Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΓΡΙΠΠΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 2 ΠΑΙΔΙΑ.

Σαρώνει η γρίπη στη χώρα μας
Την ίδια ώρα, 70 άτομα νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μεταξύ των οποίων οι 33 την τελευταία εβδομάδα. «Πυρετώδης» είναι η κατάσταση στα ιατρεία, καθώς οι επισκέψεις ασθενών έχουν φθάσει σε ύψη ρεκόρ.
Οι επιστήμονες επισημάνουν μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και συνιστούν εμβολιασμό σε όλα τα άτομα.
Υψηλά επίπεδα δραστηριότητας
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η δραστηριότητα του ιού Α(Η3Ν2) και Β κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Η έξαρση αυτή άρχισε να σημειώνεται από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Μάλιστα, τα περιστατικά αυξήθηκαν σημαντικά τον Φεβρουάριο, με τους ασθενείς να κάνουν ουρές έξω από τα ιατρεία.
Η γρίπη «χτυπά» όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιπλοκές της γρίπης είναι κυρίως ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια νοσήματα αλλά και όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο.
Οι γιατροί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων, ενώ την ίδια ώρα προτρέπουν όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να προφυλαχθούν από το φονικό ιό.
«Έσβησαν» δύο παιδιά
Θύματα της φονικής γρίπης έπεσαν δύο παιδιά, ένα των οποίων ήρθε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τη Λιβύη. Οι γιατροί, στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλευόταν το αγοράκι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα εξάχρονο παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή από επιπλοκές της γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου