Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΣΟΚ στην Ευρώπη:


Ενημερώση από τον Βασίλη Λορετζάτο
Η De La Rue αναμένει παραγγελία χαρτονομισμάτων
σε δραχμές και αναζητά τα υδατογραφήματα


Είχε σχέση το σημερινό - απόρρητο- τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Παπούλια με την υπόθεση αυτή; - (upd 21:48)
Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 18/5/2012, 19:35
τελ. ενημέρωση 18/5/2012
Φωτό από τις εγκαταστάσεις της De La Rue
Φωτό από τις εγκαταστάσεις της De La Rue

Για παραγγελίες δραχμών ετοιμάζεται βρετανική εταιρεία
τη συλλογή των υδατογραφημάτων για να είναι έτοιμη για τύπωμα
Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα τους, οι βρετανικοί Times, αναφέρουν ότι η ιδιωτική εταιρεία De La Rue, ετοιμάζεται να τυπώσει δραχμές.


Η De La Rue , αναλαμβάνει το τύπωμα χαρτονομισμάτων για τουλάχιστον 150 χώρες και ήδη προετοιμάζεται για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή!!!

Σύμφωνα με τους Times, ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν ζητήσει από το προσωπικό να εκτιμήσει τους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας από επανακυκλοφορία της δραχμής, καθώς και να αναζητήσει την παλιά συλλογή για τη βάση των υδατογραφημάτων, προκειμένου να είναι έτοιμοι για τύπωμα.

Από τη μεριά της εταιρείας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, δηλαδή, ούτε το διέψευσε ούτε το επιβεβαίωσε!

Το ζήτημα είναι, ότι η De La Rue, ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία συμμετοχής σε πολιτικά παιχνίδια, και η μη διάψευση της είδησης εκ μέρους της, δίνει μια εκρηκτική διάσταση στην συγκεκριμένη υπόθεση! Προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μια εταιρία όπως η De La Rue, «σπεκουλάρει» το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα της Δραχμής, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε σήμερα, Βενιζέλος και Σαμαράς;

Επίσημη τοποθέτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν υπήρξε, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός ότι στην Ευρώπη έχουν όλοι , σίγουρη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, χωρίς όμως να εξηγούν με ποιον τρόπο θα γίνει, μιας και αν δεν φύγουμε από μόνοι μας, απλά δεν μπορούν να μας διώξουν.

Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι θα εγκαταλείψουμε από μόνοι μας την Ευρωζώνη, σημαίνει ότι ήδη η Ελληνική πλευρά έχει δρομολογήσει εδώ και καιρό τις εξελίξεις. Και όταν λέμε Ελληνική πλευρά εννοούμε τον Λουκά Παπαδήμο κυρίως και τον Γιώργο Παπανδρέου κατά δεύτερο λόγο!

Μήπως το σημερινό τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Παπούλια είχε σχέση με το θέμα αυτό; Μήπως η έλευση Σουλτς σήμερα στην Αθήνα, έγινε για να διερευνηθούν οι πολιτικές διαθέσεις των κομμάτων στο ζήτημα αυτό;

Μπορεί να απαντήσει ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ.Πικραμμένος, τι του είπε στην κατ ιδίαν συνάντησή του ο Λουκάς Παπαδήμος για το ζήτημα της δραχμής, ή θα τρέχουμε σε λίγο όλοι, να ψαχνόμαστε όπως στην περίπτωση Προβόπουλου, αν ενημέρωσε ο τραπεζίτης ή όχι τα κόμματα;

[20:12]

Το πόσο δίκιο είχαμε σε όσα γράψαμε πριν μερικές ώρες, φάνηκε στις 20:12, από την επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυβερνήσεως, σχετικά με το τηλεφώνημα Μέρκελ στον Παπούλια. Η Μέρκελ στην ουσία πρότεινε στον Παπούλια δημοψήφισμα μαζί με τις εκλογές για παραμονή στο Ευρώ!

[20:22]

Βόμβα Μέρκελ έσκασε στα χέρια του Παπούλια και Πικραμμένου, σε μια προσπάθεια να πιεστεί ο λαός για να ξαναδώσει ψήφο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ετσι πριν λίγο, έγινε γνωστό ότι «σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου πάντως σημειώνεται πως «είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης», και την σχετική είδηση δημοσιεύσαμε εδώ [σχετικό άρθρο].

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται ακόμη πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

[20:48]

Η είδηση αυτή προκάλεσε την έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter, «η προκλητική παρέμβαση της κ. Μερκελ στα εσωτερικά μας, έχει στόχο την Αριστερά». «Θα γίνει μπούμερανγκ για τους συνεταίρους του μνημονίου» προσθέτει.

[21:48]

Θα μας τρελάνει όλους η Μέρκελ, αφού τώρα παρά την ξεκάθαρη ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας, τώρα το Βερολίνο διαψεύδει το αίτημα για δημοψήφισμα!

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"! Λίγο νωρίτερα, το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων είχε αντιδράσει αρνητικά και έντονα στην γερμανική πρόταση.

Προφανώς λοιπόν, η Μέρκελ έκανε τη "δουλειά" της και τώρα απλά διαψεύδει την είδηση αυτή. Πάντως το μήνυμα ... "πέρασε"!

Περισσότερες εξελίξεις σε λίγο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου