Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

O 3ος παγκόσμιος άρχισε ήδη από την Aθήνα


«διά την των χρημάτων χρήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται»;
Πλάτων, Φαίδων 66γ
«Οι εργάτες επιθυμούν να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα, οι εργοδότες να δώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Και οι δύο επιδιώκουν να οργανωθούν. Οι πρώτοι για να πετύχουν αύξηση των μισθών και οι δεύτεροι τη μείωσή τους».
Adam Smith: «πλούτος των εθνών».κεφ.8ο παρ.11
Αν δεχτούμε τη ρήση του Πλάτωνος, πως «η αιτία όλων των πολέμων είναι το χρήμα», δηλαδή το κέρδος για την απόκτηση υλικών αγαθών, τότε, πέρα από ανόητες συνωμοσιολογικές θεωρίες, με αμιγώς λογικά επιχειρήματα, μπορούμε να πούμε, πως ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος άρχισε ήδη.
Πέρα πάλι από συνωμοσιολογικές θεωρίες, αν ο 1ος άρχισε στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο Σεράγιεβο, εντελώς συμπτωματικά, ο 3ος άρχισε πάλι στα Βαλκάνια, αυτή τη φορά στην Αθήνα, η οποία εδώ και τρία χρόνια είναι στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος όλων εκείνων των κερδοσκόπων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «η των ημών χρημάτων χρήσις».
Αν μέχρι πριν δυο ή τρεις δεκαετίες, πριν δηλαδή τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, οι πόλεμοι εκδηλωνόταν (φαινόταν προς τα έξω) σαν πόλεμοι των εθνών, με το πρόσχημα «για περισσότερο ζωτικό χώρο», σήμερα, στο λεγόμενο «πλανητικό χωριό-Γη», όπου κεφάλαια και κέρδη δεν έχουν πατρίδα, «η των χρημάτων χρήσις» των κερδοσκόπων, έχει έναν και μοναδικό αντίπαλο, εκείνον που μπορεί να παράξει πλούτο, τον εργαζόμενο.
ΔΕΙΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ  :http://www.iloveithaki.gr/2012/03/3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου