Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το... πικρό ποτήρι και πως Χάθηκε μεγάλη και ιστορική ευκαιρία!


 
O ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στο gazzetta.gr, Δημήτρης Τομαράς, γράφει για την γεύση που άφησε ο αποκλεισμός από την Μέταλιστ στον Ολυμπιακό, τα προβλήματα μετά τις αλλαγές των Ιμπαγάσα και Μανιάτη, την πίστη για το διπλό στο ΟΑΚΑ και όχι μόνο... 
Χάθηκε μεγάλη και ιστορική ευκαιρία!
Ο Ολυμπιακός χάνοντας το παιχνίδι με την Μέταλιστ έχασε μία μεγάλη και ιστορική ευρωπαϊκή ευκαιρία. Απώλεσε την δυνατότητα να βρεθεί στις 8 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ και σε συνδυασμό με τους συλλόγους που είχαν περάσει να κυνηγήσει μία ακόμα καλύτερη πορεία στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις του. Ήταν μία πολύ κομβική ευρωπαϊκή στιγμή για την ομάδα του Βαλβέρδε, που εάν συνέχιζε θα έγραφε ιστορία και θα είχε το δικαίωμα να κάνει ακόμα πιο μεγάλα όνειρα.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε κρατούσαν το ματς στα χέρια τους μέχρι το 81', οπότε και η Μέταλιστ κατάφερε να βάλει το πρώτο γκολ και εν συνεχεία να κάνει το 1-2 στο 87' βάζοντας... ταφόπλακα στα όποια όνειρα των ερυθρόλευκων για να συνεχίσουν στον θεσμό. Και όλα αυτά ενώ ο Μέγιερι είχε αποκρούσει το πέναλτι του Ντέβιντς. Ένας Μέγιερι βέβαια που έχει την ευθύνη του για τα δύο τέρματα της ουκρανικής ομάδας.
Αλλαγή εικόνας στην επανάληψη
Όσο καλός ήταν στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός που έβαλε ένα γκολ και είχε δύο δοκάρια, τόσο... πεσμένος ήταν στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κερδίζουν στο πρώτο ημίχρονο ακόμα και με 3-0, κάτι που όμως δεν έγινε και έτσι στο Β' μέρος του αγώνα όπου ο ρυθμός τους και η έντασή τους δεν ήταν η ίδια, ειδικά από το 70' και μετά δεν μπορούσαν να αποδώσουν με τίποτα τα αναμενόμενα, δίνοντας χώρους στην Μέταλιστ που δεν τους... χαρίστηκε.
Πρόβλημα μετά τις αλλαγές των Ιμπαγάσα και Μανιάτη
Οι αποχωρήσεις των Ιμπαγάσα και Μανιάτη ήταν μεν αναγκαίες λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν με τους δύο παίκτες όμως από την άλλη δημιούργησαν πρόβλημα στο κέντρο του Ολυμπιακού. Η μεσαία γραμμή των Πειραιωτών έχασε τον ρυθμό και την ισορροπία που είχε μέχρι τότε, κάτι που επέτρεψε στους παίκτες της Μέταλιστ να βρουν μέτρα, να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά και να βγάζουν φάσεις.
Ο Μοντέστο (που έκανε το πέναλτι) και ο Μακούν δεν κατάφεραν να αποδώσουν όσο καλά έπρεπε, κάτι που φάνηκε στο γήπεδο. Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς ότι οι δύο συγκεκριμένες αλλαγές έπληξαν καίρια τον Ολυμπιακό και επηρέασαν την ροή του αγώνα.
H ανησυχία για την έλλειψη συνεργασίας Τζιμπούρ-Μιραλάς
Για ακόμα έναν αγώνα πάντως φάνηκε ότι οι Τζιμπούρ και Μιραλάς δεν έχουν την αναμενόμενη διάθεση για να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλον όπως πρέπει. Ο Αλγερινός με τον Βέλγο δεν λειτούργησαν ορισμένες φορές όπως έπρεπε μέσα στο παιχνίδι με συνέπεια να μεταδίδουν μία ανησυχία στις κερκίδες και τον κόσμο που αδυνατούσε να κατανοήσει τον λόγο που όταν πρέπει να πασάρει ο ένας στον άλλο δεν το κάνει... Εάν οι δύο τους είχαν συνεργαστεί πιο καλά ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
Πρωτάθλημα και πίστη για το... τρίποντο στο ντέρμπι
Αναγκαστικά πια ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους το μεγάλο και σπουδαίο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στο λιμάνι άπαντες τονίζουν ότι θα πρέπει να συνέλθουν άμεσα και να ανακάμψουν το συντομότερο δυνατό.
Στο... στρατόπεδο των Περαιωτών υπάρχει πάντως πίστη για το διπλό. Διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τιμ εκτιμούν ότι η ομάδα τους θα μπορέσει να κάνει ένα πολύ καλό ματς και ότι θα φύγει με το τρίποντο από την Καλογρέζα.
Το απίστευτο... ξενέρωμα σε κερκίδα
Φυσικά δεν είναι διόλου δύσκολο να μεταφέρουμε το... ξενέρωμα της κερκίδας στο Καραϊσκάκη. Το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε μέχρι και το 80' έδωσε την θέση του σε μία εικόνα πλήρους απογοητεύσης. Ο κόσμος του Ολυμπιακού που είχε ετοιμάσει το κορεό στο περιθώριο του αγώνα, που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά και να φωνάζει, που γέμισε και πάλι το φαληρικό γήπεδο και ο οποίος δημιούργησε μία μοναδική και εκρηκτική ατμόσφαιρα, δεν πίστευε αυτό που έβλεπε.
Άλλοι στέκονταν και απλά κοίταζαν το γήπεδο, άλλοι... αναθεμάτιζαν, άλλοι απορούσαν με αυτό που συνέβη και άλλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν πως γύρισε ένα τέτοιο παιχνίδι. Από το ζενίθ στο ναδίρ...
Δεν το πίστευαν οι παίκτες!
Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού όπως ήταν λογικό υπήρξε απογοήτευση, αφού είχε προηγηθεί και η ένταση και οι διενέξεις με τους παίκτες της Μέταλιστ μετά το τέλος του αγώνα. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας αδυνατούσαν να πιστέψουν το πως χάθηκε το εν λόγω ματς και γενικότερα μία τέτοια πρόκριση.
Ήθελαν πολύ να περάσουν στην επόμενη φάση. Ήθελαν όσο τίποτα στον κόσμο να χαρίσουν στους φιλάθλους τους μία ακόμα πρόκριση στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Έφτασαν κοντά αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν. Και αυτό είναι που τους άφησε την πικρή γεύση. Ο άδοξος αποκλεισμός... Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στο τέλος η ήττα και το... αντίο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το... μήνυμα του Βαλβέρδε
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άφησε όμως για πολύ τους παίκτες του να είναι πεσμένοι. Ο Ισπανός τεχνικός έστειλε το μήνυμα για ανασύνταξη δυνάμεων και για σκληρή δουλειά καθώς υπάρχει και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.
Ο Τσινγκούρι φρόντισε να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές του για την φετινή τους μεγάλη προσπάθεια στην Ευρώπη και να τους επισημάνει ότι αυτό που προέχει τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι, που είναι την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και ο ίδιος είχε μεγάλη επιθυμία για μία νέα ευρωπαϊκή επιτυχία.
Επιζητούσε μία ακόμα πρόκριση. Όμως το βασικό του ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να δουλέψει πάνω στα αγωνιστικά προβλήματα που έβγαλε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μέταλιστ για να παρουσιαστεί η ομάδα του ακόμα πιο δυνατή και πειθαρχημένη στις προσεχείς της αναμετρήσεις.
http://www.gazzetta.gr

2 σχόλια:

  1. Σα τον Ναπολέοντα στο Βατερλώ την πάθαμε! Εκεί που κερδίζαμε ήρθαμε τ΄απίκουπα! Παίξανε με όρεξη στην αρχή, δεν τους βγήκαν τα γκόλ και μετά δεν είχαν δυνάμεις. Τον αποκλεισμό με την Γιούβε στο ΟΑΚΑ μου θύμισε.
    Και τι είπε ο Ναπολέων όταν είδε τους Πρώσους αντι τους δικούς του να έρχονται για βοήθεια?

    Μεργντ! Σκατά! (με το συμπάθιο)

    Και θα πάρουνε θάρρος και αυτά τα πράσινα σκουλήκια!
    Χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KEEP WALKING!!! KAI FETOS DYO MONO KYPELA UA PAROYME ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΚΥΠΕΛΟ!! ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝΤΕΡΜΠΙ,,ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!!

      Διαγραφή