδου από την Κρίση». 
Εμείς δεν επιλέγουμε το χαοτικό ΝΑΙ σε όλα και το άκομψο ΟΧΙ σε όλα.  Ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει η πρόταση της σκληρής διαπραγμάτευσης, για να σταματήσει η αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, που αποδομεί το κοινωνικό κράτος και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.
Προτείνουμε μια εναλλακτική πολιτική Εθνικών Ισοδυνάμων, που αυξάνουν τα έσοδα και ελαχιστοποιούν την ύφεση και την ανεργία. 
Προτείνουμε μια εναλλακτική λύση με ένα δικό μας σχέδιο που περιλαμβάνει  συγκεκριμένα μέτρα απέναντι στο καταστροφικό μνημόνιο. 
 
 
Δεσμευόμαστε με μέτρα:
Που δεν μειώνουν μισθούς και συντάξεις.
Δεν αυξάνουν τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, ΕΦΚ)
Δεν αυξάνουν τη φορολογία στο εισόδημα της μέσης οικογένειας και των χαμηλών στρωμάτων.
Δεν βάζουν νέους φόρους στην ακίνητη περιουσία.
Δεν αυξάνουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, και
Δεν καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κλαδικές  συμβάσεις.
 
Δεσμευόμαστε με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που στηρίζεται σε 5 βασικούς άξονες:
1 Ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης για νοικοκυριά.
2. Δίκαιο μοίρασμα των βαρών και μείωση της σπατάλης
3. Ρευστότητα στην αγορά
4. Ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης και
5. Κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνική προστασία και συνοχή για τις ευάλωτες ομάδες.
 
Επίσης έχουμε ξεκινήσει έναν ανοικτό διάλογο με την κοινωνία, και αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο είναι προς διαβούλευση
12 συγκεκριμένες προτάσεις πρώτης προτεραιότητας για την οικονομία, 8 για το κράτος,  6 για το πολιτικό σύστημα και 5 για την παιδεία.  Και είναι σε διαβούλευση, γιατί θέλουμε να διαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με βάση τις δικές σας προτάσεις. 
 
Συμπατριώτισσες - Συμπατριώτες
 
Διακατέχομαι από συναισθήματα οργής, θυμού και αγανάκτησης, και για αυτά που βλέπω να γίνονται και να μη γίνονται και στα νησιά μας, στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη. Στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη που το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει να ακούγεται η φωνή της.
 
Θυμώνω να βλέπω την ανεργία να καλπάζει  στα νησιά μας, τους νέους να φεύγουν, τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις στο δρόμο, την κατάργηση και την απαξίωση των υπηρεσιών και των υποδομών, τη συρρίκνωση και τις ελλιπείς υπηρεσίες της υγείας, την διάλυση των δομών της παιδείας και την ανεπαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση με τα απέναντι λιμάνια αλλά και με το Θιάκι, και κανείς να μη νοιάζεται.
 
Αγανακτώ να βλέπω να τιμωρούνται οι κάτοικοι των νησιών  μας με δυσβάσταχτη ακρίβεια, σε καύσιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης και να μην προσπαθούμε  να βρούμε τρόπους για να ανασάνουν τα νοικοκυριά μας.
 
Οργίζομαι  να βλέπω να κλείνουν τα τμήματα του ΤΕΙ, ένα από τα πολλά έργα του Γεράσιμου Αρσένη, στην Κεφαλλονιά,  που τα έκτισε με την αγάπη του, για να δώσει νεανική πνοή σε αυτόν εδώ τον τόπο, κάτι που το είχε ανάγκη, την Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού να κλείνει, τα ακίνητα που αποτελούν κοινωνική περιουσία του Κεφαλλονίτη και του Θιακού, να μην παραχωρούνται στους φυσικούς ιδιοκτήτες τους και για όλα αυτά να μην ακούγεται άχνα αντίδρασης από επίσημο στόμα.
 
Θα τονίσω και πάλι ότι, ειλικρινά λυπάμαι να βλέπω τον ασυμβίβαστο Κεφαλλονίτη να ξεχνά ότι στο κοινοβούλιο τον στέλνει ο τόπος που γέννησε τον Μαρίνο Αντύπα και τους Ριζοσπάστες αγωνιστές, ο τόπος που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του σοσιαλιστικού ιδεώδους, να ταυτίζεται με τις συντηρητικές επιλογές μιας μεταλλαγμένης παράταξης,  να πειθαρχεί στις εντολές της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, να συμβιβάζεται με την καταστροφική πολιτική του «ναι σε όλα», και να μη διεκδικεί και να αγωνίζεται για μια καλύτερη  τύχη για τα νησιά μας και τη κοινωνία μας, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα. 
 
Είναι αδιανόητο ο πολιτικός των νησιών μας, να φορά κομματικό φίμωτρο, και να μην δαγκώνει παλεύοντας, για τα προβλήματα που μας απασχολούν, ενώ προς έκπληξη μας να βλέπουμε πολιτικούς άλλων περιοχών, να υποβάλουν στην βουλή σωρεία ερωτήσεων για λογαριασμό των νησιών μας.  Αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι είναι η ωμή πραγματικότητα.
 
Όραμά μου είναι ο Κεφαλλονίτης πολιτικός να είναι συνεχιστής της μοναδικής πολιτικής ιστορίας και κουλτούρας του τόπου μας. Να ταυτιστεί με τα ιδανικά, τις αξίες, τη δύναμη και το θάρρος των ιερών τεράτων της πολιτικής μας ιστορίας.   
 
Φίλες και φίλοι
 
Για μένα η Κεφαλλονιά δεν είναι απλά ο τόπος μου, δεν είναι απλά η πατρίδα μου.  Όπως δεν είμαι κατ’ επάγγελμα σοσιαλιστής, έτσι δεν είμαι και  από συμφέρον Κεφαλλονίτης.  Για μένα η Κεφαλλονιά είναι ιδέα την οποία τη βάζω πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό ή άλλο συμφέρον.  Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι χρέος μου να συμπορεύομαι με αυτούς που αγαπούν και δεν ξέχασαν τον τόπο μου.   
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στο τιμόνι του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας, βρίσκεται η Λούκα η Κατσέλη, μέλος μιας Κεφαλλονίτικης πολιτικής οικογένειας, που έχει δείξει έμπρακτα την ανιδιοτελή αγάπη της για τα νησιά μας. Τόσο ο Γεράσιμος Αρσένης όσο και η ίδια, η οποία στο σύντομο διάστημα που διετέλεσε σε υπουργικές θέσεις συνέβαλε αποφασιστικά, στην χρηματοδότηση της αποκατάστασης της γεφύρας Δεβοσέτου, στην κατασκευή του λιμανιού του Πισσαετού της Ιθάκης και  στην δημιουργία 344 θέσεων εργασίας στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη, μέσω ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη στήριξη της Εργασίας.  Ο Βουλευτής μας γι’ αυτή της την προσφορά την είχε ευχαριστήσει δημόσια.
 
Αγαπητοί συμπατριώτες
 
Η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη είναι νησιά ονειρεμένα.  Νησιά με ιδιαίτερη ομορφιά, πλούτο και παράδοση.  Νησιά τα οποία έχουν πολλές δυνατότητες.
 
Μπορούμε να χαράξουμε νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας.  Και μπορούμε να τους χαράξουμε επενδύοντας  στον πολιτισμό μας, στο περιβάλλον μας, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό , στην παιδεία και στην υγεία.
 
Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο ειδικά για τα νησιά μας. Ένα σχέδιο που συζητάμε μαζί σας, και  το οποίο δεσμευόμαστε ότι θα το παλέψουμε, αν ο λαός μας δώσει μια δυνατή φωνή, μετά τις εκλογές. 
 
Ενδεικτικά αναφέρω ότι, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κάτι που τα τελευταία χρόνια, το ζητά μεγάλος αριθμός τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, και που τα νησιά μας έχουν μείνει πολύ πίσω, μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών, αλλά και πολύ περισσότερο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.  
 
Η αναβάθμιση και όχι το κλείσιμο των τμημάτων των ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την παραγωγικότητα του τόπου μας, ειδικά του τμήματος της Βιολογικής καλλιέργειας,  με τη δημιουργία βιολογικών και άλλων πρότυπων καλλιεργειών,  βάζουν τα νησιά μας σε εφικτούς ρυθμούς ανάπτυξης.
 
Πάρα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει θέληση, μεράκι και σωστή καθοδήγηση. Πρέπει, να υπάρχει συνεργασία τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και με την τοπική κοινωνία.
 
Η Κοινωνική Συμφωνία, επίσης, συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της, ρεαλιστικές λύσεις και για τα προβλήματα της νησιώτικης Ελλάδας λύσεις που περιφρουρούν και διασφαλίζουν την ζωή των νησιωτών μας, λύσεις από τις οποίες ευεργετείται η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη.
 
Φίλες και φίλοι
 
Με τους συνυποψήφιους μου, τη Χριστίνα και τον Παναγή, τον Παναγή και τη Χριστίνα, δεν μας χωρίζει τίποτα. Αντίθετα μας ενώνουν πολλά.  Μας  ενώνουν αξίες, αρχές και οράματα τα οποία ταυτίζονται με τα δικά σας και τα οποία ο πολιτικός μας χώρος ανηλεώς τα ποδοπάτησε.  Μας ενώνει η επιθυμία να δούμε την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη να αποκτήσουν ξανά τη χαμένη τους φωνή.
 
Μας ενώνει η μάχη που δίνουμε και οι τρεις μαζί  ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου που εφαρμόζουν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν, το ΠΑΣΟΚ και οι Νέα Δημοκρατία.
 
Αντίθετα από αυτούς που σφάζονται εσωκομματικά, για το ποιος θα επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας, εμείς και οι τρεις, με πίστη στο κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, στο πρόγραμμα μας, και στη Λούκα την Κατσέλη,  παλεύουμε χωρίς φόβο, για να επικρατήσει μια νέα κοινωνική συμφωνία, για την Ελλάδα, στην Ευρώπη.
 
Αγαπητές Συμπατριώτισσες αγαπητοί συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι,
 
Οι εκλογές αυτές είναι οι ποιο κρίσιμες των τελευταίων ετών.
 
Αυτοί που θέλουν το μνημόνιο, τις αγορές και τους ξένους κερδοσκόπους, ας στηρίξουν  το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έχουν ταυτιστεί με αυτές.  
 
Όσοι διαφωνούν με αυτά που έχουν συνυπογράψει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και τα οποία θα εφαρμόσουν την επόμενη των εκλογών, ας το δείξουν έμπρακτα στην κάλπη. Ο Ιούνιος θα είναι αργά.
 
Αυτοί που δεν θέλουν τον πολιτικό των νησιών μας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, φιμωμένο από τα κομματικά συμφέροντα, και μαριονέτα των πολιτικών αρχηγών τους, ας συμπορευτούν μαζί μας.
 
Η Κοινωνική Συμφωνία διαθέτει ρεαλιστικό πρόγραμμα και προτάσεις.
 
Σας ζητάμε να μας δώσετε τη δύναμη για να αποκτήσουμε μια δυνατή φωνή για την υλοποίησή του. 
 
Σας  καλούμε δυναμικά την Κυριακή να προσέλθετε όλοι στις κάλπες, να κάνουμε μαζί το όραμα πραγματικότητα.  
 
Από τη Δευτέρα το πρωί με την Κοινωνική Συμφωνία στη βουλή, η Κεφαλλονια και η Ιθάκη, αποκτά φωνή και δύναμη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας μας.
 
 
 
ομιλία της Χριστίνας Μπίρμπα
 
 Φίλες και Φίλοι μου.
-          Δεν σκοπεύω να σας κουράσω με πολιτικούς όρους  και ξύλινο λόγο.  Απλά και μετά λόγου γνώσης θα σας καταθέσω  την πίκρα μου, τη θλίψη μου , την οργή μου και όλα αυτά τα συνακόλουθα συναισθήματα τα οποία έπονται πάντα του ξεγυμνώματος του Βασιλιά! Και στην προκειμένη περίπτωση ο Βασιλιάς είναι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού σκηνικού της χώρας  μας.
-          Δεν θα πλέξω επίσης το εγκώμιο της Λούκας Κατσέλη , της οποίας το πολιτικό ήθος-  και όχι μόνο- , η εντιμότητα,  και η  πολιτική παρρησία είναι γνωστά  σε όλους μας .
-          Θα μου επιτρέψετε μόνο - μέσα στο γενικό ορυμαγδό -  να αισιοδοξώ για το αύριο της Ελλάδας, την ανάσταση της Ελλάδας! Το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει σήμερα ας γίνει αφορμή να οδηγηθούμε σε μονοπάτια δημιουργίας, αναδεικνύοντας ανώτερους πνευματικά και συνειδησιακά πολίτες και πολιτικούς, αρχίζοντας από την αποδοχή και των δικών μας ευθυνών για την κατρακύλα αυτής της χώρας. Άθελά μας και μη μπορώντας να φανταστούμε την αλαζονεία και το θράσος των κατ΄ επανάληψη σωτήρων μας,  με  μεγάλες ανοχές και αντοχές δώσαμε πολλές φορές  γη και ύδωρ σε ανήθικους τυχοδιώκτες της ιδεολογίας, οι οποίοι αφού μας δούλεψαν, πήραν από τα … δανεικά της Ελλάδας  την πλουσιοπάροχη αμοιβή τους και σε εμάς  άφησαν ενέχυρο τη βαριά παρακαταθήκη των ανομιών τους.
-          Το τραγικό αυτό πάθημα ας μας γίνει μάθημα . Ας μάθουμε επιτέλους και εμείς να ελέγχουμε, να κρίνουμε και  να απαιτούμε την εφαρμογή των αρχών που διέπουν τον  πολιτικό  χώρο  της επιλογής μας. Να σταματήσουμε  πλέον να είμαστε  άβουλοι  χειροκροτητές όποιων αποφάσεων  παίρνονται για μας χωρίς εμάς.  Να συνειδητοποιήσουμε το ρόλο μας ως πολίτες αυτής της χώρας. Δεν είμαστε νεροκουβαλητές και υποτακτικοί κανενός αυτοχριζόμενου σωτήρα. Είμαστε υποστηρικτές του ήθους και της αξιοπρέπειας.  Είμαστε η κινητήρια δύναμη του έθνους μας. Είμαστε αυτοί που για μια ακόμη φορά θα σηκώσουν υπερήφανα το κεφάλι , θα παλέψουν και θα ανακτήσουν γρήγορα  τη χαμένη τους  αξιοπρέπεια, αποδίδοντας τα τω Καίσαρι στους καπηλευτές  της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.
-          Πιστεύω ότι είναι  λάθος να στεκόμαστε μόνο γύρω από το μνημόνιο και τις τραγικές οικονομικές του  συνέπειες. Το μνημόνιο ήταν απλά η αναπόφευκτη συνέπεια πρότερων  εγκληματικών πράξεων ή παραλείψεων εξαιτίας  της άλωσης κάθε ηθικής αξίας και αισθήματος δικαίου. Το έγκλημα συντελέσθηκε αργά και σταθερά.  Ο πλήρης ευτελισμός των αξιών  μοιραία οδήγησε στον  πλήρη εξευτελισμό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αν ρωτήσει κάποιος σήμερα το συνώνυμο της λέξης έξυπνος,  θα πάρει αυθόρμητα την απάντηση ότι είναι η λέξη «λαμόγιο»!  Οδηγηθήκαμε  σε πλήρη σύγχυση αξιών! Όποιος ενεργεί με αυτοσεβασμό, συνείδηση και φιλότιμο σήμερα λογίζεται  ως βλάκας!  Όποιος έχει διαγράψει  από το λεξιλόγιό του αυτές τις λέξεις,  δεν έχει ηθικούς φραγμούς και διαθέτει περίσσιο θράσος,  είναι ο έξυπνος , ο πετυχημένος και διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να ηγηθεί της σωτηρίας των…. Τεμπέληδων και.. διεφθαρμένων Ελλήνων!
-          Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτόν τον παραλογισμό! 
-          Ας μην επιτρέψουμε πλέον τη συνεχή υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
-          Ας απαιτήσουμε το σεβασμό που μας ανήκει.
-          Ας διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά αυτά που μέχρι χθες ήταν αυτονόητα!
-          Ας διεκδικήσουμε σθεναρά το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια!
-          Ας δώσουμε ηχηρό χαστούκι σε αυτούς που με μαθητική ακρίβεια οδηγούν τα παιδιά μας είτε σε ανεύρεση άλλης πατρίδας, είτε στην επαιτεία των ψίχουλων που θα περισσέψουν από τα δικά  τους «περιούσια» παιδιά!
-          Ας κάνουμε αρχή μας την επιβράβευση των έντιμων πολιτικών όχι των αλάνθαστων πολιτικών.
-          Ας τιμωρήσουμε με την ψήφο μας κάθε αλαζόνα και  φαύλο εκμεταλλευτή της ανοχής και της αντοχής μας και ας δώσουμε χώρο και δύναμη σε φωνές που πρεσβεύουν ήθος και εντιμότητα.
-          Ας  μη σταθούμε «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα να προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα». Το θαύμα δεν θα το προσμένουμε! Θα το δημιουργήσουμε!  Με ψηλά το κεφάλι, με σκληρή  δουλειά και προσπάθεια , με ήθος και εντιμότητα.
-  ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!
      -  ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ  ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου