Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς



 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  Ν. Σ. Ε. ΣΥΡΙΖΑ
 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

syriza_logo.jpg
Α. Αυτές τις μέρες και μετά από δύο χρόνια πρωτοφανούς λιτότητας, ένας δοτός πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση χωρίς καμία νομιμοποίηση, μαζί με την τρόικα (ΔΝΤ,Ε.Ε., ΕΚΤ.), πήραν και παίρνουν αποφάσεις που θα οδηγήσουν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας της χώρας μας σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Έχει γίνει πια σαφές στους πάντες ότι το «κούρεμα» και η νέα δανειακή σύμβαση μόνο δεινά θα φέρουν στο σύνολο των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, επαγγελματιών, αγροτών και νέων που ζουν σε τούτη τη χώρα. Ωστόσο, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ( και ακροδεξιάς μέχρι πρότινος) , η κυβέρνηση του πρωθυπουργού – τραπεζίτη, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της, προς όφελος μόνο των πλουσίων, των τοκογλύφων και των τραπεζών. Είναι προφανές ότι η σημερινή σύνθεση της βουλής δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις διαθέσεις του ελληνικού λαού, ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση.
Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί.
Η εκτροπή αυτή δεν πρέπει να σταματήσει.
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί.



Καθώς η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος γίνεται κάθε μέρα και πιο βαθιά, τίθεται με μεγαλύτερη οξύτητα το ερώτημα ποιος θα πληρώσει την κρίση: ο κόσμος της εργασίας ή το κεφάλαιο. Η φανερή πια αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, αλλά και παροχές δημόσιας υγείας και παιδείας, κάνει επιτακτική αλλά και επίκαιρη τη σοσιαλιστική προοπτική. Μπροστά στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ελίτ, οι τράπεζες, οι «αγορές», το κεφάλαιο ενάντια στον κόσμο της εργασίας, η Αριστερά οφείλει να αντιπαραβάλει μία εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κρίση και μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.


Αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό όταν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης κατέρχονται στις ερχόμενες εκλογές με εκλογικό τους πρόγραμμα τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει!


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την περίοδο αυτής της μάχης ενάντια στον «μονόδρομο» των μνημονίων. Είναι, δηλαδή, μία πρόταση που αφορά την περίοδο μέχρι τις εκλογές, τις ίδιες τις εκλογές αλλά και τη μετεκλογική περίοδο.
Άλλωστε όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μία Αριστερά συσπειρωμένη σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι σε θέση να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Γι’ αυτό και η συσπείρωση της Αριστεράς  είναι αίτημα της κοινωνίας και οι ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν σε αυτό το αίτημα της κοινωνίας.


Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τους κεντρικούς προγραμματικούς άξονες μίας ριζοσπαστικής πολιτικής που απαιτεί αλλαγές στους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς, τν οποία θα μπορούσε να εφαρμόσει μία κυβέρνηση της Αριστεράς, στηριγμένη σε ένα ενωτικό, αγωνιστικό , μαχητικό κίνημα. Οι κύριου άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:


1.    Άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο, ανατροπή της πολιτικής που μας βυθίζει στην ύφεση και οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή. Ακύρωση του Μνημονίου και των μέτρων που απορρέουν από αυτό.
2.    Ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν.
3.    Ανατροπή της λιτότητας – αναδιανομή του πλούτου. Για την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι και αυτοί που τη δημιούργησαν.
4.    Προτεραιότητα για την Αριστερή είναι η κοινωνία και οι ανάγκες της.
5.    Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (ή και όλου) χωρίς μνημόνια λιτότητας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
6.    Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό-δημοκρατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση / κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
7.    Μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, στη βάση των αναγκών της κοινωνίας.
8.    Υπεράσπιση δημόσιων αγαθών Υγείας – Παιδείας – Κοινωνικής Ασφάλισης.
9.    Υπεράσπιση της δημοκρατίας.
10.    Λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία.

Μπροστά σε αυτή την καπιταλιστική κρίση, είναι πιο απαραίτητη από πότε η συγκρότηση ενός νέου ισχυρού πόλου, ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μίας νέας λαϊκής πλειοψηφίας που θα ανατρέψει αυτές τις κυβερνήσεις και την πολιτική τους. Στον πυρήνα αυτού του μετώπου πρέπει να είναι η Αριστερά, η Αριστερά που ανοίγει νέους δρόμους προς τον σοσιαλισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την ενωτική του πρόταση γιατί πιστεύει πως απέναντι στον μύθο των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο Δρόμος της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, ο δρόμος της Αριστεράς.

Β. Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ , ΟΙ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Στα πλαίσια της παραπάνω πολιτικής πρότασης  και προκειμένου αφ ενός μεν να μειωθούν οι συνέπειες του ληστρικού εκλογικού νόμου ο οποίος ειδικά στις μονοεδρικές λειτουργεί ως πλειοψηφικό σύστημα και αφ ετέρου γιατί αυτό μπορεί να είναι η απαρχή μίας μεγάλης ενωτικής παρουσίας της Αριστεράς προτείνουμε κατ’ αρχήν στο ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ με ελάχιστο κοινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και την τοπική προοπτική και με υποψήφιο ή υποψήφιους κοινής αποδοχής.


Η έδρα της Κεφαλονιάς – Ιθάκης και των άλλων μονοεδρικών θα γίνει έτσι με πολύ μεγάλες πιθανότητες αριστερό βήμα για την προστασία και προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων και της πλειοψηφίας του λαού των περιοχών τους.
Η πρόταση αυτή τίθεται από σήμερα σε δημόσια κρίση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:
Η Ν.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης αποτελείται από τους:
•    Γιαννόπουλος Γεώργιος
•    Δελλαπόρτας Γεώργιος
•    Δεστούνης Γεράσιμος
•    Ματαράγκας Στέλιος
•    Πετράτος Κων/νος
•    Πεφάνη Σουζάνα
•    Πούλος Παναγής
•    Γαλιατσάτος Θεόδωρος (Μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής)

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 20/03/2012                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου