Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Απάντηση του Περιφερειάρχη, σε άρθρο Γεράσιμου Φόρτε


   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ   http://www.ionianpress.gr
Απάντηση σε άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γεράσιμου Φόρτε, με τον τίτλο: «Περιφέρεια Κέρκυρας και… λοιπών Ιονίων Νήσων», δίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, τονίζοντας πως τα νησιά αντιμετωπίζονται ισότιμα αλλά η συχνή παρουσία του σε αυτά καθίσταται, μερικές φορές, δύσκολη εξαιτίας των υποχρεώσεων για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων, με επαφές σε Υπουργεία, συμμετοχή σε αλλεπάλληλες συσκέψεις και με κριτήριο πάντα την επίλυση προβλημάτων. 

Η απάντηση του Περιφερειάρχη

    Αγαπητέ κύριε Φόρτε,

    Ξέρω ότι είσαστε ένας από αυτούς που υπερασπίζεται και πιστεύει, όπως κι εγώ, ότι την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν την ίδρυσε ο «Καλλικράτης» αλλά οι ίδιοι οι Επτανήσιοι, που έζησαν για αιώνες ως ξεχωριστή διοικητική οντότητα, με λαμπρό πολιτισμό και ξεχωριστή ιστορία.

    Παρά ταύτα, με έμμεσο τρόπο, ζητάτε την τακτική παρουσία του Περιφερειάρχη στα νησιά και δεν σας αδικώ. Συχνά, όμως, οι υποχρεώσεις είναι πολλές είτε στην έδρα της Περιφέρειας είτε στην Αθήνα είτε αλλού και όπου κάθε φορά απαιτείται, για την προώθηση θεμάτων της Περιφέρειάς μας.

    Γνωρίζετε ότι τηρώ απόλυτα τις δεσμεύσεις μου και για εμένα οι πολίτες της Επτανήσου έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ως Περιφερειάρχης δεν κάνω καμία διάκριση και σημαντικά έργα έχουν δρομολογηθεί και στην Κεφαλονιά.
    Εν προκειμένω στα θέματα του Τουρισμού η Περιφέρεια λειτουργεί ισότιμα για όλα τα νησιά και η παρουσία μας στις διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις γίνεται χωρίς διάκριση, η συμμετοχή δε όλων των παραγόντων του Τουρισμού είναι ελεύθερη.

     Οι συνεργάτες μου, όπως είναι οι Αντιπεριφερειάρχες, λειτουργούν σε κατεύθυνση που έχουμε από κοινού χαράξει και δεν αμελούν να σας καλούν και να σας ενημερώνουν αλλά και να δέχονται και τις δικές σας υποδείξεις.

     Δεν σας κρύβω ακόμη ότι, παρά τις δυσκολίες και παρά τα εμπόδια και τις άσχημες συγκυρίες, η Περιφέρεια λειτουργεί με στόχο να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτές τις δυσκολίες.
     Οι αλλαγές που έρχονται δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για ολιγωρία ούτε για έλλειψη συνεργασιών, που κρίνονται απαραίτητες για την ενότητα, για την ενίσχυση της Περιφέρειας και την από κοινού προώθηση θεμάτων που μας απασχολούν».     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου